Har du et godt arbejde? Nogle gode kollegaer? Stopper en af dem? Skal han eller hun på barsel? Har personen søgt nye udfordringer? Og er du nu blevet sat til at finde en god og personlig afskedsgavegave? Synes du, det er lidt stressende at skulle finde? Aner du faktisk slet ikke, hvad du skal give? Det skal du ikke være ked af, for en gave kan du hurtigt finde, hvis du får lidt hjælp.

Læs med herunder, hvor du kan finde ud af, hvad en afskedsgave er, og så kan du læse 4 idéer til afskedsgaven til en kollega.

Hvad er en afskedsgave?

En afskedsgave er blot en almindelig gave, som du giver, hvis der er en person, du kender, der skal videre på den ene eller den anden måde. Det er en måde at vise, at du har været glad for at kende personen og sætter pris på de stunder, I har haft sammen. Det kan være alt fra en kollega til din ven, der skal ud at rejse eller noget andet lignende.

Gaven kan være mange ting, og hvad du giver, kommer selvfølgelig helt an på, hvor godt du kender personen, og i hvilken sammenhæng gaven bliver givet. Kender du personen rigtig godt, kan du eksempelvis sagtens give en lidt større gave og spendere lidt ekstra penge, hvis det er det, du ønsker, men kender du ikke personen så godt, det kan være en kollega, som du ikke har snakket så meget med, kan du give en lidt mindre ekstraordinær gave – det kan du læse om herunder.

4 potentielle afskedsgaver

  1. En gavekurv. Hvis du ønsker at give din kollega noget, som han eller hun vil sætte pris på, men du ikke kender personen alt for godt, kan en gavekurv være en fantastisk løsning, fordi du selv bestemmer, hvor dyr eller ikke dyr den skal være, og fordi den samtidig bringer meget glæde og kan gøres personlig.
  2. Vin eller øl. Nogle flasker vin eller øl er også gode bud på gaver, du kan give til den kollega, som du ikke kender alt for godt, men som du alligevel gerne vil give en god gave til – det er en enkel, men flot gave, og personen vil helt sikkert blive glad for den.
  3. Et gavekort. Et gavekort af den ene eller den anden art er altid et hit, og udvalget er enormt, så kun fantasien sætter grænser – det kan være et gavekort til en tøjbutik, en boghandel eller andet lignende, eller måske det kan være et gavekort til en dag i en spa eller måske en Virtual Reality oplevelse.
  4. En personlig gave. En personlig gave er klart en mulighed, både hvis du kender personen godt, og hvis du ikke gør – du kan give ham eller hende en gave ud fra, hvem han eller hun er, eller du kan opføre en sketch med dine andre kollegaer eller noget i samme stil – det vil uden tvivl vække glæde hos din kollega, der skal videre af den ene eller den anden årsag.