skolepige

Uanset hvordan du klarer dig i skolen eller gymnasiet, kan det være svært at fokusere på så mange fag på én gang. Ligegyldigt hvad din faglige forudsætning er, er det helt normalt at synes, at det er uoverskueligt at gå i skole. Der er mange forskellige grunde til, at unge føler sig presset og demotiveret i skolen.

Heldigvis findes der måder hvorpå du kan strukturere din læsning, forberedelse og opgaveskrivning. Du får her 5 gode tips, der kan hjælpe dig med skolearbejdet.

Lav en ugeplan

Det kan lyde kedeligt, men overblik og struktur over hver uge, kan virkelig hjælpe dig, hvis du tit sidder og laver opgaver i sidste sekund inden afleveringsfrist. Det hjælper at beslutte sig for hvilke dage på ugen, du er hjemme og læse eller skrive opgave samt hvilke dage på ugen, du kan sætte tid af til afslapning og fornøjelser.

Vær i god tid med læsning og opgaveskrivning

Det er meget normalt at udskyde at skrive en opgave eller at læse lektier. Men det kan være en kæmpe fordel at begynde på en aflevering i gymnasiet i god tid. Nogle gange lægger lærerne opgavebeskrivelsen ind en til to uger før afleveringsfristen. Begynd så tidligt som muligt på opgaven, så du undgår at stresse.

Få inspiration fra andres gymnasieopgaver

Et virkelig godt tip på vejen til bedre karakterer er, at du lader dig inspirere af andres opgaver – det kan være alt fra deres måde at forme sætninger på til den måde, de distribuerer layout og opsætning i opgaven. På inspo.dk kan du downloade tidligere opgaver fra rigtig mange forskellige gymnasiefag og blive inspireret. Det kan være en stor hjælp for dig, der f.eks. godt kan finde ud af fysik, men er i tvivl om, hvordan en fysikrapport helt konkret skal sættes op. Eller dig, der skal til at skrive SRP i december, men er i tvivl om den generelle formalia.

Som dine lærere nok også siger, kan elever altid lære noget fra hinanden. Benyt dig af dette råd i gymnasiet.

Giv plads til noget ikke-skolerelateret

Selvom du ikke kommer til bedre karakterer uden at lægge en ekstra indsats i skolearbejdet, er det vigtigt, at du også dyrker noget, der ikke har relation til skolen. Det er vigtigt, at du finder noget, der er helt dit eget. En lille pause fra skolen kan netop være det, der giver dig energi til at yde en ekstra indsats. Det kan være alt fra en sportsgren til en kreativ hobby, eller hvad end du interesserer dig for udover skole eller gymnasie.

Opfyld dine basale behov for at forbedre din koncentration

Det kan virke banalt, men det er bevist gang på gang at regelmæssig søvn og spisevane er et must for at have den optimale koncentration. Når du går i skole eller på gymnasie, udvikler du dig konstant samtidig med at din hjerne modtager ny information hver dag, der skal processeres. Det er derfor vigtigt at give kroppen det brændstof, den har brug for.