udendørs lege - gyngestativ

I dag, hvor mange børn enten har en Ipad eller en mobiltelefon, så bruges der meget mere tid foran skærmen end bare for 10 år siden, hvor det ikke var så populært for små børn at have en Ipad eller en mobiltelefon.

Det er dog knapt så sundt, at børn sidder foran en skærm det meste af dagen. Det er derfor vigtigt at få ens børn udenfor og brænde noget krudt af.

Skift skærmen ud med sjove udendørs lege

Det kan være let som forældre at give ens børn en Ipad, når man trænger til ro. Men det kan samtidig blive en dårlig vane at vænne børnene til, at den eneste måde, hvor de kan underholde sig selv på er ved at kigge på en skærm. Men man skal samtidig passe på, at man ikke giver dem en skærm for ofte. Man kan sagtens sætte ens børn til at lave noget andet sjovt og spændende, som ikke nødvendigvis inkluderer en skærm. Såsom at sende dem udenfor i haven at lege.

Der er mange sjove lege, som børn kan lege udenfor i haven.

Her kommer der 5 sjove lege, som mange børn elsker at lege udenfor.

Et gyngestativ med flere muligheder

Et gyngestativ er uundværligt i en have, når man har børn. Børn kan få meget tid til at gå med et gyngestativ. Der findes mange forskellige slags gyngestativer.

Der findes et helt traditionelt gyngestativ, hvor der enten er en eller to gynger.

Der findes også et luksus gyngestativ, hvor der er to gynger og en rutsjebane. En rutsjebane kan børn også få meget tid til at gå med.

En andet luksus gyngestativ er et gyngestativ med to gynger og en klatrevæg.

Børn kan fx ”dyste” om, hvem der kan gynge højst. Mange børn finder det også sjovt at springe af gyngen og se, hvor langt de kan springe.

Hvis man virkelig vil gå all-in, så kan man købe et legetårn. Med et legetårn kan børn rigtig få leget en masse lege og få brugt en masse tid udenfor. Nogen legetårne har fx en sandkasse i bunden.

børn hopper på trampolin

Sjove udendørs lege på trampolinen

En anden ting, som er blevet meget populært at have i ens have, det er en trampolin. Børn kan lave mange sjove ting på en trampolin. Børn kan fx dyste mod hinanden i, hvem der kan lave det sejeste trick. Hvis man kun har et barn, så kan et barn stadig bruge lang tid alene på en trampolin ved at øve sig i at lave tricks.

Mange børn synes også, at det er sjovt at prøve at hoppe så højt, som de kan.

Fodbold for hele familien

En anden sjov aktivitet for børn er at spille fodbold. Man behøver ikke nødvendigvis at have et fodboldmål. Børn kan fx lave et mål ved at stille to potteplanter, som indikerer et mål.

Hvis ens børn har nogle legekammerater på besøg, så kan det være, at de er nok til at lave to hold, så de kan spille imod hinanden. Det kræver egentlig kun, at man er 4 personer i alt. To til at stå på hver et mål, og så en spiller på et hold.

Mange børn synes også, at det er sjovt at prøve at lære at lave sjove tricks med bolden. Som fx at drible med bolden med foden.

Mange forældre synes også, at det er sjovt at spille fodbold med deres børn ude i haven. Alle får rørt sig samtidig med, at man laver noget sammen som familie. Dette er samtidig en god leg, hvor børnene rigtig får brændt noget energi af.

Leg Den Store Bagedyst i sandkassen

En anden populær aktivitet ude i haven, det er at lege i sandkasse.

Der er mange sjove lege, som børn kan lege i sandkassen.

De kan bruge spande, hvor de laver tårne. De kan pynte tårnet med blomster eller muslingeskaller, som man tidligere har samlet ved stranden. Børnene kan dyste med hinanden om, hvem der kan lave det højeste tårn.

Børn kan fx også lege Den Store Bagedyst, hvor de laver kager ud af sand. Så handler det om at lave de flotteste sandkager.

Man kan også købe et sandsæt i butikkerne, hvor det er et sæt med tilbehør til at lave isvafler. Der er fx en spand, en isske til at lave kugler og plastikvafler, hvor iskuglerne af sand kan sætte i plastikvaflerne.

legehus

Et legehus byder på mange sjove lege

Et legehus kan bruges til mange sjove lege.

Børnene kan fx lege butik, hvor de kombinere legen fra sandkassen med at lege i legehuset. De kan lave isvafler i sandkassen, som de derefter kan sælge i deres butik i legehuset.

Som forældre kan man også købe små møbler til børnenes legehus, så de kan sidde derinde og hygge sig. Hvis man som forældre vil gå all-in med børnenes legehus, så kan man lave gardiner til legehusets vinduer og lægge en dug på bordet inde i legehuset.

Det bliver lidt som børnenes eget lille hus.

Man behøver ikke at have møbler i legehuset. Mange børn bruger netop deres legehus til at lege butik med. Og det kræver nødvendigvis ikke nogen møbler, da de ofte står i døren eller vinduet og ”sælger” is eller kager.

Fordele ved udendørs lege

Der er mange fordele for børn at lege udenfor. Først og fremmest, så sidder de ikke foran en skærm hele dagen. De kommer samtidig ud og får rørt sig lidt. De får samtidig noget frisk luft. Lige så vigtigt, at det er for os voksne at få rørt os hver dag, lige så vigtigt er det for børn at få rørt sig hver dag. Hvis ens børn sidder for meget indenfor foran en skærm hver dag, så kan det til sidst ende med, at ens børn bliver overvægtige. Samtidig lærer man også børnene, at de sagtens kan lave noget, der ikke inkluderer en skærm.

Der findes mange andre sjove udendørs lege, men det her var lige et lille udpluk af nogle af de lege, som mange børn rigtig godt kan lide at lege udenfor.