køb senge

Når du vælger at købe en ny seng, så kan der være mange fordele ved at vælge en kontinentalseng.

Vi bruger i gennemsnit 8 timer af vores dag i sengen, derfor er det også en god idé at finde ud af lige præcis hvilken seng der passer til dit behov.

En kontinentalseng er bygget op i 3 lag. Nederst er der en boxmadras, i midten er der placeret en springmadras, hvortil der ovenpå denne ligger en topmadras. Dette sikrer dig en ekstra høj komfort.

Samtidig med at den er meget behagelig at benytte, så har den også et rigtig flot look, som passer ind i det moderne soveværelse. Mange forbinder en kontinentalseng med et fint hotelværelse.

I denne guide har vi testet følgende kontinentalsenge

Døjer du med dårlig nattesøvn, så kan en ny kontinentalseng være løsningen på dit problem, da det vigtigste for din nattesøvn er hvordan du ligger.

Er du blot på udkig efter et godt tilbud, så har vi også taget højde for det i vores guide til den bedste kontinentalseng.

Ligesom med andre senge, så er det også vigtigt at vælge den madras der passer bedst til dig. Madrasser idag måles bl.a på dens hårdhed. Du kan læse mere om hvordan du skal vælge den rigtig madras længere nede på siden.

Der kan være forskel på hvilken kontinentalseng der passer lige præcis til dig. Derfor har vi lavet denne kontinentalseng test, så du kan sikre dig at dine behov er dækket ind, når du køber dig en ny seng.

 

Haven Original Kontinentalseng (Bedst i test)

Haven Original Kontinentalseng - Bedst i test

Denne kontinentalseng vurderer vi til at være bedst i test og det er der flere grunde til.

Sengen er en dansk produceret kontinentalseng der har fået navnet Haven Original.

Døjer du med allergi, så kan denne seng hjælpe dig til, at få en god nats søvn. Både topmadrassen og polstringen omkring fjedrene er nemlig Svanemærket

Kontinentalseng med hele 7 komfortzoner

Haven Original madrassen har hele 7 komfortzoner. De hjælper dig til at få en ekstra støtte når du skal sove.

Døjer du med dårlig ryg, så er disse komfortzoner med til at støtte din krop, så du får den meste optimale soveposition.

Madrasserne er udstyret med pocketfjedre der er omgivet af pulse latexskum. Dette gør at madrassen er ekstra holdbar, samt at den holder en mere behagelig temperatur og dermed giver dig et bedre søvnklima.

Det siger eksperterne om kontinentalsengen

Kontinentalsengen får stort set kun topanmeldelser på diverse hjemmesider og webshops. F.eks har den lige scoret den bedste vurdering hos Testfakta de nogensinde har givet til seng.

Overvejer du at købe en Haven Original kontinentalseng, så kommer sengen med en 100 dages prøveperiode.

Det betyder at i denne periode har du mulighed for at skifte hårdhed af madrassen. Ønsker du helt at returnere sengen, så kan du også gøre det inden for de første 100 dage, så får du hele beløbet retur.

Hvis vi kigger på hele Haven serien, som består af mange forskellige modeller, så har de alle det tilfælles, at det er rigtig gode senge.

Alt i alt, så er dette en yderst moderne kontinentalseng, som ikke går på kompromis med noget som helst. Derfor vurderer vi den også til, at være ”bedst i test” i denne guide til den bedste kontinentalseng.

Specifikationer

 • Sengen fås i følgende størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
 • Højde: 64 cm. (10 cm ben, 28 cm bund, 19 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farve: Beige, sort, antracit, brun og blå
 • Fjedretype: pocket
 • Madrassernes fasthed fås i medium, fast og Xtra-fast
 • Garanti på fjedre og rammebrud: 25 år.
 • Komfortzoner: 7
 • Finansering tilbydes

 

Til butik

 

Signatur Kontinentalseng (Bedst til prisen)

Signatur kontinental

Denne kontinentalseng fra Krone er en af deres topmodeller, og den er fremstillet på deres danske fabrik. Dette sikrer dig at sengen er fremstillet under ordentlige forhold og lavet af fagligt stolte håndværkere.

Sengen kan fås i 2 forskellige farver – Sort og grå. Derudover har du også mulighed for at vælge længere ben til sengen. Hvis du døjer med dårlig ryg, så kan dette være en fordel for dig, da du så ikke skal så langt ned i højde for at ligge i sengen.

Springmadrassen har 5 komfortzoner, som sørger for at støtte de steder du støtter mest med kroppen når du ligger ned.

Hvis du vælger en madras med ekstra fast, så får du 504 pocketfjedre pr/m2, da de her har valgt at benytte multipocketfjedre.

Du har mulighed for at tilvælge 4 forskellige gavle til sengen, hvilket også er med til at give sengen et moderne look. Gavlen kan vælges i følgende typer: plan, stribet, klassisk trenset og chesterfield.

Garanti og prøvetid af kontinentalsengen

Kontinentalsengen kommer med 15 års garanti på ramme og fjedre brud, og sengen kommer med 3 forskellige typer af hårdhed på madrasserne. De fås i medium, fast og Ekstra fast.

Er du i tvivl om hvilken madras du skal vælge, så har du mulighed for at skifte madras kvit og frit inden for de første 101 dage.

Dette er en komplet kontinentalseng som også er stilren. Du får rigtig meget for pengene og derfor vinder den vores ”bedst til prisen” i denne guide.

Specifikationer

 • Sengen fås i følgende størrelser: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 64(68) cm. (19(23) cm ben,
 • Farver: Grå, Sort.
 • Fjedretype: Pocket
 • Madrassernes fast fås i medium, fast og ekstra-fast.
 • Garanti på fjedre og rammebrud: 15 år.
 • Komfortzoner 5.
 • Leveringstid: 10-20 hverdage.
 • Finansering tilbydes.

 

Til butik

 

Solveig Älv Kontinentalseng

Solveig Ælv kontinentalseng med 7 komfortzoner

Den næste seng i vores kontinentalseng test er denne Solveig Älv fra NordicDream.

NordicDream producerer alle deres produkter i Danmark, lige fra dyner og hovedpuder, til deres senge. Dog bliver Talalay latex forarbejdet i Maastricht i Holland, da de er de eneste der kan levere den ægte Talalay latex.

NordicDream er kendt for at lave gode senge af høj kvalitet, og denne seng er ikke en undtagelse.

Allergivenlig kontinentalseng

Solveig Älv er lavet uden at gå på kompromis med naturen. Solveig Älv har under hele udviklingen af denne seng tænkt miljørigtigt, hvilket har resulteret i en kontinentalseng som er allergivenlig.

NordicDream er gået er med denne kontinentalseng gået skridtet videre, og har udviklet en seng her, som er virkelig god til at give ventilation om natten og til at regulere temperaturen i sengen.

Kontinentalsengen har hele 7 komfortzoner, som er med til at give dig den korrekte støtte, når du skal sove. Den hjælper med at støtte dig på de områder, hvor at du har mest brug for det.

Det er steder såsom hofte, skuldre og nakke som får den korrekte støtte, og kan være med til at give dig en endnu bedre nattesøvn end du har været vant til.

Springmadrassen er udstyret med Airflow-skum, som har flere formål. Den har en anti bakteriel effekt, samtidig med at den også er med til at holde fugt ude af madrassen, hvilket sørger for at den beholder sin friskhed.

Sengen kommer med 100 dages prøveperiode, hvilket betyder at du kan sove i sengen helt op til 100 dage, før du beslutter dig endeligt. Ønsker du ikke sengen alligevel får du alle pengene retur.

Specifikationer

 • Sengen kan fås i følgen størrelser: 140 x 200 cm., 160 x 200 cm., 180 x 200 cm., 180 x 210 cm.
 • Farver: Lysegrå, dyb blå, antracit, sand.
 • Fjedretype: Pocketfjedre
 • Komfortzoner: 7 stk.
 • Madrasserne fås i: Medium, fast og ekstra fast
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 25 år.
 • Finansiering tilbydes.

 

Til butik

 

Urban Kontinentalseng

Urban Kontinentalseng

Urban kontinentalseng er bygget op med en boxmadras i bunden, som er lavet af stærke bonell-fjedre.

Bonell-fjedre er meget karakteristiske, da de er formet som timeglas, der derved giver en rigtig god støtte til din krop. Bonell-fjedre er dog noget billigere end pocket-fjedre, derfor kan Urban også producere denne kontinentalseng væsentligt billigere end en seng med pocket-fjedre.

Madrassen ovenpå er lavet af pocketfjedre som er pakket ind i små stofposer. Dette giver madrassen højere levetid, da de er med til at beskytte for brud på madrassen.

Til sidst er den vendbare topmadras der er lavet af polyskum. Udover den hjælper til at få et ensartet underlag, så hjælper den også imod slidtage.

Danskproduceret kontinentalseng til lavpris

Er du på udkig efter et godt tilbud på en kontinentalseng, så er denne en god mulighed for dig. Trods prisen kommer denne danskproduceret kontinentalseng også inkl. Topmadras.

Springmadrassen er lavet af pocketfjedre, som sikrer dig at du ligger at du ligger godt i sengen.

Du har ydermere mulighed for at tilkøbe en gavl til denne seng.

Kontinentalsengen kommer desuden med 15 års garanti på ramme- og fjederbrud.

Specifikationer

 • Sengen fås i følgende størrelser: 140 x 200 cm., 160 x 200 cm., 180 x 200 cm.
 • Farve: Sort
 • Fjedretype: Pocketfjedre.
 • Madrasserne fås i fast.
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 15 år.
 • Leveringstid: 5-25 dage.
 • Finansiering tilbydes

 

Til butik

 

Tromsø Kontinentalseng

Tromsø Kontinentalseng

Denne kontinentalseng med det tidløse design er en danskproduceret seng der har fået navnet Tromsø.

Sengen kommer fra deres førsteklasses serie, som har haft fokus på din nattesøvn og lang levetid.

Ramme produceres i massivt fyrretræ

Bunden af produceret i massivt fyrretræ, og har en fast skumbase, som sikrer sig at de øvrige madrasser for de mest optimale arbejdsbetingelser.

Den vendbare springmadras der følger med, kommer med hele 261 intelligente pocket fjedre pr. m2. de gør at madrassen føles jævn over det hele. Vælger du dog at få en Xtra fast madras så kommer den med hele 500 fjedre pr m2.

Sengen har desuden 5 komfortzoner, som hjælper dig med støtte din krop når du ligger i den.

Topmadrassen kan du vælge enten at få i 5 cm. latex eller i 5 cm. memory skum, alt afhængig af hvad du foretrækker. En topmadras af latex anbefales til dig som har tendens til at have det varmt om natten.

Du har mulighed for at tilkøbe en gavl til sengen. Her har du 2 muligheder. Du kan vælge mellem en plan gavl eller en trenset gavl. Dog skal du regne med et tillægsgebyr, hvis du ønsker at få sengen med en trenset gavl.

Specifikationer

 • Sengen kan fås i følgende størrelser: 140 x 200 cm., 160 x 200 cm., 180 x 200 cm., 180 x 210 cm., 210 x 210 cm.
 • Højde: 59 cm. (ben 10 cm. Box madras: 21 cm., springmadras: 21 cm., topmadras 8 cm.)
 • Farver: Sort, Sort, Sand og Antracit
 • Fjedretype: Pocketfjedre
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Madrasserne fås i: Medium, fast og Xtra-fast.
 • Garanti på ramme- og fjedrebrud: 25 år.
 • Leveringstid: 5-15 hverdage.
 • Finansiering tilbydes

 

Til butik

 

Valg af madras til din kontinentalseng

Når du skal vælge dine madrasser til din nye kontinentalseng, så er der flere ting du skal tage stilling til.

Det kan tage et stykke tid for din krop at vende sig til en ny madras, derfor skal du ikke regne med at du har fundet den rette madras i første øjeblik.

Mange leverandører tilbyder i dag derfor også lang ombytningsgaranti, så du har mulighed for at finde den rette fasthed af din madras.

Michael Randsøe, som har 45 års erfaring som kiropraktor har blandt andet udtalt i en artikel til BT, om hvordan du skal vælge den rigtige madras:

“For at teste om din madras passer til din krop, skal du tjekke, om der er kontakt mellem topmadrassen og din lænd, når du ligger på ryggen.”

Han supplerer med følgende kommentar bagefter:

“Put en hånd ind under lænden, og mærk om madrassen fylder lændesvajet ud.”

Når du ligger på siden, skal din skulder og din hofte synke tilpas meget ned i madrassen, således at din rygsøjle ligger fuldkommen vandret, når man ser dig bagfra.

Hvis du sover sammen med en, og I ikke vejer det samme, så er det en god idé at købe 2 forskellige madrasser. Jo mere du vejer, jo mere hård skal din madras være, for at du ikke synker ned i den.

De vejledende mål for madrassernes fasthed er følgende:

 • Medium: Anbefales til personer under 75 kg.
 • Fast: Anbefales til personer mellem 75-95 kg.
 • Xtra fast: Anbefales til personer over 95 kg.

Dog skal du altid lytte til din krop, da det kun er dig der kan mærke hvad der føles bedst.

Smertelindrende for en dårlig ryg

En god madras kan også hjælpe dig til en bedre nats søvn, hvis du har dårlig ryg. Samtidig kan det også hjælpe dig med at forebygge dårlig ryg.

Professor i klinik biomekanik ved SDU, Jan Hartvigsen har blandt andet udtalt følgende:

“Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: Hvor gammel er min madras egentlig.”

Mikael Rasmussen, som er søvnspecialist hos Center for Stress og Trivsel følger op på kommentaren i samme artikel med følgende:

“Det nytter ikke at falde for et godt tilbud. Madrasser skal prøves, og man skal spørge sig selv, hvad der mangler. Er det støtte eller svedtransport? Synker man helt i, eller ligger hovedet alt for højt på puden?”

Lyt til din krop

Det er vigtigt at en madras følger din krops konturer i de skiftende stillinger, som du ligger i. Dog kan det være svært at vælge en bestemt type madras, til folk som har dårlig ryg, da da rygsmerter kommer og går i perioder.

At en madras er hård er ikke ensbetydende med at det er hjælper mod en dårlig ryg. Ligeså er det ikke sikkert at en blød madras hjælper.

Derfor er det vigtigt at prøve en madras af over en længere periode, for at mærke hvordan madrassen føles for dig.

Vedligeholdelse af en madras

Levetiden på en madras afhænger blandet andet af hvordan du vedligeholder den. Dette kan have stor indflydelse på hvordan det føles at ligge i sengen.

Det er en god idé ikke at bruge et sengetæppe på din madras, da det forhindrer madrassen i at transportere fugten væk. Derfor er det også en god idé ikke lægge dynerne oven på madrassen i de timer som du ikke bruger i sengen.

Dette giver madrassen mulighed for at onde og at fugten kan fordampe.

Madrasserne anbefales at vendes engang i kvartalet, da de ellers godt kan begynde at bue ned de steder, hvor din krop er tungest. Madrasserne skal vendes både så siderne, men også så hovedenden og fodenden bliver byttet om.

Det samme gælder din topmadras. Det kan også være en god idé at lufte dine madrasser engang imellem med frisk luft.

Det er også godt for madrassen, hvis du sørger for at støvsuge den engang imellem. En god tommelfingerregel er at støvsuge den hver gang du skifter sengetøj. Så sørger du for at løst skidt og husstøvmider bliver fjernet fra madrassen.

Hvis madrassen kan tåle rensemiddel, så kan dette også anbefales. Dog skal du sørge for ikke at bruge for meget vand, da det trænger ned i madrassen.

Valg af dyne til din nye kontinentalseng

En anden vigtig ting når du skal sove er hvilken type dyne du bruger til at holde varmen med. Det anbefales at din dyne er 20-30 cm. længere end du selv er.

Derudover er det også vigtigt at vælge hvilket slags fyld dynen skal indeholde. Der findes 2 kategorier inden for fyld af dynen. Der findes naturfyld og fiberfyld.

En dyne der har naturfyld består oftes af dun eller fjer. Dog kan man også få naturfyld i form af silke, bomuld, uld eller kapok.

En naturfyldt dyne er meget åndbar, og falder nemt omkring din krop når du ligger med den.

En fiberfyld dyne består af polyesterfibr, der er beregnet til at isolere på samme måde som en naturfyldt dyne.

Er du et varmt menneske, og har tendens til at få det varmt når du sover, så kan en fiberfyldt dyne være med til at hjælpe din nattesøvn, da disse dyner er gode til at transportere fugt væk fra kroppen.