romaskine test

Vidste du at romaskinen stammer helt tilbage fra slutningen af 1800 tallet? Allerede dengang havde man fået øjnene op for hvor effektiv denne form for træning er, og i dag er den stadig en af de mest brugte træningsmaskiner i fitnesscentrene og hjemmet.

Vi har i denne test valgt at kigge på romaskiner i forskellige prisklasser, og med forskellige opbygninger.

En af grundene til at romaskiner er blevet så populære herhjemme over de seneste mange år, er at den er utrolig nem at benytte, samtidig med at den er meget skånsom overfor dine led. Romaskiner bliver desuden brugt af eliteroere uden for deres sæson.

Roning er da også blevet en ganske populær sportsgren i Danmark i løbet af de sidste 20 år, og det er sikkert også en af grundene til romaskinens store fremdrift.

Roning er en utrolig effektiv træningsform, som er med til at styrke både din muskulatur, kondition, koordination og selvfølgelig udholdenhed.

Hvad skal du gå efter?

Du har helt sikkert nogle krav til din nye træningsmaskine. Det første du bør have styr på er budgettet for romaskinen. Hvor meget vil du ofre på en romaskine – Og lever maskiner i den klasse op til de krav du har?

Har du store krav til din maskine, jamen så bliver du nok også nød til at gå efter de lidt dyrere maskiner. Kvalitet og pris hænger også sammen i fitness verdenen.

Vi vil da også anbefale dig at gå efter en maskine der har høj kvalitet, istedet for at købe en billig en, som ikke holder særlig godt.

Vi må gå ud fra du har planer om at bruge din romaskine i mange år, og derfor er der heller ikke nogen grund til at spare på den, da du risikerer at den billige model hurtigere går i stykker.

Vi har i denne guide gjort os umage for at lave den bedste romaskine test, så du blot kan læne dig tilbage, læse og danne dig et overblik over hvilken romaskine der passer bedst til dig.

Vi har i denne guide testet følgende 5 romaskiner:

Abilica Premium Toprower (Bedst i test)

Abilica Premium Toprower inkl.træningsprogram romaskine begynder

Abilica er producenten bag vores bedst i test romaskine . Abilica er et kendt mærke, blandt andet pga den høje kvalitet du laver deres udstyr i.

Premium Toprower er Abilicas topmodel, når vi snakker romaskiner. Denne model kan ofte også ses i fitnesscentre og institutioner og på arbejdspladser med fitnessrum.

Romaskine af høj kvalitet

Abilica er som nævnt ovenfor kendt for deres høje kvalitet, og de er heller ikke gået på kompromis med modellen her. Romaskinen fungerer ved hjælp af luftmodstand og kædetræk.

Trækket i romaskinen binder ikke, og det er utrolig nemt at skifte om på modstandsniveauerne, som gøres forrest på maskinen.

Kombinationen af luftmodstand og kædetræk giver dig et blødere træk, og giver dig en mere realistisk følelse af at ro.

Den kraftige ramme, som romaskinen er bygget op i er foldbar, og derved kan du nemt pakke den sammen og gemme den væk, når du ikke benytter den derhjemme.

Romaskine der udfordrer din træning

Premium Toprower fra Abilica er er med den smarte computersystem meget udfordrende. Den giver dig kamp til stregen, uanset om du er nybegynder eller trænet roer.

Computerens skærm viser overskueligt dine data, så du kan følge med i din træningsproces.

Computeren er utrolig brugervenlig, og derfor rammer den maskine også bredt. Er det første gang du skal købe en romaskine, så kan du gennemgå den medfølgende manual, hvor du kan blive guidet til de 4 brugerprofiler, samt 12 forudindstillede programmer, som computeren har.

Ønsker du ikke at følge du forudindstillede programmer, så kan du selv manuelt justere de 9 modstandsniveauer efter eget ønske.

Maskinen har en siddehøjde på 50 cm, hvilket er utrolig højt for en romaskine. Derfor er den også utrolig nem at komme af og på maskinen.

Træner du med en romaskine for at genoptræne ryg, så kan det være den rigtige maskine til dig, da du ikke kommer helt ned i gulvhøjde, når du benytter den.

Specifikationer

 • Modstandsniveauer: 9 stk.
 • Forudindstillede programmer: 12 stk.
 • maksimal personvægt: 150 kg.


 

Til butik

 

Abilica Winrower 2.0 (Bedst til prisen)

Abilica Winrower 2.0 romaskine træning forbrænding

Winrower 2.0 har efter en del “Bedst til prisen” titler på bagen i uafhængige tests.

Den har blandt andet vundet titlen som “Bedst til prisen” hos Netfysioterapi, BGH, Doc24, CSL og testmagasinet. Det er en af de bedste begynder romaskiner, hvor du får rigtig meget for penge, uden at du skal op og give alt for meget for den.

Abilica selv siger da også selv at den er lavet til dig der skal igang med at træne, da det er en rigtig god maskine.

Har du planer om at investere i en romaskine, men ønsker ikke at skal op og give omkring 10.000 kr, så er denne Abilica WinRower 2.0 et rigtig godt valg.

Winrower 2.0 ligger nemlig langt under den pris. Selvom du ikke betaler så meget, så får du stadig en kvalitets romaskine, hvor du stadig har en fornemmelse af god stabilitet.

Skinnerne på romaskinen er lavet i aluminium, og hvilket er utrolig robust, samtidig med at det ikke vejer så meget. Det gør den også lettere at flytte rundt på, hvis det skulle blive aktuelt.

Romaskinen bruger magnetmodtand. Den giver dig ikke helt samme følelse som luftmodstand, men du kommer alligevel ret tæt på den rigtige rofølelse her. Du kan selvfølgelig indstille modstanden i forskellige niveauer, efter din træning.

Stor romaskine

Romaskinen fra Abilica er produceret så den er ekstra lang. Det gør den ideel til ekstra høje personer, der normalvis ellers har svært ved at benytte en romaskine.

Dog kan du nemt folde den sammen og pakke væk, så den ikke fylder så meget, hvis du ikke vil have den stående alle døgnets 24 timer.

Computeren der følger med romaskinen har 12 indbyggede programmer, og egen race-funktion.

Det lille display viser dig distance, kalorierforbrug, tid, niveauer og kadence. Du har også mulighed for at koble et pulsbælte på maskinen, så du får det fulde overblik over din træning.

Du får altså utrolig meget for pengene her, og derfor har vi også kåret den til “Bedst til prisen” i vores romaskine test.

Specifikationer

 • Indbyggede træningsprogrammer: 12 stk.
 • Maksimal personvægt: 130 kg.
 • Maksimal personhøjde: 198 cm.
 • Magnetmodstand
 • LCD-display
 • Glidelængde: 74 cm.
 • Lydniveau: 51 dB
 • Dimensioner: L: 231 x B: 46 cm x H: 46 cm.
 • Vægt: 33 kg.
 • Foldbar
 • Pulsbælte medfølger
 • 16 modstandsniveauer
 • 2 års garanti

 

Til butik

 

Concept2 romaskine D/PM5 (Bedste PRO valg)

Concept 2 Romaskiner bedst i test

Den sorte Concept 2 romaskine er til dig der vil have det bedste af det bedste. Denne model ses også ofte i roklubber, virksomheder og fitnesscentre, da også kvaliteten og holdbarheden her er helt i top.

PM5 computeren er nem at betjene og tænder selv, når svinghjulet begynder at dreje rundt. Du harmulighed for at vælge imellem bestemte funktioner på displayet. Via displayet får du også adgang til forskellige workout-programmer, som tidligere workouts data mm.

Du har mulighed for at se følgende informationer på displayet: tempo, hastighed, kalorier forbrændt, watt. Du kan få vist dine dataer på 5 forskellige måder. kraft kurve, søjlediagram, stor skrift, paceboat/pacer samt alle data på en gang.

Du kan tilkøbe et trådløst pulsbælte, som får adgang til maskinen via ANT+ og bluetooth.

Computeren giver dig mulighed for at gemme dine data i PM5 monitorens indbyggede hukommelse, og med Concept2’s gratis software, kan du føre en digital dagbog, eller du kan trække dataen ud til din computer.

Hvis du ønsker at få dataen på din telefon, så kan du også koble din smartphone til. PM5 monitoren giver dig mulighed for at dyste med andre, uanset hvor i verden du skulle befinde dig.

Ekstrem robust maskine

Denne Concept romaskine er bygget utrolig robust, og den giver dig en følelse af stabilitet, samtidig med at den giver en følelse af at være på vandet, når du benytter den. Maskinen kan desuden foldes sammen så den kun fylder 63,5 x 83,8 x 137 cm.

Selvom dette er en romaskine til hjemmebrug, så ses den som nævnt også ofte i fitnesscentre osv. Maskinen bliver desuden også brugt af mange eliteroere, når de ikke har mulighed for at træne på vandet. Det siger lidt om maskinens kvalitet.

Har du en tendens til at kede dig når du træner, så har denne unikke romaskine også indbyggede spil. Det vil sige at du kan spille spil mens du træner. Der er blandt andet fiske spil, dart spil, mål træning og biathlon.

Sammen med romaskinen følger der desuden også en dansk manual med til maskinen og til monitoren.

Specifikationer

 • Modstand: Luft
 • Manuel justering af modstand
 • Computer: PM5 computer
 • Træningsprogrammer: Ja
 • 10 modstandsniveauer
 • Watt funktion: Ja
 • Brugerprofiler: Ja
 • Pulsmåling
 • Sædehøjde: 35 cm.
 • Størrelse: L: 240 x B: 61 x H: 90 cm
 • Foldbar: Ja
 • Vægt: 26 kg.
 • Maksimal personvægt 225 kg.

 

Til butik

 

First Degree Neon Plus (Bedste romaskine med vand)

First Degree Neon Plus (Bedste romaskine med vand) - Find et godt romaskine tilbud
First Degree Neon Plus er en romaskine med vandmodstand. First Degree Fitness har skabt deres koncept på væskebaseret modstand. Derved giver det en mere naturlig følelse, når du benytter maskinen.

Neon Plus vandtank kan yde 15% mere modstand end den normale Neon model fra FDF.

Du kan nemt og hurtigt skifte imellem 4 modstandsniveauer via håndtaget, der sidder på tanken. Det sker ved at den justerer hvor meget vand der løber igennem huset. Jo mere vandt der kommer igennem, jo mere modstand får du.

Producenten bag

First Degree Fitness er en producent, som stammer helt tilbage til år 2000. De har skabt deres brand op omkring at alle deres fitnessmaskine bruger væskebaseret modstand.

Det er ikke billige romaskiner der benytter denne type modstand, men til gengæld får du en noget bedre oplevelse når du benytter denne type maskine.

Denne modstandskraft gør at du får en mere naturtro følelse når du benytter deres maskiner. De startede med at lave denne modstandstype på romaskiner, men er senere hen også begyndt at benytte den på andre typer maskiner.

De laver både fitnessmaskiner til privat og til profesionelle fitness centre.

Romaskinen har påmonterede hjul, så du nemt kan flytte rundt på den. Computeren på romaskinen giver dig data såsom tid, distance, åretag/minut samt kalorierforbrug. Computeren har bluetooth, og derfor kan du benytte dig af et trådløst pulsbælte, mens du træner.

Specifikationer:

 • Modstand: Vand
 • Vægt: 53 kg.
 • Maksimal personvægt: 150 kg.
 • Størrelse: L: 213 x B: 52 x H: 51 cm


 

Til butik

 

Kettler Regatta 300 romaskine

Kettler Regata 300 romaskine

Den sidste maskine vi har med i vores romaksine test er denne model fra Kettler. Regata 300 romaskinen er produceret i utrolig høj kvalitet, og du kan derfor ofte også støde på denne model i det lokale fitness center. Den er blevet fremstillet af de absolut bedste materialer.

Den selvgenerende romaskine kræver ingen strøm, og da den bruger luftmodstand, får du også en god realistisk følelse, når du benytter dig af maskinen.

Udviklet af professionelle roere

Træningsmaskinen fra Kettler er udviklet i samarbejde med profesionelle roere, hvilket sikrer dig en meget autentisk rooplevelse. Det er blandt andet gjort ved at sædehøjden er blevet bestemt af dem, for at give den helt korrekt højde.

Håndtagene på romaskinen er lavet ergonomiske, så de er yderst komfortable at bruge. Derudover er der 8 forskellige 8 træningsværdier, som du kan se på displayet.

De ekstra lange skinner på romaskinen, gør også at den kan bruges af personer op til 2 meter.

Specifikationer

 • Modstand: Magnetisk
 • Modstandsniveauer: 5 stk
 • Pulsmåling: Ja
 • Foldbar: Ja
 • Maksimal personvægt: 130 kg.
 • Vægt: 55 kg.
 • Størrelse: L: 219 cm x B: 57 cm x H: 94 cm

 

Til butik

 

Hvilken romaskine er den rigtige for mig?

Når du skal finde ud af hvilken romaskine du skal vælge, så er der selvfølgelig nogle ting du skal vende først inden. Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af hvor meget du vil bruge på en romaskine.

Du skal dog være klar over at pris og kvalitet går hånd i hånd, så har du planer om at skal bruge romaskinen i mange år, jamen så kan det godt betale sig at give lidt ekstra, for at få en der kan holde i længere tid.

Desuden så er brugeroplevelsen også bedre på de maskiner der er fremstillet i bedre kvalitet.

I grove træk, så kan man godt inddele romaskinerne i 3 forskellige prisklasser.

De billige romaskiner kan fås helt ned til 2-3.000 kr, men her får du sjældent en tilfredsestillende oplevelse.

Disse romaskiner bruger som regel hydraulik eller elastikmodstand, og det giver en unaturlig modstand, og kvaliteten af romaskinen er oftest heller ikke særlig god i denne prisklasse.

I mellemklassen finder du romaskiner som bruger magnetmodstand. Denne type modstand giver en mere realistisk rooplevelse, i forhold til rigtige åretag, og de er typiskvis også bygget mere robust end de helt billige maskiner.

Vil du dog op og have det bedste af det bedste, som også de professionelle roere bruger, når de ikke er på vandet, så skal du finde en maskine der enten bruger vand- eller luftmodstand. Denne form for modstand giver den mest autentiske oplevelse, når du benytter den.

Kig efter specifikationer

Det kan også være en god idé at kigge efter maskinens specifikationer. Er du kraftig bygget, og vejer et godt stykke over 100 kg, så skal du være opmærksom på at nogle maskiner ikke kan holde til så høj en vægt.

Desuden så kan hyppigt brug af maskinen også påvirke den med tiden, hvis du ligger lige på grænsen af den maksimale personvægt.

Har du ikke så meget plads, så kan det også være en god idé at vælge en romaskinen som ikke fylder særlig meget, eller kan foldes sammen.

Skal du flytte rundt på den ofte, så kan du med fordel vælge en der ikke vejer så meget, eller har hjul. Dog er de mest robuste modeller også dem der vejer mest.

Det er meget individuelt hvor meget du bruger displayet på skærmen, men stortset alle romaskiner viser de mest nødvendige tal, for at du kan følge med i din træning.

Ønsker du at gå lidt mere i dybden med dine data, så skal du kigge efter en romaskine med en lidt mere advanceret computer. Disse computere kan somregel også lave pulsmålinger, og du har mulighed for at trække dataen ud på din computer eller smartphone.

Hvordan kommer du igang med at bruge en romaskine?

Bedste romaskine til hjemmebrug

Det kan være svært at komme igang med at træne, specielt hvis det ikke er noget du har gjort før, eller har haft en længere pause.

En romaskine kan være en rigtig god måde at komme igang med at træne på.

Hvis du er nybegynder, så er det en god idé at starte med at træne 2-3 gange om ugen, for at komme ind i den rigtige rytme.

Det kræver også et par uger for at vende dig til denne træningsform. Det kræver nemlig lidt teknik at benytte sig af en romaskine. Men lad ikke dette skræmme dig. Når du først har fundet teknikken, så er roning en af de sjoveste former for træning.

Når du har fået styr på teknikken, så kan du samtidig også begynde at sætte tempoet op, og sætte mere modstand på.

Når du skal igang med at træne med en romaskine, så skal du først starte med at den rette indstilling på sædet, som sidder på glideskinnen. Afstanden skal være sådan at dine ben er lidt bøjede når du er helt tilbage. De må ikke være helt strukket ud.

For at få den mest effektive træning, så er det bedst at køre intervaltræning. Intervaltræning er hvor du i små periode kører i et højt og hårdt tempo, og derefter tager en pause på et lavere og mindre hårdt. Det gøres skiftevis af eksempelvis 5 minutter af hver session.

Med denne træningsform for du din puls højt op flere gange i løbet af din træning, og det er med til at sætte din forbrænding i vejret.

Når du laver intervaltræning, så behøver du ikke afsætte flere timer. Mange bruger undskyldningen “ikke at have tid” til at træne. Den holder ikke rigtig her, da en træningssession på 20 minutter er med til at øge din præstation.

Teknik

vand romaskine

Teknikken bag roning er ideel for at du får det optimale ud af din træning. Den mest effektive form for roning er “ben, krop og arm” teknikken.

Den betyder i sin enkelthed at du skal du skal bruge benene mest til det hårde arbejde, herefter kroppen og til sidst armene.

Det er også vigtigt at være opmærksom på ikke at bruge knæene forkert. Det kan være en dårlig vane at bøje knæene for tidligt, og derved får du ikke en glidende bevægelse i dine rotag. Når du er helt tilbage i sædet, skal bene være helt strakte, og armene trukket helt tilbage.

Selv om det måske føles mest naturligt at sidde en smule foroverbøjet når du roer, så er den mest optimalt stilling faktisk at sidde med rank ryg.

Hvis du ønsker at blive en bedre roer, så er der også andre øvelser du kan lave, som er med til at give dig bedre styrke. Du kan blandt andet lave squat øvelser, samt planken. De er med til at styrke nogle af de muskler, som du benytter mest når du roer.

En romaskine er et godt træningsredskab

Det er klart hvis du dyrker roning, så er en romaskine det oplagte valg, hvis du gerne vil holde dig i form uden for sæson.

Men en romaskine er faktisk også en rigtig god maskine selvom du ikke roer normalt. Der er nemlig rigtig mange fysiologiske fordele ved roning.

Når du roer, så får du nemlig aktiveret de fleste af de store muskelgrupper samtidig. Det gør den utrolig god til at forbrænde kalorier, og derved bliver den ideel til dig som ønsker at tabe dig, og styrke de store muskelgrupper, som bliver trænet.

Det kan også være du har et mål om at få større muskler. Det er også med til at øge din fedtforbrænding permanent.

Roning styrker både din ryg- og mavemuskulatur, og derved kan det være med til at forebygge dårlig ryg senere hen i livet. Dårlig ryg er desværre blevet en ret hyppig del af danskernes hverdag.

Roning er ligesom cykling og svømning en af de sportsgrene som er meget skånsomme overfor dine led.

Dertil har du også mulighed for at justere niveauerne på maskinen, og derved finde de indstillinger som passer bedst til dig, uden at du bliver overbelastet.

Har du et ønske om at få en bedre kondition samt høj puls, så er en romaskine også det perfekte træningsredskab, ligesom du også kan opbygget en masse muskelmasse, hvis du ønsker det.

Hvor ofte skal jeg træne?

Det er vigtigt at finde en god træningsrytme når du skal igang. Det er bedre at træne lidt hver dag, fremfor at give den fuld gas en gang om ugen.

Det gælder om at være vedholdende, og få trænet regelmæssigt. Derfor er det også vigtigt at finde et niveau som du kan være med på, og så derefter øge med tiden.

Når du er kommet igang med træning, så gælder det ikke om at tage så hårde og hurtige træk som muligt. Det er selve trækket der er vigtigt her. Hvis du roer hurtigt, så bruger du også din energi meget hurtigere, og derved bliver du også hurtigere udmattet.

Det gælder om at finde en god balance mellem, modstand, hastighed og din udholdenhed.

Ligeså handler det heller ikke om at tage de længste tag, når du roer. Det kan resultere i overbelastning, og det kan gå ud over din led i knæene.

Det kan være en god idé at sætte et realistisk mål, når du går igang med at træne – Uanset om det er et mål om at tabe dig eller et mål om at kunne ro i længere tid.

Historien bag romaskinen

køb romaskine

Som du kunne læse i starten af artiklen, så stammer romaskinen faktisk helt tilbage til 1800 tallet.

Maskinerne blev allerede den gang brugt til samme formål som idag, nemlig som et supplement til motion, og som en maskine man kunne ro på, når det ikke var muligt udenfor i de koldere måneder.

Den første model som blev patenteret stammer tilbage til 1872, og den opnåede et større kendskab blandt folket. Dengang brugte man hydraulik som modstand.

De første par modeller der kom på markedet i slutningen af 1800 tallet og starten af 1900 tallet, var selvsagt ikke de bedste og mest naturtro maskiner.

Rooplevelsen var nærmest ikke eksisterende, der bevægelserne ofte ved tunge og hakkede. Maskinerne dengang var da også store og klodsede.

Først da vi rammer 1950’erne begyndte amerikanerne at udvikle yderligere på romaskinen. Her blev den mere stabil og let anvendelig.

Her begyndte et Firma fra Rhode Island at producere romaskiner til universiteterne, så eleverne kunne træne hele året rundt.

Senere hen i 1970’erne begynder et norsk firma at videreudvikle på teknologien bag bremsemekanismen, og derved give romaskinen nogle mere glidende tag, så den får en mere naturtro følelse af at ro på vandet.

Her begyndte man også at sætte vægte på romaskinen, så du havde mulighed for at justere modstandsniveau.

i 80’erne begyndte teknologien indenfor romaskiner for alvor at tage fart. Her opfandt man luftmodstandteknologien, som stadig er en af de mest populære idag.

Man kiggede også nærmere på selve produktionen af maskinen, og skiftede mange af de store klodsede dele ud med nye og lettere dele.

Idag findes der et hav af forskellige romaskiner. Du har idag både mulighed for at få romaskiner der benytter sig af luftmodstand, magnetisk modstand, hydraulik modstand samt vandmodstand.

Den sidstenævnte teknologi er da også den der giver den meste naturlige følelse af at være på vandet, når du roer.

Selvom romaskinen førhen har været forbeholdt til motionscentre, så har de idag fundet vej ind i mange hjem.

Det gør det muligt at have en romaskine i de fleste hjem, uanset størrelse, da mange af maskinerne kan foldes sammen, og derved pakkes væk når de ikke benyttes.

Selvom vi har kåret en bedst i test romaskine, så er det ikke sikkert det er den bedste for dig – Vi har allesammen vores præferencer.

Derfor håber vi at denne romaskine test har været med til at danne et overblik for dig, og hvad du har af behov for din næste romaskine.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken romaskine er bedst i test?

Ud fra vores udvalgte parametre har vi valgt at kåre Abilica Premium TopRower som vinder af denne test. For at finde finde frem til den bedste romaskine har vi taget følgende ting i betragtning: Kvalitet, brugervenlighed, funktioner samt pris.

Hvilken romaskine er bedst til prisen?

Vinder af bedst til prisen i vores romaskine test er Abilica Winrower 2.0. Her får du en rigtig god romaskine uden at vælte budgettet. Det er en stabil maskine, der kan holde i mange år.

Hvilken romaskine skal jeg vælge?

Når du skal finde ud af hvilken romaskine der passer bedst til dig og dine behov, så er der nogle ting du skal tage højde for. Har du ikke de store forventninger til dit udstyr, eller er du i tvivl om hvor meget du får brugt romaskinen, så er det måske ikke nødvendigt at købe den dyreste model. Har du større forventninger til din romaskine, så skal du nok kigge i den lidt dyrere ende.

Hvilke muskler træner jeg med en romaskine?

En romaskine er en af de mest effektive maskiner du finder i et fitnessrum. Du får nemlig aktiveret stort set samtlige muskler i kroppen når du træner med den. Du får trænet alt lige fra arme, ben og lår til ryg og mave med en romaskine.