sofa

Det kan være svært at finde ud af hvilken sovesofa man skal købe. Der er mange at vælge imellem, og mange forskellige mærker og designs.

Her kan du læse 5 gode råd, der gør det nemmere at vælge den rette sovesofa

En flot sovesofa med opbevaring

Det er et vigtigt at du køber en sovesofa der ser flot ud. Og en sovesofa kan være præcis lige så flot som en “rigtig” sofa. Det er derfor en god ide at give sig god tid, når du skal vælge en sovesofa, og ikke bare købe det første og det bedste.

Herudover skal den også være praktisk. Dette kan du opnå, hvis du køber en sovesofa med opbevaring.

Hvis du leder efter en flot sovesofa med opbevaring, bør du helt sikkert se dem på denne hjemmeside.

En god sovesofa skal være behagelig

Det er selvfølgelig meget vigtigt at din sovesofa er behagelig. Den skal både være behagelig at sidde i, og ikke mindst at ligge i. Det er derfor en god ide at vælge en højkvalitets sovesofa, men en god mekanik og madras.

Du skal også beslutte om du ønsker en springmadras eller en madras med memory foam. Det er bestemt ikke en godt at vælge en sovesofa med en tynd skummadras, da dette ikke giver en god støtte, og dermed dårlig søvn.

Størrelsen på din sovesofa er vigtigt

Tænk på størrelsen af sovesofaen, som selvfølgelig er afhængig af, hvordan du har tænkt dig at bruge den. Hvis kun en person skal sove på sovesofaen, så kan man vælge en lille dobbeltmadras som dem, der er på stort set alle sovesofaer.

Hvis du for eksempel skal have en sovesofa til to personer vil sove på den regelmæssigt, så vil du gerne vælge en sovesofa med stor størrelse, for at sikre at der er plads til to personer.

Find en sovesofa med en god madras

En kvalitetsmadras giver en god nats søvn og støtter komfortabelt ryg, skuldre, hofter og resten af kroppen. En tykkere madras er ikke nødvendigvis bedre; en tyndere, bedre bygget kan i nogle tilfælde tilbyde bedre support.

Du kan også overveje at bruge en behagelig topmadras, når du bruger sovesofa til at sove på.

Skal du have ny kontinentalseng? Se hvordan du finder den bedste kontinentalseng her.

Prøv sovesofaen

Det er altid en god ide at teste en sovesofa, før du køber den. Luk den op, og så hvordan den er at ligge på.

Det skal være nemt at bruge sovesofaen, og det skulle ikke kræve mange kræfter at åbne og lukke den.

Giv dig god tid, og prøve forskellige sovesofaer.

Husk at måle sovesofaen

Det er altid en god ide at finde målene på sovesofaen før du køber den. Og husk også på, at sovesofaen naturligvis er større når den er foldet ud.

Vær opmærksom på, at det har brug for så meget plads som en seng eller mere, når den er fuldt åbnet.

Hvis du planlægger at placere nogle møbler foran den, skal du sørge for, at de er lette og nemme at flytte, så du nemt kan fjerne dem før du åbner sovesofaen.