elevationssenge tilbud

Det kan være livsvigtig at få en god nats søvn, det har flere studier og eksperter efterhånden slået fast. Derfor er det også utrolig vigtigt, at have en god seng, som giver dig den nattesøvn du har behov for, og det er her en elevationsseng kommer ind i billedet.

I de seneste år har rigtig mange valgt, at skifte den almindelig seng ud med en god elevationsseng. Det skyldes blandt andet den utrolige komfort du får ved de bedste elevationssenge.

I denne elevationssenge test har vi følgende 5 senge med

En god elevationsseng giver mange fordele

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en god elevationsseng, frem for en almindelig seng. En elevationsseng kan nemlig justeres præcist efter dit behov.

Har du problemer med ryg, skulder eller ben eksempelvis, så kan en elevationsseng hjælper dig til at få en god nats søvn igen.

Er du glad for at læse, eller sidde med din bærbar i sengen, så er en elevationsseng også et rigtig godt valg for dig.

Mange, som i dag ikke har en elevationsseng, vælger i stedet, at lave et ”bjerg” af puder bag nakken, hvilket ikke er godt for hverken din ryg eller nakke.

Utallige forskere har studeret menneskets søvnrytme, og langt de fleste er enige om, at du skal have mellem 6-8 timers søvn. Det betyder at din seng er det mest brugte møbel du har i dit hjem, og dermed er det også det vigtigste møbel.

Når du sover er det vigtigt, at din krop har den mest behagelige og optimale støtte, da du ellers nemt kan forstyrres i din nattesøvn.

Mange af os har dog alligevel tendens til, at glemme hvor vigtigt det er at have den rette seng, og vælger at spare på lige præcis dét møbel.

For at sige det kort og kontant; Det er det forkerte sted at spare. Og faktisk kan det vise sig at den lidt dyrere seng er en bedre investering i længden end den billige model, da en god seng kan holde i mange år, i modsætning til den billige model, der skal skiftes ud ofte.

Hvilken elevationsseng er bedst

Når man laver en elevationsseng test, så er der mange faktorer der spiller ind, alt lige fra fjedretypen til garantien og købsbetingelserne hos forhandlerne.

I denne guide til den bedste elevationsseng har vi taget højde for de mest relevante ting, hvilket hjælper dig med at vælge lige præcis den type elevationsseng, som du har behov for.

Som udgangspunkt har producenterne disse anbefalinger til valg af madrassens fasthed, dog kan nogle variere, hvilket kan ses under gennemgangen af sengene.

Valg af fasthed i madrassen

 • Medium: Anbefales til personer under 75 kg.
 • Fast: Anbefales til personer mellem 75-95 kg.
 • Xtra fast: Anbefales til personer over 95 kg.

Du kan læse mere i bunden af artiklen, om hvad du skal være opmærksom på, når du vælger fasthed af din madras.

Var det ikke en elevationsseng du var på udkig efter alligevel, men en god kontinentalseng, som vi kender det fra hoteller? Se vores guide til de 5 bedste kontinentalsenge her.

Venus Mayan Elevation (Bedst i test)

tilbud på elevationsseng fra bedrenætter

Venus Mayan Elevation er en dansk produceret elevationsseng, hvor man virkelig får meget for pengene. Venus Mayan elevationsseng er et veldesignet produkt, som er utroligt komfortabelt.

Sengen er allergivenlig, bl.a fordi den leveres med deres Mayan topmadras, der er produceret med 100% organisk naturlatex, ligesom betrækket.

Mayan er certificeret 100% organisk og CO2-neutral. Derudover er Mayan også FSC-certificeret, hvilket betyder at at materialerne er lavet under vilkår der hverken påvirker dyre- eller plantelivet i området.

Mayan er desuden også OEKO-TEX klasse 1 godkendt. OEKO-TEX er verdens førende sundheds- og miljømærkning for tekstiler.

Elevationsmotoren der benyttes i denne seng er dansk produceret af Linak. Deres motorer er meget støjsvage.

Sengen har 220 pocketfjedre pr. m2, hvilket giver dig 220 individuelle støttepunkter. Pocketfjedre gør at fjedrene hele tiden tilpasser sig efter din liggeposition og din kropsbygning, da alle fjedrene er individuelle og justeres efter præcis hvordan du ligger i sengen.

Døjer du med dårlig ryg, så er denne seng et godt valg for dig.

Hvad siger kunderne om elevationssengen?

Elevationssengen Venus Mayan er blevet testet af mange personer efterhånden, og folk er ikke i tvivl. Dette er virkelig en kvalitetsseng som vil gøre din nattesøvn til noget særligt.

Venus serien er meget populær, og har vundet mange priser i forskellige tests. Du kan blandt andet se Søvneksperternes elevationssenge test her, hvor de også har kåret en Venus seng som “Bedst i test”.

På Bedrenætter har 64 tidligere købere indtil videre givet deres vurdering af sengen. Her har sengen fået 4,5 stjerner ud af 5, og anmeldelser går typisk på hvor god og komfortabel elevationssengen er.

Elevationsseng med hele 7 komfortzoner

Sengen kommer med hele 7 komfortzoner. Disse områder på madrassen, giver en ekstra hård fjedring, der derved er med til at give ekstra støtte til de områder, der er mest udsat i din hverdag. Det kan eksempelvis være dine skuldre, hofter eller ryg.

Hvis du døjer med dårlig ryg, eller lignende, så er det en god idé at have de rette komfortzoner i sin madras. Det er med til at lindre smerten i din krop.

Selvom du ikke lider af dårlig ryg, så kan disse komfortzoner også være med til at forebygge eventuelle lidelser senere hen.

Springmadrassen indeholder hybridskum, som er en elastisk skum der både forøger sengens levetid, og samtidig er med til at forme sig efter din krop. Yderligere hjælper det også madrassen med at ventilere, så den ikke bliver for varm.

100 dages prøvetid eller pengene tilbage

Har du lyst til at prøve denne seng, så kommer den med 100 dages gratis ombytning af madras. Derudover så har du også mulighed for at få dine penge retur, hvis ikke du er tilfreds med sengen inden for de første 100 dage.

Sengen bliver typisk leveret inden for 8-15 hverdage,

Specifikationer:

 • Fås i følgendende dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm.
 • Højde: 61 cm. (17 cm ben, 20 cm bund, 17 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Farver: Sort, Antracit, lysegrå, Beige
 • Trådløs fjernbetjening.
 • Fjedretype: Pocket.
 • Madrassernes fasthed fås i Medium, fast og Xtra-fast
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • 7 Komfortzoner
 • Leveringstid: 8-15 hverdage.
 • Certifikater: 100% organisk- og CO2-neutral, FSC-certificeret, OEKO-TEX Klasse1.
 • Finansering muligt

 

Til butik


 

Trysil Elevation (Bedst til prisen)

Trysil Elevation (Bedst til prisen)

Denne elevationsseng fra Trysil er også dansk produceret. Sengen er et rigtig godt bud på en elevationsseng, hvor du til en rigtig god pris, får alt hvad du har behov for.

Sammen med elevationssengen kommer også en topmadras, som er 6 cm i tykkelsen.

Du har mulighed for selv at vælge om du vil have en latex eller en flow skum topmadras med til sengen. Dette sikrer dig at du ligger meget behageligt i denne elevationsseng, uanset om du foretrækker en spændstig eller blød topmadras.

Sengen har 28 lameller, hvor 5 af dem kan justeres. Og du kan selvfølgelig hæve og sænke sengen i både fod- og hovedende.

Motoren i denne elevationsseng er lavet af Okin. Okin tilbyder 5 års fuld garanti på motoren. De er kendt for at lave meget lydsvage motorer til elevationssenge.

Sengen er bygget med op med en springmadras der har 7 komfortzoner. De sidder i skulder- og hofteområdet, hvilket giver den maksimale støtte disse steder. Får du ikke den korrekte støtte, så kan det risikerer at ødelægge din nattesøvn.

Pocketfjedrene i springmadrassen er med til at give sengen den rette fasthed, og her er der igen mulighed for at vælge imellem 3 forskellige varianter, alt efter hvor meget du vejer.

Madrassen er fyldt med 25 mm skum som omkranser fjedrene. Skummet er et fleksibelt materiale som er fugtresistent, hvilket gør at madrassen er utrolig holdbar.

Komplet og moderne elevationsseng

Er du på udkig efter en moderne elevationsseng i høj kvalitet, så er der her et godt bud på en kvalitetseng, der giver meget værdi for pengene. Derfor vurderer vi den også til at være den bedste elevationsseng til prisen i denne test.

Er du i tvivl om hvilket hårdhed du skal vælge madrassen i, så er der 100 dages gratis prøve, hvor du frit kan bytte 1 madras ud med en anden hårdhed. Dog hvis du går fra ”medium” eller ”fast” til ”ekstra fast”, så er der en difference, da der bruges multipocket fjedre til ekstra faste madrasser.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Højde: 53 cm, (19 cm ben, 10 cm ramme, 18 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Trådløs fjernbetjening / Kan styres via APP på telefonen
 • Fjedretype: Pocket
 • 15 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • Syv komfortzoner
 • Madrassernes fasthed fås i medium, fast og ekstra fast
 • Leveringstid: 10-20 hverdage
 • Finansering muligt

 

Til butik


 

Yrla Elevation

Yrla Ælv elevationsseng

Er du på udkig efter et godt elevationsseng tilbud, så er denne seng måske noget for dig. Yrla Elevation er en moderne dansk produceret elevationsseng fra NordicDream, hvor både topmadras og ben til sengen følger med i købet.

Madrassen er lavet med pocketfjedre, som er med til at give dig en god støtte i både led og muskler når du ligger i sengen. Sengen kommer desuden også med 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

100 dages prøveperiode

Denne seng kommer med 100 dages prøveperiode, hvilket betyder at du kan få alle dine penge retur, inden for 100 dage efter du har modtaget sengen.

Sengens motor kommer fra anerkendte Okin, og der følger derfor også 5 års garanti med på den.

Valgfri topmadras medfølger

Sammen med elevationssengen fra NordicDream medfølger der også en valgfri madras. Her kan du vælge imellem en trykaflastende topmadras, som er lav et af naturmaterialer – Nemlig latex.

Latex har en evne til at give din krop den helt korrekte støtte, når du ligger på det, og derfor sikrer det dig en anatomisk korrekt søvn, hvor at din rygsøjle ligger korrekt hele natten.

Ønsker du ikke en topmadras af latex, så kan du vælge en topmadras af memory skum istedet. Memory skum er lavet til at forme sig efter din krop, og derfor får du også følelsen af at du synker mere ned i sengen, end hvis du lå på en topmadras af latex.

Memoryskum er desuden også god til at holde på varmen, og derfor kan du med fordel vælge denne type topmadras, hvis du har en tendens til at have det koldt om natten.

Vil du have en komfortabel elevationsseng med en lang levetid, der giver dig en rigtig god nattesøvn og samtidig til en fornuftig pris, er dette et rigtig godt valg.

 

Specifikationer:

 • Dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm.
 • Fjedretype: Pocket
 • 15 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • Madrassens fasthed fås i medium, fast eller ekstra fast.
 • Leveringstid: 20-30 hverdage.
 • Finansering muligt

 

Til butik


 

Nordkap Elevation

Nordkap elevation

Elevationssengen fra Nordkap er også danskproduceret, og den støjsvage motor der følger med, kommer ligeså fra danske Linak.

Elevationssengens træramme er produceret af massivt svensk fyrretræ, hvor den påmonterede motor fra Linak også sidder. Den styres ved hjælp af den trådløse fjernbetjeninger der følger med.

Den vendbare madras der følger med, kommer med 261 pocket fjedre pr. m2. Nordkap elevationsseng er en komplet løsning, da sengen kommer både med ben og topmadras.

Topmadras i høj kvalitet

Topmadrassen der medfølger kan fås i forskellige løsninger. Du kan vælge at få dem som 2 separate topmadrasser eller som en en sammenhængende H-split madras (H-split betyder at den er splittet i hoved- og fodenden) Topmadrassen er lavet af enten latex eller memory skum, og har en kernehøjde på 40 mm.

Forskellen på de 2 typer af topmadrasser er, at latex-modellen er rigtig god til at transportere fugt væk fra dig, når du sover. Det er specielt godt, hvis du godt kan have en tendens til at have det varmt om natten.

Memory skum er godt, hvis du gerne vil lægge ekstra blødt om natten. Dette materiale er blandt andet tidligere blevet brugt til folk der har slid- og tryksår, da det er særlig energiabsorberende og blødt.

Elevationssengen kommer med 15 års garanti på brud på ramme- og fjedrebrud. Motoren fra Linak har 5 års garanti.

Specifikationer:

 • Fås i følgende dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm.
 • Højde: 53 cm. (ben 19 cm, elevationsbund 10 cm., springmadras, 18 cm., topmadras 6 cm.)
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Fjedretype: Pocket
 • Madrassernes fasthed fås i medium, fast og Xtra-fast
 • 15 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • Syv komfortzoner
 • Leveringstid: 8-15 hverdage
 • Finansering muligt

 

Til butik


 

Tromsø Elevation

Tromsø elevation

Den sidste seng i vores elevationsseng test er en kvalitetsseng, nemlig Tromsø fra Sengefabrikken, som også er danskproduceret.

Sengen er bygget op med en 20 cm høj ramme, som er beklædt i møbelstof. Når sengen er samlet, så er sengen hele 67 cm høj, hvilket giver en god siddehøjde, når du skal ud af sengen.

Elevationsseng med mange lameller giver optimal støtte

Elevationssengen fra Sengefabrikken har hele 28 lameller, som giver en fantastisk støtte til din krop når du ligger eller sidder i sengen. De 6 midterste lameller kan justeres efter hvor høj personen er der benytter sengen.

Sengen kommer med en motor fra Danske Linak, hvilket betyder at der er 5 års garanti på den. Linak er, som nævnt tidligere, kendt for at lave kvalitetsmotorer, som er meget støjsvage.

Der medfølger desuden også en trådløs fjernbetjening, og der er også mulighed for at styre sengen via en App på din telefon. Via fjernbetjeningen eller app’en har du også mulighed for at tænde og slukke det indbyggede lys, der sidder under sengen.

Hvis du beslutter dig for, at købe denne elevationsseng har du mulighed for, at vælge følgende fastheder af din madras:

 • Medium – Under 80 kg.
 • Fast – 80-100 kg.
 • X-fast – over 100 kg.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 80×200, 90×200, 90×210, 105,200, 105×210, 120×200, 140×200, 160×200, 160×210, 180×200, 180×210, 210×200, 210×210 cm.
 • Fjedretype: Pocketfjedre
 • Trådløs fjernbetjening / Kan styres via APP på telefonen
 • 7 komfortzoner
 • Madrassernes fasthed fås i medium, fast og Xtra-fast
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • Leveringstid: 20-30 hverdage
 • Finansering muligt

 

Til butik

 

Valg af madras til elevationsseng

Mange forhandlere tilbyder i dag at du kan prøve madrassen i en periode, for at du har mulighed for at finde lige præcis den madras som passer bedst til dig.

Et godt råd til størrelsen på madrassen er at den skal være ca. 10 cm. længere end du er. Derudover kan det også være en god idé med en topmadras, da det giver en ekstra god komfort, samtidig med at du ikke slider på selve madrassen.

Der er mange ting der spiller ind, når du skal vælge den madras, som passer bedst til dine behov. Det er vigtigt at en madras giver dig den rigtige støtte, så du ligger behageligt i sengen.

Det er en god idé, når du vælger en madras, at den støtter din ryg, når du ligger i afslappet position.

Støtte af kroppen

Det er vigtigt at du vælger en madras, der støtter både nakke, skuldre, ryg og hofte når du ligger neutralt i sengen.

Grunden til dette er, at ligger du anspændt i en seng, hvor din muskulatur ikke kan slappe af i neutral position, vil det resultere i en dårlig nattesøvn.

Det er forskelligt hvordan vi sover, derfor er der også forskelle på hvordan en madras skal støtte vores krop.

Den mest optimale soveposition for kroppen er, at sove på ryggen, da kroppen har lettest ved at slappe af i den position.

Sover du på siden, så er det vigtigt at både hofte og skuldre har den optimale støtte, da vægten kommer til at ligge på disse punkter.

Mange har også for vane at sove på maven, og her er det vigtigt at have en hård madras, da du ellers kan risikerer at rygsøjlen får et unaturligt svaj, hvis madrassen er for blød.

Det vigtigste er dog, at du lytter til din egen krop, da kun den ved hvad der føles mest naturligt for dig. Det kan tage helt op til 3 måneder før, at din krop har vænnet sig helt til en ny madras. Derfor er der typisk også længere ombytningsgaranti hos forhandlerne.

Michael Randsøe, som er sengeekspert og har over 40 års erfaring som kiropraktor har blandt andet udtalt følgende omkring valg af madras:

”For at teste om din madras passer til din krop, skal du tjekke, om der er kontakt mellem topmadrassen og din lænd, når du ligger på ryggen. – Put en hånd ind under lænden, og mærk om madrassen fylder lændesvajet ud”

Døjer du med rygsmerter, som kommer i bølger, så er det ikke sikkert at en elevationsseng ville kunne tage smerterne permanent, men den vil helt sikkert kunne gøre det bedre.

Er du i gang med genoptræning af din ryg, så vil en elevationsseng også sikrer dig, at alt det du har gjort for at genoptræne din ryg i løbet af dagen, ikke går til spilde i løbet af natten, fordi du ligger dårligt.

Hvordan kan en elevationsseng gøre din dag bedre

kvinde sover godt

En god nats søvn betyder alt for din dag. Din krop bruger nattens søvn på at restituerer din krop og reparere dine celler.

Får du ikke en god nats søvn, så påvirker det både dit humør, immunforsvar og stofskifte.

Professor i sundhedspsykologi på Aarhus universitetshospiltal Bobby Zachariae har bl.a udtalt følgende om hvor vigtigt en god nats søvn er:

“Hvor meget eller hvor lidt man skal sove, er individuelt, men de fleste mennesker har brug for seks-otte timers søvn om natten. En god tommelfingerregel er, at hvis man falder i søvn af sig selv om aftenen, og man føler sig frisk og veludhvilet om dagen, så har man ikke et problem.

Men hvis man gennem en længere periode har svært ved at falde i søvn, vågner ofte og føler sig træt i løbet af dagen, så er det en god idé at arbejde på at få en bedre søvn” siger Bobby Zachariae.

Herunder kan du se nogle af de mange fordele der er ved en elevationsseng

Nattens 4 søvnfaser

Når du sover, så er der 4 faser, som du kommer igennem.

Den første fase er den lette fase. Her er det typisk at du kan få følelsen er at falde, eller vågne af en lav lyd. Her kan drømmene også flyde sammen med din virkelighed.

I den anden fase, falder du helt i søvn. Din kropstemperatur falder, sammen med din puls og åndedræt. Søvnen er dog stadig let, derfor kan du også stadig nemt vågne af lyde eller bevægelser omkring dig.

Den tredje fase er det man kalder den dybe søvn. Her begynder din krop at restituerer. Din puls, og åndedræt er her på det laveste. Det er her blodet kommer ud til dine muskler, og hjælper dem med at restituere og genopbygge dem på ny. Vågner du i denne fase, så er det normalt at du føler dig forvirret, da hjernen er i gang med at samle tankerne om hvad der er sket i løbet af din dag.

Den fjerde og sidste fase er den fase du drømmer mest i. Det er her at du typisk kan komme til at bevæge øjnene, da de følger med de oplevelser som du fornemmer i drømmen.

Størrelser på din nye seng

Når du du skal købe en ny elevationsseng, så skal du også tage stilling til hvilken størrelse den skal have.

I denne guide har sengene følgende størrelser:

Venus Mayan Elevation (Bedst i test elevationssenge)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Trysil Elevation (Bedst til prisen)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Yrla Elevation

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Nordkap Elevation

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 105 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 160 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Tromsø Elevationsseng

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 105 x 200 cm
 • 105 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 160 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 200 cm
 • 210 x 210 cm

Som du nok kan se, så findes de fleste elevationssenge i alle slags størrelser, og derfor skulle det også være muligt at finde en der passer til dig.

Hvorfor vælge en elevationsseng fremfor en almindelig seng?

Dette er måske det mest relevante spørgsmål man kan stille sig selv, inden man køber en ny seng. Vi har for vane i Danmark at holde fast i det vi er vant til – og det gælder også mht senge.

Elevationssenge har i mange år været forbundet med noget du finder på et hospital, eller til syge mennesker og det er en forkert tolkning i dag. Selvfølgelig kan en elevationsseng hjælpe en der har dårlig ryg ekstra meget, men den kan også hjælpe dig som ikke har dårlig ryg.

De seneste år er der sket meget med elevationssenge, og vi er også blevet mere kvalitetsbeviste i hverdagen, så hvorfor ikke også vælge en seng som kan give dig den bedste komfort? Du skal trods alt bruge rigtig meget af din tid i den.

Med en elevationsseng får du pludselig mulighed for at kunne justere sengen, så den passer perfekt til den position du ønsker, uanset om det er til når du skal sove, se film eller andet i sengen. Det gør at din krop kan slappe mere af, og du føler dig mere udhvilet og klar til en ny dag.

Vi bruger som nævnt mere tid i sengen end vi nogensinde før har gjort, og derfor skal det også være så behageligt som muligt.

Mange elsker at læse en god bog i senge, eller at se tv. Med en elevationsseng får du mulighed for at justere sengen, så din position er så optimal som muligt, uden at du skal stable et bjerg af puder bag ryg og nakke. Dette kan desuden være med til at give dig dårlig ryg og nakke, og når først skaden er sket, så er det svært at slippe af med igen.

Der er ingen tvivl om et elevationssengen bliver mere og mere udbredt i de danske hjem, og de vil blive vurderet som et af de vigtigste redskaber til at restituere din krop efter en travl hverdag. Dog kan det være svært at vælge lige præcis den elevationsseng, der passer til dig, derfor håber vi også at denne elevationssenge test hjælper dig på vej til det rigtige valg.

Er du stadig i tvivl, så læs beskrivelserne en ekstra gang, og er der spørgsmål som ikke bliver besvaret, så kan du tage fat i forhandleren – Enten via deres chatfunktion på deres hjemmeside eller deres kundeservice telefon.

Kan det betale sig at købe elevationsseng online?

Det korte svar er ja. Der er efterhånden mange ting der hælder til at det er langt mere fordelagtigt at købe sin elevationsseng online, fremfor i en butik.

Du tænker måske at du gerne vil prøve at komme ud til en forhandler og ligge i sengen først, inden at du køber den. Problemet her er bare at du ikke får noget som helst ud af at ligge i en seng med fuld beklædning i 2 minutter i en seng. Det kan din krop slet ikke nå at vende sig til.

Det siges at din krop skal bruge omkring 3 uger, før at den har vænnet sig til en ny seng, og vi har herunder samlet nogle af de bedste online forhandlere, og dannet et overblik over hvilke betingelser og vilkår de tilbyder.

Bedre Nætter

Bedre nætter er en af de forhandlere som er meget svære at komme udenom, når man taler køb af senge online i Danmark. De er en af de største på det danske marked, og har siden 2013, hvor de blev stiftet solgt over 50.000 senge i Skandinavien.

Gode vilkår hos Bedre Nætter

En af grundene til at Bedre nætter er så populære blandt de skandinaviske husstande er fordi at de giver deres kunder nogle af de bedste vilkår der er, når de handler seng hos dem.

De tror blandt andet på sig selv så meget, at de giver dig en returret på 100 dage, Det gælder både hvis du blot vil have byttet din madras til en anden fasthed, men det gæler også hvis du helt har fortrudt dit køb, så får du hele beløbet retur indenfor denne periode.

Derudover kører de også med prisgaranti, hvilket betyder at hvis du finder sengen du har købt, enten hos Bedre nætter eller hos en anden forhandler billiger inden for 30 dage efter dit køb, ja så får du differencen retur. Det må siges at være god service.

Dertil kan det også nævnes at du får gratis levering til kantstenen med, når du køber en seng hos Bedre nætter.  Ønsker du sengen båret op og monteret, så kan det tilkøbes for et beskedent beløb.

Har du behov for at snakke med Bedre nætter, så har de en kundeservice som har åbent udover det sædvanlige. Deres telefoner er nemlig åbent alle ugens dage fra 9-23, og derfor burde det være muligt for de fleste at kunne fange dem, hvis behovet er for det.

Man må sige at Bedre Nætter gør noget ekstra for at få deres kunder til at føle de får en god oplevelser, og det smitter også af på deres anmeldelser på trustpilot, hvor de har en score på 4,6/5,0.

Sara Jakobsen har blandt andet skrevet følgende om deres onlinekøb af deres nye elevationsseng hos Bedre Nætter:

”Fantastiske senge ! Og til god pris

Det er nervepirrende at købe seng online uden at prøve den, men hold da op en fantastisk oplevelse.
Kundeservice var super gode til at svare på 0,5 selvom de er professionelle syvsovere og de fandt altid en perfekt løsning. Så da vi overtog vores hus 1,5 uge før først troet fik de ændret leveringen så den kom dagen efter indflytning.
Vi bestilte en dobbelt elevationsseng og den var o.k. let at samle, nå bare vi læste hvad der stod på bunden af sengen og de papirer der fulgte med.”

 Vi har samme opfattelse af Bedre Nætter som Sara, og derfor vil vi altid Bedre Nætter som forhandler af senge online.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-23 alle ugens dage
 • Livechat på hjemmeside
 • Ombytning af madrassen fasthed: 100 dage
 • Fuld returret i 100 dage
 • Gratis levering
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Prisgaranti
 • Rente- og gebyrfri finansiering

Sengetid

Sengetid er også en af de online forhandlere som er populære blandt danskerne. De kører ofte tilbud på diverse senge, alt lige fra elevationssenge til boxmadrasser, og du kan vælge heldig at spare op til over 50% på den seng du lige står og ønsker dig.

Alle deres senge er danskproducerede, og som de selv skriver så går de danske håndværkere meget op i at sætte en ære i deres arbejde. Den høje kvalitet af senge, gør også at de giver minimum 15 års garanti på deres senge – nogle helt op til 25 år, hvilket indikerer at det er et stykke håndværk de står inde for.

Når du køber en seng hos Sengetid, så får du også lang tid til at vælge fastheden af din madras, da de tilbyder hele 101 dages ombytning af madras. Det sikrer dig at du har mulighed for at bytte madrassen til en der passer bedre, hvis ikke du fik valgt rigtig, eller var i tvivl i første omgang.

Det kan nemlig godt være svært at vælge den korrekte fasthed af madrassen, da det tager op til 3 uger for din krop at vende sig til madrassen og dens fasthed.

Ingen dyre omkostninger eller mellemled

Der er flere fordele ved at vælge en forhandler som Sengetid. De holder blandt andet prisen helt i bund, da de ikke har nogen dyre fysiske lokaler, store personaleomkostninger eller lignende der gør at de bliver nød til at tage stor overpris for deres produkter.

Nej hos Sengetid finder du senge som kommer direkte fra producenten, og derved slipper du også for dyre mellemled. Er du så heldig at ramme en periode, hvor de kører med et elevationssenge udsalg, så kan du spare rigtig mange penge på din nye seng.

Hvad siger kunderne om Sengetid?

Sengetid er dem med den bedste score af de danske forhandlere, hvor de på trustpilot ligger på score på hele 4.9/5.0. Vi har fundet nogle af anmeldelser frem.

Merete Smith, som har købt en elevationsseng hos Sengetid, har vedhæftet følgende kommentar til sit køb:

Har købt en Norland Cloud elevationsseng, da den var på tilbud. Perfekt venlig, kompetent behandling og vejledning hele vejen igennem. Alle aftaler og tider overholdt. Sengen er nok den bedste jeg i mit liv har haft, den overgår enhver forventning. Tak!”.

Meretes anmeldelse af blot en af mange, og faktisk har 96% af deres anbefalinger derinde givet dem ”fremragende” i karakter.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-22 alle ugens dage
 • Livechat funktion via hjemmeside
 • Ombytning af madrassens kerne: 101 dage.
 • Gratis levering
 • Tilkøb af opbæring og montering tilbydes
 • Finansiering tilbydes

Drømmeland

Drømmeland, som sælger Urban Elevation sengen, som vi har med i vores elevationssenge test har også et godt ry på det danske sengemarked.

Du har måske hørt om Drømmeland før. De stammer faktisk helt tilbage fra 1975. Det giver dem rigtig mange års erfaring inden for sengemarkedet. Drømmeland har en et ønske om at gøre danskernes nattesøvn bedre, og det har de altså gjort i mange år efterhånden.

60 dage komfortgaranti og prisgaranti

Hos Drømmeland kører de med 60 dages komfortgaranti, hvilket betyder at du indenfor de første 60 dage har mulighed for at teste og ombytte din madras, hvis ikke det er den rigtige du har fået bestilt i første omgang.

Som nævnt tidligere, så er det en god idé at købe hos en forhandler, hvor man har mulighed for at bytte kernen i madrassen i minimum 3 uger efter købet, da det tager et stykke tid for din krop at vende sig til den nye madras.

Drømmeland tilbyder også 60 dages prisgaranti, hvilket betyder at hvis du finder en identisk seng billigere end den du har købt i op til 60 dage efter dit køb, ja så får du et tilgodebevis til Drømmeland på differencen.

Hvis du køber en seng hos Drømmeland, og den ugen efter kommer på tilbud, ja så matcher de også prisen her. Det eneste du skal gøre er at indsende dokumentation for dit køb og at den er på tilbud billigere, så får du udbetalt differencen.

 • Åbningstider for kundeservice: man-fre: 10-16 weekend lukket.
 • Livechat funktion via hjemmeside
 • Ombytning af madrassens kerne: 60 dage
 • Prisgaranti i 60 dage
 • Levering, indbæring og montering kan tilkøbes
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

Sengefabrikken

En af de andre store spillere på det danske sengemarked er Sengefabrikken. De har et kæmpe udvalg af forskellige kvalitetssenge, lige fra elevationssenge til boxmadrasser. Sengefabrikken har i løbet af de sidste 5 år hjulpet mere end 25.000 danskere med at vælge den rigtige seng.

Når du køber en seng hos Sengefabrikken, så kan du være sikker på de står inde for kvaliteten. De er nemlig med i processen hele vejen igennem. De er med til at designe sengen, inden den bliver produceret og solgt, og derved kan de sikrer sig at kvaliteten er helt i top.

Alle deres senge bliver produceret i EU, og mange af sengene bliver sågar produceret i Danmark.

Hos Sengefabrikken finder du heller ikke nogen fysiske butikker eller showrooms, og derfor kan de også holde priserne på deres senge helt nede, da det hverken betaler til lokaler eller personale.

Sengefabrikken har et kæmpe udvalg af forskellige senge, og de har blandt andet over 213 forskellige varianter af elevationssenge. Derfor burde det også være muligt at finde en seng, der passer præcis til dig.

 • Åbningstider for kundeservice: 8-21 alle ugens dage.
 • Livechat funktion via hjemmeside
 • Ombytning af madrassens kerne: 30 dage
 • Fuld returret i 30 dage.
 • Gratis levering
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

Dinseng

Hos dinseng har du mulighed for at købe din seng online. Har du dog et behov for at gerne vil se din nye seng inden du køber den, så har de, som den eneste i denne elevationssenge test, også et fysisk butik, hvor du kan komme ind og snakke med en fagmand ansigt til ansigt.

Skaberne af Dinseng er Thomas og Jacob, som tilsammen har mere end 40 års erfaring indenfor salg af møbler og senge. De sætter en ære i at hjælpe dig med at finde den rigtige seng, hvis du er i tvivl.

Dinseng er den forhandler der kører med den største komfortgaranti, da de i hele 150 dage tilbyder at du har 5 måneder til at finde ud af om du har valgt den rigtige fasthed i din madras.

 • Åbningstider for kundeservice: 10-17
 • Livechat funktion via hjemmeside
 • Ombytnings af madrassens kerne: 150 dage
 • Gratis levering og montering
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

En god madras er godt for ryggen

Som vi har nævnt tidligere, så betyder valget af din madras utrolig meget for din krop – især din ryg. Hvis du ikke sover alene, så kan det være en god idé at vælge 2 forskellige madrasser, da det ikke er sikkert at jeres kroppe har samme behov.

Selv om i køber 2 forskellige madrasser, så skal I ikke være bange for at der kommer en revne i mellem jer, hvis i vælger at bruge en topmadras ovenpå.

Det er vigtigt at du vælger den type madras, som du selv kan mærke giver den rette støtte til din krop, specielt din ryg. Din ryg skal ligge vandret, alt imens din bagdel synker lidt ned i madrassen, så den får din ryg kommer ned i en vandret position.

Oven på springmadrassen skal du selv sagt vælge en topmadras. Her anbefaler vi klart at du køber en topmadras som er god at ligge på, da det er den madras din krop er i kontakt med.

Dette er det essentielle for at du får en god nattesøvn, og derved er det ikke så meget rammen eller stellet på sengen, der gør at du ligger godt. Her skal du mere kigge efter hvilken stil du gerne vil have i dit soveværelse, og så selvfølgelig også kvaliteten.

Hvad koster en elevationsseng?

Du kan få elevationssenge i alle prisklasser. Normalt starter priserne fra 4.000 kr, men du kan også sagtens finde elevationssenge der koster over 50.000 kr.

Når vi kommer op i det prislag, så bliver de typisk katalogiseret som luksussenge. Du skal dog være opmærksom på her at det lige så vel kan være brandet du betaler for, fremfor kvaliteten af sengen.

Derfor gælder det om at finde den grænse, hvor du ikke kommer til at købe for billigt eller for dyrt.  Vi har i denne elevationsseng test valgt at tage elevationssenge med fra forskellige prisklasser. Vi vil dog anbefale dig ikke at købe en af de helt billige elevationssenge, da sengen både kan risikere ikke at holde så lang tid, og at du ikke får den mest optimale støtte til din krop.

Er budgettet ikke helt til en elevationseng, så kan du tage et kig på vores guide til de 5 bedste boxmadrasser her.

Vi håber at denne test af elevationssenge har været med til at danne dig et overblik over hvilken seng du skal vælge.