Bedste boxmadras test

Når du skal have en ny boxmadras, så er der mange ting der spiller ind, og derfor er det en god idé at du sætter dig ind i hvilken du skal vælge.

Vi bruger i gennemsnit en tredjedel af vores liv i sengen, hvilket gør det ekstra vigtigt at du vælger en der passer til lige præcis dine behov.

Som du sikkert er klar over eller kan gætte dig til, så er en boxmadras en madras som er i en box. Det er normalt en træramme der bliver brugt til en boxmadras.

En boxmadras er utrolig enkel, og derfor er de også nemme at samle selv, og nemme at flytte rundt på. De er også forholdsvis billige at anskaffe, sammenlignet med andre sengetyper.

Mange begår i dag den fejl, at de alt for sent skifter deres boxmadras ud, hvilket kan resultere i at du får en dårlig nattesøvn, eller endnu værre får en permanent dårlig ryg.

En boxmadras kan altså ikke holde for evigt, og derfor er det en god idé at få den skiftet så snart den bliver dårlig at ligge på.

Find den bedste boxmadras til dig i denne boxmadras test

Mange tænker at det er vigtigt at komme ud i en butik og afprøve en boxmadras, før at de køber den. Men realiteten er faktisk at din krop kan havde brug for op til 3-4 uger før den har vænnet sig til en ny boksmadras.

Derfor har du ingen fordel at gå i en butik og købe en ny boxmadras, fremfor at købe den på nettet. Desuden giver de bedste forhandlere dig i dag op til 100 dages prøvetid på en ny boxmadras. Så har du god tid til at finde præcis den boxmadras der passer bedst til dig.

Derudover så kan det også være en stor besparelse ved at købe den online, fremfor i butikken.

Sengene i denne boxmadras test er som følgende:

Venus Boxmadras (Bedst i test)

Venus Boxmadras

Venus boxmadras er en af de bedst sælgende boxmadrasser der er på det danske marked, og det er ikke uden grund.

Boxmadrassen er produceret i Danmark, og er lavet af utrolig høj kvalitet ned til mindste detalje.

Boxmadrassen fås i mange forskellige farver og størrelser.

Den mindste Venus Boxmadras er 80 x 200 cm, og den største er 180 x 210 cm. Derfor har du mulighed for at vælge den størrelse der passer bedst til dig, uanset om det er en seng til gæsteværelset, eller en ny dit masterbedroom

Boxmadras med 7 komfortzoner

Underlaget i en boxmadras er en af de vigtigste ingredienser i en god nats søvn. Venus Boxmadras er lavet af pocketfjedre, og kommer med hele 7 komfortzoner, som hjælper dig med at få den bedste støtte, når du skal sove.

Det kan være med til at forebygge dårlig ryg, og kan hjælpe med at formindske fysisk smerte i din krop, uanset om det er ryg, skulder eller lænden du har problemer med.

Rundt omkring fjedrene har Venus valgt at bruge et lag af åndbart hybridskum. Det giver ganske enkelt et bedre sovemiljø, støtte og komfort.

Rammen på boxmadrassen er lavet af træ, og er den der sikrer at sengen føles stabil, og komfortabel.

Venus har produceret rammen til boxmadrassen i massivt fyrretræ. Rammen er 20 cm høj. Den totale højde på sengen er 63 cm.

Miljørigtig topmadras med i købet

Venus har gjort meget ud af denne seng, ligesom det også afspejler sig i deres valg af materialer de har lavet sengen af. Derfor er deres topmadras der medfølger nemlig også svanemærket.

Svanemærket er et af de sværeste miljøcertifikater i verden at få. Når du vælger et produkt der er svanemærket, så bidrager du til en rigere og renere natur, bedre kemi i hverdagen, formindsker klimaforurening og du er med til at give verden en mere bæredygtig fremtid.

Du kan læse mere om svanemærket her

Hvad siger kunderne om denne boxmadras

En ting er at læse en test, noget andet er at høre fra folk, der rent faktisk har prøvet sengen.

Vi har kigget nærmere på nogle af de anmeldelser fra tidligere købere, som sengen har fået, hos forhandleren.

Søren G. har udtalt følgende om sengen:

  • Sengen lever helt op til mine forventninger. Den er virkelig lækker og virker til at være af god kvalitet. Fuldt ud tilfreds.

Carsten N følger op med følgende udtalelse:

  • Jeg har rent faktisk oplevet at få en bedre søvn efter jeg fik min Venus boxmadras. Det er en tung og solid seng, med den bedste topmadras jeg nogensinde har haft. 

Boxmadrassen fra Venus kommer desuden med 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

Vælger du at købe denne seng, så kommer den med 100 dages prøvetid.

Det betyder at du har mulighed for at ombytte madrassen, hvis du ikke mener du har valgt den rette fasthed i første omgang.

Derudover har du også mulighed for at få pengene igen, hvis du fortryder dit køb inden for de første 100 dage. Du får alle pengene tilbage.

Du har mulighed for at tilkøbe en gavl til denne boxmadras.

Dette er sengen der har det hele, og Venus gjort sig umage helt ned til mindste detalje. Det er en sikker vinder af vores ”Bedst i test” i denne boxmadras test .

Specifikationer:

  • Fås i følgende størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 200 cm
  • Højde: 63 cm (Ben: 19 cm, Madras: 36 cm, Topmadras: 8 cm.)
  • Farver: Sort, Lysegrå, Antracit og Beige.
  • Fjedretype: Pocketfjedre
  • Komfortzoner: 7
  • Garanti på brud på ramme og fjedre: 25 år.
  • Leveringstid: 8-15 hverdage
  • Svanemærket topmadras
  • Finansiering tilbydes.

 

Til butik

 

Nordkap Box (Bedst til prisen)

Nordkap Boxmadras

Med Nordkaps boxmadras får du rigtig meget for pengene. Er budgettet lidt stramt, så kan dette helt sikkert være det rigtige valg, hvis du skal investere i en ny boxmadras.

Nordkap boxmadras er en boksmadras som er produceret i Danmark, og trærammen er produceret af massivt svensk fyrretræ. Det sikrer dig et stabilt udgangspunkt.

Boxmadrassen er i to lag. Nederst i boxmadrassen er der bonell fjedre. Bonell fjedre er timeglas formede, og har været brugt i rigtig mange år til at lave madrasser.

Denne type fjedre er noget billigere end de nyere pocketfjedre.

Boxmadrassen har 150 mini bonell fjedre pr. m2. Formålet med at bruge bonell fjedre i bunden er primært at det forlænger levetiden.

De er meget hårdføre og stabile, derfor har Nordkap valgt at placere dem i bunden af boxmadrassen.

Oven på bonell fjedrene har Nordkap valgt at bruge de lidt mere moderne pocket fjedre.

Pocketfjedrene giver både en god støtte og komfort, og fjedrene arbejder individuelt af hinanden, så du får den korrekte støtte på de steder hvor du lægger mest vægt.

Boxmadras med 5 komfortzoner

Det er vigtigt at du får denne rette støtte der hvor du støtter mest og mindst, Det får du med de 5 komfortzoner som boxmadrassen har.

Du har måske oplevet at få ondt i ryg, skulder eller lænd når du ligget på en dårlig seng.

Komfortzonerne hjælper dig med at give den ekstra komfort på de områder, hvor de belaster kroppen mest og mindst, når du ligger ned. Derved får du det mest optimale grundlag for en god nats søvn.

Valgfri topmadras medfølger

Sammen med boxmadrassen følger også en valgfri topmadras med i købet.

Du kan vælge mellem 2 forskellige typer topmadrasser. En 4 cm latex topmadras eller en topmadras lavet af 4 cm memory skum.

Topmadrassen af latex giver din krop lov til at ånde, og en fast overflade, hvorimod topmadrassen der er lavet af memory skum giver et noget blødere underlag.

Latex hjælper desuden boxmadrassen med at komme af med fugt. Er du et varmt menneske, så kan du med fordel vælge en latex topmadras.

Topmadrassen kan desuden let tages af og vaskes.

Sengen fås i sort og grå, og fås fra 70 x 200 cm til hele 210 x 210 cm.

Denne boxmadras kommer med 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, og er du i tvivl om valg af fastheden på madrassen, så har du 30 dage efter modtagelsen, til at ombytte madrassen.

Samlet set så er dette en utrolig god seng, som trods den gode pris har alt hvad du skal bruge for at få en god nats søvn. Derfor har vi også kåret den til at været ”Bedst til prisen” i vores boxmadras test.

Specifikationer:

  • Fås i følgende størrelser: 70 x 200 cm, 70 x 210 cm, 80 x 190 cm, 80 x 200 cm, 80 x 210 cm., 90 x 190 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 190 cm, 120 x 200 cm, 120 x 210 cm, 140 x 190 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 160 x 190 cm, 160 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
  • Højde: 55 cm. (Ben: 22 cm, boxmadras, 26 cm, topmadras 7 cm)
  • Fjedretype: Bonell- og Pocketfjedre
  • Komfortzoner: 5
  • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud.
  • Leveringstid: 8-15 hverdage
  • Finansiering tilbydes

 

Til butik


 
En ny seng resultere i fornyet energi. Ved du ikke hvad du skal bruge den på, så kunne en firkantet trampolin til haven være en god idé.

Passer en firkantet trampolin ikke ind i haven, eller foretrækker du en nedgravet trampolin, så kan du se vores test af nedgravede trampoliner her.

Jupiter boxmadras

Jupiter boxmadras

Her har vi med endnu en boksmadras at gøre som kommer fra en af de øverste hylder.

Bedrenætter, som er producenten bag sengen, fremstiller deres senge i Danmark, og selvom dette er endnu et godt bud på en bedst til prisen boxmadras, så er sengen stadig fremstillet af materialer i høj kvalitet fra bund til top.

Den er derfor et rigtig godt valg til dig som er meget kvalitetsbevidst, samtidig med at du gerne vil spare lidt penge.

Boxmadrassen fra BN er en meget indbydende og æstetisk flot seng, og sammen med den høje kvalitet af materialer, danner den de perfekte rammer for at du kan få en god nats søvn.

Boxmadras med pocketfjedre

Sengen er produceret med pocketfjedre. Pocketfjedre er den mest moderne form for fjedre, når det kommer til madrasser.

Pocketfjedre er indelt i syv komfortzoner, som hjælper med at trykaflaste de punkter hvor du belaster kroppen mest, når du ligger i sengen.

Som ved de andre fleste andre boxmadrasser, så kan du vælge mellem 3 fastheder.

En madras med medium fasthed anbefales til dig, hvis du vejer under 75 kg. Vejer du mellem 75-95 kg, så anbefales det at du vælger en fast madras. Vejer du over 95 kg, så anbefales det at du vælger en meget fast madras.

Luksuriøs topmadras

Der medfølger også en topmadras til boxmadrassen. Den medfølgende topmadras er produceret med latex som kerne.

En latex topmadras er meget elastisk, der giver en bedre støtte til kroppen, uanset hvordan du ligger i sengen. Den hjælper dig med at holde dine trykpunkter på de positioner som er bedst for kroppen.

Latex er desuden meget ventilerende, og er derfor et rigtig godt valg, hvis du har tendens til at have det varmt om natten, da den nemt transportere fugt væk fra madrassen.

Boxmadrassen fås i størrelse fra i størrelser fra 80 x 200 til 180 x 210 cm, og i flere forskellige farver.

Du har mulighed for at tilkøbe en gavl.

Konklusionen må være at dette er en rigtig god seng, til den kvalitets- og prisbevidste køber.

Specifikationer:

  • Fås i følgende størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm.
  • Højde: 50 cm
  • Farver: Mørk grå, lys grå, sort, blå eller sand
  • Fjedretype: pocketfjedre
  • Syv komfortzoner
  • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
  • Leveringstid: 10-20 hverdage
  • Finansiering tilbydes

 

Til butik

 

Saga Box

Saga boxmadras

Saga er den helt traditionelle boksmadras uden så mange dikkedarer.

Boxmadrassen fra NordicDream er en klassisk seng, som kommer i et meget stilrent design enten i grå eller sort.

Danskproduceret boxmadras med 100 dages fuld returret

Denne danskproducerede boxmadras fra NordicDream kommer med hele 100 dages fuld returret, hvilket betyder at du faktisk kan sove i op til 100 dage i sengen, og synes du ikke helt om dit køb, så kan du få alle dine penge retur igen.

Saga har 5 komfortzoner, som er med til at give dig den rette støtte, når du skal sove. Komfortzonerne er med til at støtte områder såsom, hofte, skuldre og nakke, så du får den mest optimale støtte.

Dette er prikken over i’et til en perfekt nattesøvn.

Miljømærket topmadras

Den medfølgende topmadras er lavet af latex, og udvindes af gummitræet Havea Brasiliensis. Tapningsprocessen skader ikke træerne, og derfor er det også en meget bæredygtig løsning.

Topmadrassen er både hygiejnisk og allergivenlig, da den kommer fra naturlige materialer. Da den netop er lavet af latex betyder det også at den ikke mister sin elastiske evne med tiden.

Topmadrassen er OEKO-TEX certificeret, og den har en utrolig høj åndbarhed, hvilket sørger for at fugt ikke samler sig i sengen, mens du sover.

Ønsker du ikke en topmadras af latex, så har du også muligheden for at vælge en af memoryskum istedet.

En topmadras af memoryskum giver dig følelsen af en blød seng, hvor du nærmest synker ned i den. Den er rigtig god til at holde dig varm om natten, hvis du er lidt af en frossenpind.

Boxmadrassens ramme er produceret i solidt svensk fyrretræ, hvilket giver dig en god følelse af stabilitet i sengen.

Dette er en af de boxmadrasser hvor du får rigtig meget for pengene. Faktisk mener vi at dette nok er sengen hvor pris og kvalitet følger hinanden bedst.

Specifikationer:

  • Fås i følgende størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 180 x 200 cm.
  • Højde: 50 cm (20 cm ben, 23 cm boxmadras, 7 cm topmadras)
  • Farve: Grå eller sort
  • Fjedretype: Pocketfjedre
  • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud.
  • Finansiering tilbydes

 

Til butik

 

Nocturne Silver DF

Nocturne Silver DF

Nocturne Silver DF boxmadras er den sidste i vores boxmadras test.

Boksmadrassen er også af meget god kvalitet, og giver en god individuel støtte til både din ryg og skuldre, da sengen har 5 komfortzoner.

Madrassen er lavet med pocketfjedre, som er den bedste type af fjedre til madrasser.

Nocturne Silver DF boxmadrassen kommer i størrelser fra 90 x 200 cm til 180 x 200 cm.

Sammen med boxmadrassen medfølger også en topmadras, som har en tykkelse på 6 cm. Den fås både med en latex- og en celsiuskerne.

Topmadrassen af latex hjælper med at transportere fugt væk i løbet af natten. Topmadrassen af celsius er varmere og blødere at lægge på.

Boxmadras med 5 komfortzoner

En komfortzone er et område på en madras, hvor madrassen er ekstra hård eller blød, for at give støtte til de steder som er mest eller mindst belastet.

Nocturne Silver DF boxmadrassen har som nævnt 5 komfortzoner, som sidder i hoved, skulder, hofte, lår og lægområdet.

Nocturne Silver DF er den eneste seng i vores boxmadras test, som har 9 komfortzoner.

Komfortzonerne kan også være med til at forebygge dårlig ryg, og kan også være med til at lindre smerten, hvis du allerede har det.

Der følger ikke ben og gavl med til denne boxmadras.

Specifikationer:

  • Fås i følgende størrelser: 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 180 x 200 cm.
  • Højde: 38 cm. (Ben skal tilkøbes)
  • Farve: Grå eller antracit
  • Fjedretype: Pocketfjedre
  • Komfortzoner: 5
  • Finansiering tilbydes.

 

Til butik

 

Køb af boxmadras i fysisk butik eller på nettet

Der er mange fordele ved at købe din boxmadras på nettet fremfor i en fysisk butik, men vil du gerne prøve lidt forskellige modeller af inden du køber, så anbefales det at du går i en fysisk butik og prøver dem af.

Dog skal du være klar over at din krop bruger ca. 2-3 uger på at vænne sig til en ny seng,  og helt op til 3 måneder. Derfor kan det også anbefales at vælge et af de steder på nettet, som har en lang returperiode.

Bedre nætter er et af de steder vi anbefaler, da de har 100 dages prøvetid, hvor du har mulighed for at enten få byttet boksmadrassen eller helt at få pengene retur.

Der kan også være mange penge at spare ved at købe sin nye boxmadras på nettet, da der er mange udgifter der spares væk ved at have en netbutik fremfor en fysisk butik. De bedste tilbud findes på nettet.

En anden meget vigtig fordel er, at når du så har valgt den boxmadras du kunne tænke dig, så står du ikke for bøvlet med at få den transporteret hjem selv, hvis du køber den online. Her bliver den leveret lige til din dør.

Nogle firmaer tilbyder endda også at pakke den og sætte den sammen på det ønskede sted, hvorefter de tager den gamle seng med, hvis du ønsker det.

Sådan vælger du den rigtige boxmadras

Når du skal vælge din nye boxmadras, så kan det for mange godt være en jungle at finde rundt i. Men der findes nogle råd og vejledninger der kan hjælpe dig godt på vej.

Det er vigtigt at du kan først og fremmest ligger så din rygsøjle ligger lige. Hvis madrassen er for blød, så synker du hurtigt ned i den, og derved er din rygsøjle ikke lige.

Det er også vigtigt at din lænd får den korrekte støtte. Laver din ryg et hulrum, når du ligger på ryggen, så er den boxmadras nok for hård. Der skal ikke være for meget plads, kun nok til at din hånd lige kan være der.

Når du ligger på siden, så skal din talje have korrekt støtte. Det får den ved at din rygsøjle hverken buer opad eller nedad når du ligger på siden. Skuldre og hofte skal synke ned i madrassen.

Mange har tendens til at ligge uroligt når de sover. Derfor er det også vigtigt at du kan vende dig uden besvær i din boxmadras. Kan du ikke det, kan det være den er for blød og så skal du måske overveje at skifte din boxmadras ud med en der er hårdere.

Folk der vejer meget, har brug for en hårdere madras, da de ellers synker ned i madrassen.

Det er en god idé at have en boxmadras der er mindst 10 cm længere end dig selv. Desuden så skal en boxmadras også være mindst 90 cm i bredden, for at have den optimale størrelse, så du har mulighed for at vende dig i løbet af natten uden det store besvær.

Er I 2 der sover i samme seng, så gælder de samme forhold stadig, derfor kan det være en god idé at købe en boxmadras hver, så i også får den optimale støtte i jeres boxmadras.

De fleste vælger at benytte sig af en topmadras oven på deres boxmadras, og det er en rigtig god idé.

Vi sveder nemlig om natten, og derfor er det selvfølgelig en god idé at vaske og lufte dit sengetøj engang imellem. Men din boxmadras har også brug for at blive skånet imod den fugt du afgiver i løbet af natten, og det hjælper en topmadras med. Det øger desuden også levetiden på din boxmadras.

God idé med topmadras til din boxmadaras

Som nævnt ovenfor så kan det være en god idé at lægge en topmadras oven på din boxmadras, da det skåner den, og forlænger levetiden, samtidig med at det giver en bedre komfort.

De 2 typiske topmadrasser er lavet af latex eller af memoryskum.

Latex er lavet til dig som er en ”varm” person. Har du en tendens til at have det varmt om natten, så afgiver du også meget fugt. En latex topmadras er lavet til at transportere fugten væk fra madrassen, og derved bliver den ikke så varm.

Latex er et naturprodukt, men det kan også fremstilles syntetisk. De fleste topmadrasser, som er lavet af latex er en blanding af natur og syntetisk latex, hvilket også gør at de er meget allergivenlige.

En topmadras lavet af memory skum er noget blødere end en latex topmadras. Memory skum har sit navn fordi skummet i madrassen former sig efter din krop. Det bruger dne din kropsvarme til at gøre, og derfor kan den også være varm at ligge i.

En topmadras lavet af memory skum gør, at du synker helt ned i madrassen, hvilket også er med til, at sørge for du ikke ligger så uroligt om natten.

Da denne type topmadras kan være meget varm, kan det anbefales at du har en både til om sommeren og til om vinteren. Denne form for madrasser kaldes desuden også for tempur, visco elastisk skum, foam og wonderpur.

Du kan læse mere om valg af den rette madras her.

Sådan finder du den bedste boxmadras

Det kan være svært at finde den rigtige fasthed, når du skal vælge en ny madras. Der findes dog en måde, hvorved du kan blive dirigeret hen imod den korrekt fasthed.

  • Vejer du under 75 kg, så anbefales det at du vælger en madras der har en medium fasthed.
  • Vejer du imellem 75-95 kg, så anbefales det at du vælger en madras der har en fast fasthed.
  • Vejer du over 95 kg, så anbefales det at du vælger en madras der har en ekstra hård fasthed.

Dog er det vigtigt at du først og fremmest lytter til din krop, da det kun er dig der kan fornemme hvilken fasthed du synes er mest behagelig.

Døjer du med dårlig ryg, så kan det være en rigtig god idé at følge visse retningslinjer for at du får det mest optimale liggeunderlag.

Det er vigtigt at når du ligger dig på siden på boxmadrassen, at din rygsøjle er i en lige linje.

Du kan også teste om madrassen passer til dig, ved at få en person til at føre en hånd ind under lænden på dig, når du ligger på siden.

Er det for nemt at føre hånden ind, så er madrassen muligvis for hård, og modsat er det svært at få hånden ind, så er madrassen for blød.

Hånden skal kunne glide nemt ind mellem lænden og madrassen.

Det kan også være en rigtig god idé at vælge en boxmadras, som har komfortzoner. De er med til at give dig ekstra støtte og komfort, der hvor du ligger mest vægt på madrassen. Jo flere komfortzoner den har, desto bedre er madrassen.

Vi har i denne boxmadras test kigget nærmere på 5 af de bedste boxmadrasser der er på markedet, og dannet et overblik, som gør det nemt for dig at vælge den madras der passer bedst til dine behov.

Var du på udkig efter en kontinentalseng? Så kan du se vores guide til at finde den bedste kontinentalseng her.

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Der er mange faktorer der spiller ind når du skal vælge en ny boxmadras. En af de faktorer som vægtes højest er holdbarheden af ens nye boxmadras.

Hvis du går op i om madrassen har en høj kvalitet og lang holdbarhed, så kan du med fordel vælge en boksmadras, som er lidt dyrere, da kvaliteten som regel også er derefter. De lidt dyrere boxmadrasser har oftest også en længere garanti.

Nogle firmaer tilbyder endda helt op til 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Vi anbefaler klart at man holder sig fra dårlige og billige boxmadrasser, og det er der flere grunde til.

En dårlig boxmadras holder normalt ikke særlig lang tid, hvilket betyder at de penge du har sparet på den, kan du bruge på at investere i en ny boxmadras lang tid før, end hvis du købte en boxmadras i høj kvalitet.

Derudover så ligger du heller ikke optimalt på en dårlig boxmadras, og det går ud over din nattesøvn. En billig boxmadras er typisk lavet uden særlig mange fjedre i madrassen, og har ikke noget støtte til din krop, på de steder hvor det er vigtigt.

Det kan resultere i at du ofte vågner op og føler dig både træt og radbrækket, hvilket oftest fører til en dårlig dag.

Derfor kan det ikke betale sig at spare på sin boxmadras, og da de fleste danskere bruger ca 8 timer hver dag i deres seng, så kræver det også at kroppen har det mest optimale underlag.

Eksperter indenfor sundhed og livskvalitet anbefaler desuden også, at din krop får de mest optimale forhold, når du skal restituere din krop.

Gode råd til en god nats søvn

Der kan være mange årsager til at du ikke får en god nats søvn. Det kan skyldes rygsmerter, gigt og meget andet.

Derfor er det også vigtigt, at vælge en madras der hjælper dig med, at få det mest optimale grundlag for, at din krop kan slappe mest muligt af.

Vi har herunder samlet nogle gode råd, som kan være med til at give dig en meget bedre nattesøvn, på trods af smerter og sygdomme.

Har du problemer med smerter, så kan det være en god idé at investere i en varmepude, som hjælper med at varme muskler og led op, der hvor det gør ondt, inden du skal sove.

Det kan også være en god idé at investere i en madras med komfortzoner, da de er med til at støtte kroppen de steder hvor, at den er mest belastet i løbet af natten.

Samtidig kan det også være en god idé, at mærke efter om din madras har den rette fasthed. Er din madras for blød, så kan du have svært ved at bevæge dig i sengen uden, at kunne mærke smerter – og modsat så er en får hård madras ubehagelig.

Et andet godt gammelt trick er at lægge en pude mellem dine knæ. Det hjælper med at aflaste knæ, ryg og hofter.

Det er også vigtigt at have et godt sovemiljø, når du skal sove. Du kender måske følelsen af, at have det varmt eller koldt inden du skal sove, og det gør det specielt ikke nemmere at falde ordentligt til ro.

Derfor er det en god idé at få tempereret lokalet efter dit behov, inden du skal falde i søvn.

Dertil er det også godt at falde i søvn i et mørkt lokale, uden lys eller lyd. Derfor anbefales det også, at du ikke bruger din telefon, eller ser tv lige inden du skal sove, da det kan være utrolig forstyrrende.

Et godt sovemiljø er rigtig vigtigt for din søvn, ligeså er din dyne og hovedpude, hvilket leder os videre til næste emne.

Hvis du vil have endnu mere viden om søvn og hvad du kan gøre for, at få mere ud af dine timer i sengen, så kan du læse om søvnens 4 faser her.

Valg af dyne til din nye boxmadras

Når du vælger at investere i en ny boxmadras, så kan det også være en idé at købe en ny dyne.

Det er forskelligt fra person til person, om hvor meget ”isolering” man har behov for når man sover.

Er du et varmt menneske, så kan det være en god idé at have en dyne som ikke er alt for tung og isolerende.

Modsat har du en tendens til at have det koldt, så kan det være en god idé at have en dyne der sørger for at holde på din kropsvarme.

Dyner inddeles mestendels i 3 forskellige kategorier: sval, lune og varme dyner.

En sval dyne er også det du kender som en sommerdyne. Den egner sig godt til dig som afgiver meget kropsvarme, mens du sover.

Selvom man også kendetegner en sval dyne som en sommerdyne, så kan den sagtens bruges hele året rundt af dig som har det varmt om natten.

En lun dyne er det man også kalder en helårs dyne, da den kan benyttes af de fleste hele året rundt. Dog kan den godt blive rigtig varm, hvis sommeren viser sig fra sin bedste side, og modsat kold om vinteren, hvis hr. Frost virkelig kommer på besøg.

En varm dyne er til dig der er lidt af en frossenpind. En varm dyne har massere af fyld, for at kunne holde på kropsvarmen. Sover du i et meget koldt værelse, så kan en varm dyne helt sikkert også anbefales til dig.

Vi anbefaler at du vælger en dyne der er ”Bedst i test”, så du er sikker på at få noget for dine penge.

Vi håber at denne boxmadras test har givet dig et overblik, over hvilke boxmadrasser der er bedst i test, og hvilke der er bedst til prisen, og derved er med til at give dig endnu bedre forudsætninger, når du skal vælge den bedste boxmadras til dig og din krop.