I denne omgang har vi taget et kig på trampoliner til nedgravning, og det bliver hurtigt klart for os, at der er flere fordele ved, at vælge en nedgravningstrampolin fremfor en traditionel trampolin.

Rent sikkerhedsmæssigt, så er en nedgravningstrampolin bedre end en trampolin på ben, af den simple årsag, at der ikke er så langt at falde, hvis uheldet er ude.

Derudover så har du heller ikke en stor klodset trampolin, der ødelægger både udsigt og helhedsindtrykket af din have.

Din sidste fordel, der hurtigt springer i øjnene er, at du slipper for at dine naboer kan følge med i hvad der sker på din side af hækken. I længden vil dine naboer sandsynligvis også vil sætte pris på det.

En traditionel trampolin er typisk 1-1.5 meter i højden, og derfor kommer du ret højt op i luften når du springer på sådan en. Fra en inground trampolin, som en trampolin til nedgravning også bliver kaldt, springer du fra jord højde.

Er det kun børnene der skal forkæles? Hvad med en ny kontinentalseng til mor og far! Se de 5 bedste kontinentalsenge her.

Sjov og motion på én gang med en nedgravet trampolin

En nedgravet trampolin i haven er en god mulighed for at aktivere både de store og små. Den kan bruges til sjov og leg, men også til at udfolde dine akrobatiske talenter.

I en verden der bliver mere og mere digitaliseret, har børn stor glæde af en trampolin, da det er en sjov form for aktivitet. Samtidig hjælper det dem med at motionere og blive bedre akrobatisk.

Trampoliner til nedgravning i denne guide

En ekstra bonus for de små er, at en trampolin hjælper dem med at få en bedre motorik, som de kan tage med sig videre resten af livet.

En nedgravningstrampolin sparer dig også for rigtig meget arbejde. Tanken om at skulle ud og pille en trampolin ned i regn og rusk er ikke det sjoveste. Det slipper du for med en trampolin i jorden.

Det kan dog godt betale sig, at købe et cover til den. Det kan du finde hos de fleste forhandlere. På den måde kan du beskytte den mod både sol og dårligt vejr, når den ikke er i brug.

 

Berg Champion Inground – Trampolin til nedgravning (Bedst i test)

Berg Champion Inground – Trampolin til nedgravning

Bergs første trampolin serie Champion var også den første de udviklede til at grave ned, og er stadig en af de absolut bedste på markedet.

De har udviklet meget på Champion serien i tidens løb, uden at gå på kompromis med den høje kvalitet.

Denne Berg Champion er udstyret med de moderne twinsprings fjedre, som modsat goldspring fjedre giver en meget større hoppeflade for det perfekte spring på trampolinen.

Berg Champion har det nyeste design inden for hoppeduge, og en høj sikkerhed. Den er udstyret med en ekstra tyk beskyttelseskant på 3 cm, og dugen er af den højeste kvalitet, så den kan holde til det danske vejr.

AirFlow hoppedugen er lavet sådan at den lukker mere luft igennem hoppedugen, når du springer på den, og derved giver den dig et meget bedre samt højere spring.

Berg er førende indenfor trampoliner

Hollandske Berg er en af de førende indenfor trampoliner, både til dig, som gerne vil have lidt sjov i haven, men også til de lidt mere seriøse akrobater.

Berg  kendetegnes ved deres topkvalitet og høje sikkerhed, som er vigtigt når vi snakker trampoliner, da du kan komme alvorligt til skade ved at sikkerheden ikke er i orden.

Berg er desuden ISO-9001 certificeret og har været det siden 2012. ISO-certificering er et kvalitetsstempel og din garanti for, at du er sikker på at kvaliteten og sikkerheden er i top på deres produkter.

Uanset om du er er nybegynder inden for brug af trampolin, eller har prøvet det før, så kommer man ikke uden om at Berg, og dette er en af deres bedste modeller. Derfor vinder den også vores ”Bedst i test” i denne omgang.

Faktisk har denne nedgravningstrampolin fået samme titel utallige gange, og det forstår vi godt. F.eks så vurdere det anerkendte onlinemagasin Kondition.dk den også til, at være den bedste inground i deres test af nedgravningstrampoliner, præcis som os.

Specifikationer

 • Fås i følgende diameter: 330 cm., 380 cm., 430 cm.
 • Farver: Grøn, Sort
 • Højde: 20 cm.
 • Antal fjedre: 96-128
 • Fjedretype: Twinsprings
 • Vægt: 77,3 kg.
 • Maksimal personvægt: 100-120 kg.


 

Til butik

 

JumpMaster – Trampolin til nedgravning (Bedst til prisen)

JumpMaster – Trampolin til nedgravning (Bedst til prisen)

JumpMaster trampolinen fås i 365 cm. og 430 cm. i diameter og er i god kvalitet trods den lavere pris.

Polstringen i kanten på trampolinen har en bredde på hele 38 cm, hvilket sikrer dig at du ikke hopper ud i fjedrene når du springer på den. Den er samtidig lavet ekstra tyk, og de 3 cm skum gør at du ikke kan komme i klemme mellem fjedrene.

Trampolinen er bygget op af en ramme af galvaniseret stål, så den kan holde til det danske vejr, trods regn og rusk. Rammen er utrolig kraftig konstrueret, og derfor er der også livstidsgaranti på selve rammen.

JumpMasters trampolin har enten 76 eller 97 fjedre, alt afhængig af størrelsen.

Hvis du selv vælger at grave hullet til trampolinen, så skal du følge disse anvisninger:

 • Hullet skal være 325 cm i diameter.
 • Hullet skal være 75 cm dybt i midten
 • Hullet graves i en skåleform

Billig nedgravningstrampolin

Trods den høje kvalitet, så er denne nedgravningstrampolin et utrolig godt tilbud, og derfor et rigtig godt bud på en god trampolin til børnene der ikke skal koste for meget. Vi har valgt at kåre den til ”Bedst til prisen”, af selv samme grund.

Specifikationer

 • Fås i følgende diameter: 365 cm., 430 cm.
 • Farver: grøn, sort
 • Højde: 20 cm
 • Antal fjedre: 76-96.
 • Vægt: 69,5 kg.
 • Maksimal personligt: 120 kg.

 

Til butik

 

Berg Flatground Elite (Bedste PRO valg)

Berg Flatground Elite nedgravningstrampolin

Flatground Elite trampolin til nedgravning fra Berg er toppen af poppen.

Som nævnt tidligere, så er Berg en af de førende indenfor udvikling af trampoliner, og dette er deres absolutte topmodel.

Støjreducerende stropper

Du kender måske den knirkende eller raslende lyd fra en trampolin der bliver hoppet på. Den kan godt være irriterende, og støjen bliver bestemt ikke mindre med årene.

Berg har udviklet nogle specielle støj reducerende stropper under kantpolstringen, og det gør rent faktisk en forskel i lydniveauet.

Derudover benytter Berg sig også af deres unikke Airflow hoppedug, som lader 50% mere luft komme igennem. Det sikrer dig at der er meget mindre modstand når du hopper, og at kantpolstringen ikke rasler mod hoppedugen.

Kantpolstringen på Elite er den kraftigste Berg har produceret, og har en 3 cm tyk polstring, som er dækket af PVC og har en UV beskyttende coating. Det gør at den ikke tager skader af solen. Polstringen er hele 43 cm, derfor er du også helt sikker på at du hverken kan se eller høre fjedrene.

Bergs specielt panterede ramme på Flatground Elite gør, at den er nem at samle og sætte op. Rammen er samtidig utrolig robust i den rektangulære konstruktion, hvilket sikrer dig at den holder i mange år.

Firkantet trampolin

Denne model er desuden også lavet i en Ultim model. Disse modeller er noget større, og er firkantede ligesom de olympiske trampoliner er.

En 5 x 3 meter firkantet trampolin giver dig ekstra meget plads, at udfolde dig på, da en firkantet trampolin giver dig mere kontrol over springet, og derfor giver det dig også bedre mulighed for at udfolde dine akrobatiske evner.

Går du op i kvalitet og sikkerhed, og ønsker du det bedste af det bedste, så er dette nedgravningstrampolinen for dig.

Det er en sikker vinder af vores ”Bedste PRO valg”.

Specifikationer

 • Fås i følgende størrelser: 330 cm, 380 cm, 430 cm.
 • Ultim(Firkantede): 5×3 meter.
 • Farve: Grå
 • Antal fjedre: 96-128
 • Maksimal personvægt: 100-120 kg.

 

Til butik

 

Jumpking – Trampolin til nedgravning

Jumpking - Trampolin til nedgravningJumpKing trampolin til nedgravning er desværre udsolgt i øjeblikket. Du kan se alle de andre trampoliner fra JumpKing, ved at klikke dig videre til butikken, under denne tekst.

Trampolinen fra Jumpking har en kraftig kantmåtte, springmåtte samt rammekonstruktion, som giver stor sikkerhed når den benyttes.

Det er en god trampolin, som er beregnet til hele familien. Trampolinen er med til at give børn og voksne masser af motion og frisk luft, samtidig med at det er rigtig sjovt at hoppe på en trampolin.

Det er vigtigt altid at holde øje med børnene når de springer på den, da ulykker desværre forekommer på trampoliner. Derfor er det også vigtigt at du forklarer børnene, at de skal have en rolig adfærd når de benytter sig af den.

Solid trampolin til nedgravning

Denne trampolin kan holde i mange år, hvis du passer godt på den. Trampolinen er fremstillet i kraftigt galvaniseret stål, derfor tåler den også en høj belastning. Hoppefladen er desuden utrolig slidstærk.

Dog anbefales det at du tager trampolinen indendørs i den tid på året hvor at I ikke benytter den, da ingen trampoliner har godt at af stå udenfor vinteren over.

Du får meget for pengene, hvis du køber denne trampolin, uanset om du har til hensigt blot at benytte den til leg, eller om du har lyst til at træne dine akrobatiske evner.

Specifikationer

 • Fås i følgende diameter: 366 cm, 430 cm.
 • Farve: Grøn
 • Antal fjedre: 80-90 stk.
 • Fjedre pr cm: 18 stk.
 • Højde: 33 cm.
 • Maksimal personbelastning: 120 kg.

 

Til butik

 

Salta Excellent Nedgravningstrampolin

Salta Excellent Nedgravningstrampolin

Salta excellent er som navnet antyder fremstillet i høj kvalitet. Derfor kommer trampolinen også med 3 års garanti på rammen og 2 års garanti på springmåtten.

Trampolinen fra Salta er udviklet således, at størrelsen på hullet der skal graves er minimalt.

Vil du selv grave hullet til den, så vil du her reducere arbejdstiden en del, i forhold til mange andre trampoliner til nedgravning.

Pude med integreret ventilationssystem

Puden der følger med trampolinen fra Salta, er forsynet med et integreret ventilationssystem. Det hjælper springmåtten med at få nok luftstrøm, hvilket giver en bedre springoplevelse.

Kantmåtten når helt ned til jorden, og sættes fast med jordankre, hvilket er med til at øge sikkerheden, hvis du skulle falde af trampolinen.

Er du stadig nervøs for at børnene eller dig selv kan komme til skade på trampolinen, så er der mulighed for at tilkøbe et sikkerhedsnet til trampolinen, der derved mindsker risikoen markant for at falde udover.

Trampolinen har en maksimal personvægt på hele 180 kg, og derfor kan de fleste også benytte sig af denne trampolin uanset alder og størrelse.

Specifikationer

 • Fås i følgende diameter: 366 cm., 427 cm
 • Farve: Sort.
 • Højde: 25 cm.
 • Garanti på ramme: 3 år
 • Garanti på springmåtte 2 år.
 • Maksimal personvægt: 180 kg.

 

Til butik

 

Vedligeholdelse af en trampolin til nedgravning

Hvis du har planer om at skulle beholde din nedgravet trampolin i mange år, så er det en god idé at sætte dig ind i hvordan du opbevarer og vedligeholder den.

Den del der typisk holder længst tid på en trampolin er selve rammen, da den typisk er lavet af galvaniseret stål, som er utrolig holdbart uanset hvordan du opbevarer det.

Den kan dog begynde at knirke lidt efter et par sæsoner, men hvis du husker at smøre den engang imellem, så slipper du for at den begynder at knirke. Du kan benytte helt almindelig WD-40 eller lignenede til, at smøre din nedgravningstrampolin.

Fjedrene i trampolinen er også en af de ting som kan trænge til en udskiftning efter nogle år, alt afhængig af hvor ofte trampolinen bliver benyttet, og hvor meget vægt der er på trampolinen.

Her er det også en god idé at smøre fjedrene engang imellem. Både for at slippe for knirkelyde, men også fordi fjedrene har godt af det.

Kantbeskyttelsen er også en vigtig del på en trampolin. Den er rigtig dyr at fremstille, og derfor kan nogle producenter godt halte lidt på kvaliteten her. Derfor er det en god ide, at passe ekstra godt på kantbeskyttelsen.

Det du kan gøre er at tage kantbeskyttelsen af, i den periode trampolinen ikke bliver benyttet.

Har kantbeskyttelsen ikke noget UV-beskyttende, kan det være en god idé at investerer i et overtræk, så den ikke tager skade af solen i løbet af dagen.

Har du ældre børn, som måske ikke bliver lige så begejstreret for en trampolin, som de mindre børn gør? Her vil et beer pong bord nok gøre underværker. Se beer pong borde her.

Sikkerhed på nedgravningstrampoliner

Alle trampolinerne er underlagt produktsikkerhedsloven, og har derfor også et CE-certifikat, der beviser at de ikke er farlige, hvis man samler og bruger trampolinerne efter producentens anvisninger.

Selvom trampolinerne er CE-certificeret, så skal du stadig tage dine forholdsregler når du benytter dig af en trampolin.

Det er en rigtig god idé at anskaffe sig et sikkerhedsnet til sin trampolin, uanset om den er nedgravet eller ej. Skulle uheldet være ude, og du eller dit barn springer forkert, så sørger sikkerhedsnettet for at man ikke falder af trampolinen og slår sig.

Derfor anbefales det også at man graver sin nedgravningstrampolin ned et sted hvor der ikke er hårdt underlag eller buskads inden for en radius af 2-3 meter.

Selvom du har en nedgravningstrampolin, så kan et højt spring godt gøre ondt, hvis du lander på et hårdt underlag efterfølgende.

Det anbefales at man ikke bruger en trampolin der har et vådt underlag. Springfladen bliver utrolig glat, og derved øges risikoen for at komme til skade markant.

En nedgravningstrampolin står også bedre fast end en traditionel trampolin.

Du kan læse meget mere om sikkerhed her.

Har du tabt dine nøgler mens du hoppede på trampolinen? Med en metal detektor er det ikke noget problem! Se de 5 bedste metal detektorer her.

Hvordan graver jeg min trampolin ned?

Nogle vælger at få en professionel til at grave hullet til deres nedgravningstrampolin, men kan du finde ud af at bruge en skovl eller spade, så kan du sagtens gøre det selv.

Det første du skal gøre er at vælge et sted i haven, hvor du mener at den vil passe godt ind. Dog er det en god idé at finde et sted, hvor der ikke er sten eller fliser i nærheden.

Har du rør eller ledninger i haven, så skal du også lige undersøge hvor de er, så du ikke graver ned i dem.

Du kan eventuelt folde dugen fra trampolinen ud på jorden, for at se hvor meget den fylder inden du begynder at grave.

Det perfekte underlag at grave en trampolin ned i er ler. Har du for meget sand i jorden, så kan du blive nød til at få lavet noget støtte i siderne. Det gør du med jordsikringssten, som du kan købe i et byggemarked.

Inden du går i gang med at grave, er det en god idé at lave afmærkning først.

Det gør du ved at finde midten af trampolinen. Derefter kan du f.eks slå en træpløk ned i jorden, binde en snor i den, som har den korrekte længde, og så lave en cirkel med en spraydåse eller lignende.

Når du har gjort det, så kan du begynde at grave hullet. Det er vigtigt at du følger producentens anvisninger, da der kan være forskel på hvordan hullet skal graves.

Når hullet er gravet, så er det vigtigt at du sørger for at trampolinen står helt i vater.

Det kan være en god idé at lægge en fiberdug ud i bunden, så der ikke gror ukrudt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken trampolin til nedgravning er den bedste?

For at finde den bedste trampolin til nedgravning, så skal du undersøge markedet. Vi har i denne guide gjort det for dig, og fundet 5 af de bedste trampoliner, der er på markedet netop nu. Ud fra parametre såsom sikkerhed, kvalitet og springoplevelse har vi kåret en vinder. Vinderen af denne guide er Berg Champion Inground.

Hvilken nedgravet trampolin er bedst til prisen?

Trampoliner er dyre, og derfor er det ikke alle der har råd til det bedste af det bedste. Vi har i denne guide også fundet nogle gode budgetvenlige trampoliner til nedgravning frem. Vinderen af vores bedst til prisen er JumpMaster

Hvorfor købe en nedgravet trampolin?

Der er flere fordele ved en nedgravet trampolin. En nedgravet trampolin kan nemlig stå ude hele året rundt. Derved slipper du for at skulle stille den op hvert forår, og pille den ned igen til efteråret. En nedgravet trampolin er også mere sikker, da afstanden til jorden ikke er så lang, hvis du skulle komme til at springe ud over.

Hvad koster en nedgravet trampolin?

Pris og kvalitet hænger sammen – Også når vi snakker nedgravede trampoliner. Er du på udkig efter en billig trampolin til nedgravning, skal du forvente at skulle af med omkring 3.000-4.000 kr. Har du lidt større krav til din nedgravede trampolin, så skal du minimum af med 5.000 kr.