Vi har i denne guide kiggede nærmere på, nogle af de bedste firkantede trampoliner til nedgravning, der findes på det danske marked.

Hvis du er på udkig efter en god og sjov aktivitet til dig selv eller børnene, så kan en firkantet trampolin til nedgravning være et rigtig godt valg.

En firkantet trampolin giver utrolig mange sjove timer i haven, og derudover er det også med til at udvikle børns motorik.

En af fordelene ved, at vælge en firkantet trampolin fremfor en rund trampolin er, at den passer bedre ind i et hjørne i haven.

En firkantet trampolin er desuden bedre til at blive benyttet af flere på samme gang, da den har en større springflade end en rund trampolin. Det skyldes blandt andet de 4 siders fjedre.

En firkantet trampolin er den eneste type der bliver brugt til konkurrencespring – eksempelvis til de olympiske lege.

Fordele ved en firkantet trampolin til nedgravning

Der findes mange fordele ved at have en trampolin til nedgravning, fremfor en trampolin på ben.

Mange vægter deres privatliv i haven højt, og vælger du en trampolin til nedgravning, så slipper du for at naboen kan se dig, hver gang du benytter dig af trampolinen.

En af de andre fordele ved en nedgravet trampolin er, at du slipper for at skal ud en kold efterårsdag i regn og rusk for, at pakke din trampolin på ben sammen. Det giver de fleste kuldegysninger bare ved tanken.

En anden fordel ved at vælge en firkantet trampolin fremfor en rund, er at den oftest også passer bedre ind i en have.

Vi har i denne guide til firkantede trampoliner valgt, at kigge nærmere på følgende modeller:

Berg Ultim Champion (Bedst i test)

Berg Ultim Champion

Ultim Champion fra Berg er en trampolin til nedgravning i særklasse. Alle delene af trampolinen er lavet af materialer i høj kvalitet, hvilket også er med til at gøre trampolinen meget sikker.

Trampolinen er udstyret med Berg’s anerkendte twinspring fjedre, og de er med til at give dig en rigtig god springoplevelse.

Berg har gjort rigtig meget for at optimere sikkerhedsforanstaltningerne med deres trampoliner, derfor kan du også trygt benytte deres trampoliner.

Firkantet trampolin med høj sikkerhed

Berg har som sagt gjort meget for at sikkerheden er i top, når man benytter deres trampoliner.

Kantpolstringen er 3 cm tyk, og derfor beskytter den godt imod både kanterne og fjedrene.

Trampolinen er udviklet med den nyeste teknologi inden for hoppeduge. AirFlow hoppedugen mindsker luftmodstanden med 50%, hvilket er med til at give dig et bedre spring, da det er mindre modstand.

Kendt producent bag denne trampolin

Berg er en af de bedste indenfor trampolin markedet, og har du lidt forstand på trampoliner, så kender du helt sikkert også Berg.

Berg har været på markedet siden 1985, og har derfor mange års erfaring med udvikling og produktion af trampoliner.

Berg står for topkvalitet af deres produkter. Alle deres produkter testes under ekstreme betingelser, for at sikrer at de strenge kvalitetskrav bliver overholdt.

Derudover testes og undersøges de også af de internationale standarder og lovgivning.

Berg er desuden ISO-9001 certificeret, og har været det siden 2012. ISO er en international kvalitetsstyringsstandard, og den sikrer at deres produkter er lavet i topkvalitet.

Det her er en trampolin som er noget for sig i denne prisklasse, derfor har vi også valgt den til “Bedst i test” i denne guide.

Specfikationer:

 • Fås i følgende størrelser: 330 x 220 cm., 410 x 250 cm.
 • Farver: Grå, Grøn.
 • Højde fra jorden: 20 cm.
 • Fjedretype: Twinspring Fjedre.
 • Antal fjedre: 88-104 stk.
 • Maksimal brugervægt: 100-120 kg.


 

Til butik

 

Der er ikke noget bedre, end en god gang massage, efter en lang og aktiv dag på trampolinen. Med en massagestol kan du få massage, når det passer dig! Se hvilken massagestol der er bedst i test her.

Salta Comfort (Bedst til prisen)

Salta Comfort

Trampolinen Salta Comfort er en af de bedste på markedet i dens prisklasse. Her får du bare mere for pengene.

Trampolinen er 20 cm. over jorden, og er trods sin pris stadig produceret af høj kvalitet.

Trampolinen er fremstillet i 50,8 mm rustfri galvaniserede rør, som gør at den ikke ruster.

Der medfølger sikkerhedsnet til denne trampolin, og det er den kraftige stålring i toppen, som sørger for at holde nettet stramt hele tiden.

Sikkerhedsnettet har lynlåse, så du kan lukke 100% af. Derved er det ikke er muligt at falde ud af trampolinen.

Denne inground trampolin er udstyret med en 2 cm tyk og 20 cm bred kantmåtte, som sørger for at fjedrene er totalt afskærmet, hvilket er med at formindske risikoen markant for at komme til skade.

En trampolin der giver meget værdi for pengene

Med denne inground trampolin får du rigtig meget for pengene, da både kvaliteten er høj, samtidig med at sikkerhedsnet også medfølger. Du slipper dermed for, at skulle bruge ekstra penge på, at købet nettet ved siden af.

Alle materialer er lavet i høj kvalitet, og er beregnet til at kunne klare det danske vejr, uanset om vejret byder på sol, regn eller sne.

Trampolinen giver mulighed for at lave gode spring, og er derfor garant for en masse underholdning de næste mange år.

Alt dette får du til en rigtig god pris, derfor har vi også valgt at kåre den som “Bedst til prisen” i denne omgang.

Specifkationer:

 • Fås i følgende størrelser: 214 x 305 cm.
 • Farve: Sort.
 • Højde fra jorden: 20 cm.
 • Højde inkl. sikkerhedsnet: 200 cm.
 • Antal fjedre: 72 stk.
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Vægt klaret i test: 300 kg.

 

Til butik

 

Berg Ultim Elite (Bedste PRO valg)

Berg Ultim Elite Flatground

Når man taler trampoliner, som kommer man sjældent uden om Berg, da de kendetegnes for at være nogle af de førende på markedet. Og her har vi med den úberste model fra Berg at gøre med.

Ultim Elite trampolinen er perfekt til dig der virkelig ønsker det bedste af det bedste. Med denne trampolin får du muligheden for at lave de bedste, højeste, vildeste og sjoveste spring, uanset om du er nybegynder eller garvet gymnast.

Denne firkantet trampolin til nedgravning er udstyret med Berg’s bedste fjedre, nemlig deres twinspring fjedre, som er med til at give dig det bedste opspring.

Udover det så er Ultim Elite trampolinen også udstyret med deres AirFlow dug, som er med til at mindske vindmodstanden med 50%, når der hoppes, og derved får dit spring et bedre afsæt.

Firkantet trampolin med høj sikkerhed

Trampolinens kantpolstring er helt unik, da Berg har gjort meget ud af sikkerheden når du bruger trampolinen.

Kantpolstringen er 4,5 cm tyk, og er hele 44 cm bred. Derved er både kanterne og fjedrene godt dækket.

Berg har brugt deres kraftige Elite polstring, som normalt har 2-3 gange længere levetid end den kantpolstring de bruger på deres Champion trampoliner og endnu længere levetid end polstringen på andre billigere modeller.

Den har et kraftig lag PVC, samt et polyester net, som har fået en UV resistent coating. Det sikrer den en ekstremt lang holdbarhed, da den bliver mindre modtagelig overfor slitage og solens ødelæggende UV stråler.

Firkantet trampolin til nedgravning med moderne design

Elite kantpolstringen sidder helt stramt hele vejen rundt, og derfor har den også altid et pænt look. Derudover så er trampolinen lavet så den flugter helt med græsset, hvilket også er med til at give den det stilrene og moderne look i haven.

Under kantpolstringen har Berg lavet nogle specielle stropper, som sørger for at kantpolstringen ikke rasler for meget mod hoppedugen.

Trampolinen er 5 meter på langs og 3 meter i bredden, hvilket giver dig en springflade på hele 15 m2.

Berg har med andre ord samlet alt det bedste fra deres trampoliner og lavet denne Ultim Elite model, og derfor kårer vi den også som en sikker vinder af vores “Bedste PRO valg” i denne guide.

Specifikationer:

 • Fås i følgende størrelser: 500 x 300 cm.
 • Farver: Sort, Grå.
 • Højde fra jorden: 0 cm.
 • Fjedretype: Twinspring.
 • Antal fjedre: 128 stk.
 • Maksimal personbelastning: 120 kg.

 

Til butik

 

Salta Excellent

Salta Excellent

Salta Excellent er endnu en firkantet trampolin til nedgravning som er lavet af materiale i høj kvalitet, som derved også øger sikkerheden markant, når du springer på den.

Trampolinen har en størrelse på 213 x 305 cm og fås i sort. Når den er monteret i hullet, så har den en højde på 25 cm over jorden.

Den firkantet trampolin til nedgravning fra Salta er forsynet med en pude, som har et integreret ventilationssystem, som derved sikrer dig nok luftstrøm. Trampolinens kantmåtte er fastgjort til jordankre.

Specialudviklet trampolin

Salta har specialudviklet denne firkantet inground trampolin, så arbejdsbelastningen og tiden bliver reduceret, og samtidig minimere størrelsen på hullet i haven. Den er altså hurtigere at grave ned og montere, end andre lignende modeller.

Vil du gerne være fri for at skal ud og betale en anlægsgartner for at grave hullet, eller er du bange for at det bliver for besværligt for dig selv, så kan denne inground trampolin måske være løsningen for dig.

Inground trampolinen har en maksimal personvægt på 150 kg, men er testet til at klare hele 375 kg, hvilket derfor også understreger dens utrolige robust konstruktion.

Specifikationer:

 • Fås i følgende størrelser: 213 x 305 cm.
 • Farve: Sort
 • Højde fra jorden: 25 cm.
 • Antal Fjedre: 64 stk.
 • Maksimal personbelastning: 150 kg.
 • Vægt klaret i test 375 kg.

 

Til butik

 

Berg Ultim Favorit Favorit

Berg Ultim Favorit

Denne firkantet trampolin til nedgravning fra Berg er deres mindste i deres Ultim serie.

Inground trampolinen har en størrelse på 280 x 190 cm, hvilket gør at den passer ind til dig der har en mindre have, eller ikke vil bruge så meget plads på en trampolin til nedgravning.

Ønsker du ikke at bruge så meget plads, så kan en firkantet model som denne være med til at spare dig plads, da den passer godt ind i et hjørne i haven.

Trampolinen er udstyret med Bergs velkendte Goldspring Solo fjedre, som er lange og fleksible, hvilket er med til at give dig en rigtig god hoppeoplevelse. Fjedrene er desuden galvaniseret med et lag zink, som er med til at beskytte mod rust.

Kantpolstringen på trampolinen er 2 cm tyk over selve rammen, og 1 cm tyk hen over fjedrene, hvilket giver dig en optimal beskyttelse når der hoppes på den.

Da dette er den mindste serie i Ultim serien fra Berg, så skal du være opmærksom på at den har en maksimal brugervægt på 70 kg.

Hvis du selv vælger at grave hullet til denne inground trampolin, så skal du være opmærksom på, at hullet til trampolinen skal være 50 cm mindre end målene på selve rammen.

Dette er en rigtig god trampolin til dig der har børn i hjemmet, som drømmer om at kunne udfolde sine akrobatiske evner på en inground trampolin i haven.

Specifikationer:

 • Fås i følgende størrelser: 280 x 190 cm.
 • Farver: Grøn, Sort.
 • Højde: 27 cm.
 • Fjedretype: Goldspring Solo fjedre.
 • Antal fjedre: 44 stk.
 • Maksimal personbelastning: 70 kg.


 

Til butik

 
Efter al den aktivitet og motion på en trampolin, så kan man nemt blive træt. Derfor er det også vigtigt at du kan ligge ordentligt når du sover, og dermed bliver ordentligt udhvilet. Er du på udkig efter en ny og god kontinentalseng, så kan du se vores guide til de 5 bedste kontinentalsenge her.

Sikkerhed ved brug af trampolin i haven

Når du vælger at få en nedgravet trampolin i din have, så er det en god idé at sætte dig ind i hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal tages.

Når du skal placere din trampolin i haven, så er det vigtigt at du tænker over hvilke omgivelser der er rundt omkring.

Du kan komme slemt til skade, hvis du har mulighed for at ryge af den og lande på et hårdt underlag. Derfor så sørg altid for at der hverken er sten, buske og andet rundt omkring, der kan være med til at gøre et fald værre.

For at mindske risikoen for at falde af, så er det også en god idé at investere i et sikkerhedsnet til din trampolin. Selvom en trampolin er sikker at springe på i sin helhed, så kan alle komme til at lave et forkert spring, der gør at du kan falde af.

Hvis du har mindre børn der bruger en trampolin i haven, så sørg for at holde opsyn med dem, eller i hvertfald være i nærheden.

Trampoliner kan bruges af børn helt ned til 5 års alderen, og er rigtig sundt for børn at bruge, da det udvikler deres motorik, og giver en masse frisk luft og motion.

Hvad siger eksperterne?

DGI’s konsulent Mads Thomsen har blandt andet udtalt at trampolinspring ikke er farlig, men at det handler om at have fokus på det, man foretager sig på trampolinen

Han udtaler efterfølgende:

“Rigtig mange af de salto-ulykker, der er sket, sker i forbindelse med fester, hvor man lige skal vise sig, når man er fuld”, siger han og tilføjer:

“Lad være at springe i påvirket tilstand og vær realistisk i forhold til, hvad du kan.”

Desuden anbefaler han flere danskere til at komme igang med trampolin spring, da det kan være med til at få strammet op i sixpack og baller, og ligeså kan være med til at få bedre balance.

Står du på ski, så kan en trampolin i haven også være med til at udvikle dig. En trampolin giver dig bedre også bedre bevægelighed og du bliver bedre til at navigere i luften, hvilket gør dig mere sikker på dine ski.

Er du i tvivl om hvilke sikkerhedsforanstaltning du ellers skal tage, når du har en trampolin, så kan du læse mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her.

Er det sikkert for børn at bruge en trampolin

Det korte svar er “ja”.

Dog skal du tage dine forholdsregler når du selv eller dine børn benytter sig af en trampolin. Derfor har vi også lavet et afsnit i bunden af artiklen, omkring hvilke forholdsregler du skal tage dig, før du lader dine børn benytte sig af en trampolin.

Det kan også være en god idé, at bruge en inground trampolin til at lave øvelser på, hvis du har behov for motion eller genoptræning, men synes at den mere normale træning er kedelig.

Der findes mange gode inground trampolin tilbud, og det kan være svært at finde hoved og hale i hvilken en der passer bedst til jeres have.

Øvelser du kan lave på en inground trampolin

En inground trampolin er rigtig god til at motionere både store og små, og der er masser af sjove tricks man kan lære at lave på den, uden at det kræver de store akrobatiske evner.

Man kan dog godt blive lidt slidt og træt efter en aktiv dag på trampolinen, og så kan en omgang massage gøre underværker. Med en massagstol, så behøver du ikke engang at overtale din bedre halvdel til, at give dig massagen. Du kan finde en bedst i test massagestol her.

Hvis du vælger en massagstol der er bedst i test, så er du sikker på at du får kvalitet og en massage der er pengene værd.

3 øvelser for begyndere, som du kan se i videoen herunder.

Den første øvelse er det man kalder en skrue. Det er hvor du drejer en halv omgang rundt ved hvert hop.

Når du bliver mere øvet, så kan du prøve at dreje en hel omgang rundt.

Øvelse nr 2 kræver at du kommer ned og lander på bagdelen, og derefter kommer op og lander på benene igen.

Disse øvelser kan du gentage mange gange i træk, så du bliver god til det.

Den sidste øvelse i videoen er lidt sværere end de andre, og det kan være du allerede kender den eller har set den før. Her skal du hoppe tilbage og lande på ryggen, i den rette vinkel, så du ryger op igen og lander på benene.

Her kan det være en idé at starte med ikke at springe så højt, for lige at finde det rigtige punkt du skal lande på.

En god idé er også at spænde i kroppen og nakken, og holde hovedet ind mod din hals.

Disse øvelser kan også være gode for dig som skal genoptræne. Det giver både en masse motion, men er også med til at træne din motorik, samt balance.

Øvelserne i videoen er udført af Stefan Graversen, som er gymnast og tidligere deltager i både EM og VM, og desuden også har vundet EM guld med Teamgym landsholdet og rejst jorden rundt med DGI’s verdenshold.

Har du lyst til at se flere øvelser fra Stefan, så kan du finde dem i videoerne herunder.

Professionelle atleter bruger også trampoliner

Den personlige træner Anja Bolbjerg, som også er en af Danmarks bedste skiløbere bruger selv meget trampolin i hendes træning, og derfor har hun faktisk også udgivet en instruktions dvd, hvori hun forklarer nogle af de øvelser hun laver på sin trampolin.

Sprællemandshop er en af de øvelser, som hun fremhæver er rigtig god for kroppen. Sprællemandshop er meget simpel.

Den går ud på at du hopper og lander med dine ben og arme ind til kroppen, men i luften strækker du ben og arme ud, inden du lander igen.

Denne øvelse er blandt andet med til at styrke dine nedre mavemuskler, og samtidig stabiliserer din ryg.

En anden øvelse, som hun også bruger meget pga sit personlige forhold til skiløb er langrendshop.

Her hopper du og lander skiftevis med modsatte ben og arme fremme. Sørg dog for at dine hofter hele tiden peger fremad.

Trampoliner er både for børn og voksne, og du kan læse mere om hvad i kan bruge den til her.

Konklusionen er at en inground trampolin, er en god og sjov investering, som kan bruges af hele familien i rigtig mange år.

Uanset om du har intentioner om, at udvikle et nyt gymnastisk talent i hjemmet, eller i bare har lyst til en sjov aktivitet, i kan lave sammen hele familien.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken firkantet trampolin til nedgravning er bedst?

Vi har i denne guide, kigget nærmere på 5 af de bedste trampoliner på det danske markedet. Ud fra kvalitet, sikkerhed samt springoplevelse har vi fundet frem til den bedste. Vinderen af vores bedst i test er Berg Ultim Champion.

Hvilken trampolin er bedst til prisen?

Trampoliner kan være dyre, og derfor har vi også fundet frem til en trampolin, som er lidt mere budgetvenlig end de andre, uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. Vinderen af vores bedst til prisen er Salta Comfort.

Hvorfor købe en firkantet trampolin til nedgravning?

Der kan være mange fordele ved at købe en firkantet trampolin til nedgravning. Først og fremmest, så giver en firkantet trampolin dig mulighed for at udnytte pladsen i have mere. Det er nemmere at placere en firkantet trampolin i et hjørne af haven, fremfor en rund trampolin. Ønsker du ikke at naboen kan kigge ind og hækken, og se hvem der springer på trampolinen, så kan det være en fordel at vælge en nedgravet trampolin.

Hvad koster en firkantet trampolin til nedgravning?

Pris og kvalitet hænger selvfølgelig også sammen, når vi taler firkantet trampoliner til nedgravning. Dog vil vi ikke anbefale at du køber en alt for billig trampolin, da du her også kommer til at gå ned på sikkerheden. Vinderen af vores bedst til prisen, koster i skrivende stund 2.999 kr.