Metaldetektor Test

Det kan være vanskeligt og tidskrævende at finde den rette metaldetektor. Markedet er stort og byder på et bredt spektrum af producenter og modeller. Disse modeller varierer på baggrund af et hav af aspekter, hvilket medfører, at det kan være svært at finde den helt rette model. Det kan du dog få hjælp til her.

I denne metaldetektor test bliver du præsenteret for de fem bedste metaldetektorer på markedet. Derfor finder du blandt de nedenstående modeller – med garanti – også en metaldetektor, der appellerer til dig. Det gør sig gældende, hvad end du blot søger en billig metaldetektor eller en yderst professionel model.

Her er de 5 bedste metaldetektorer

Ønsker du at finde den bedste metaldetektor, så er det essentielt at holde fokus på egne krav. Du har – med stor sandsynlighed – nogle klare præferencer ift. din kommende metaldetektor. Der er dog gode chancer for, at du blandt de fem nedenstående modeller i vores metaldetektor test finder én, der er ideel for dit vedkommende.

Teknetics G2+ (Bedst i test)

metaldetektor salg - Teknetics G2+ (4.495)

Teknetics G2+ er blevet kåret som testvinder i denne metaldetektor test. Den blev hurtigt en international salgssucces efter lanceringen – og det er ikke uden grund. Det er én af markedets letteste modeller. Den vejer blot 1 kg. med den medfølgende 11″ søgespole. Derfor er den komfortabel i brug, uanset hvor længe, du søger.

Dette er også en gulddetektor. Guld er et ædelmetal, så derfor kan du også bruge denne metaldetektor til guld. Det er dog langtfra alle metaldetektorer, som kan bruges til at finde guld.

Den ergonomiske udformning understreger blot komforten ved brug. Samtidig har Teknetics udstyret G+ med et stort display med både brugervenlig og letlæselig brugerflade. Søgefrekvensen pålydende 19 KHz har gjort G2+ til det førende valg inden for mønt-, guld- og fragtmentsøgning – og derfor også testvinder.
 

Til butik

 

Fisher F11 Metaldetektor (Bedst til prisen)

Fisher F11 køb Metaldetektor – Populært og billigt valg (1.695)

Fisher F11 er den første detektor i den nyligt lancerede F Serie fra Fisher Research Labs. Det er et ideelt valg for nybegynderne eller den øvede, der blot ønsker et økonomisk valg. Det er en model, der giver dig meget for pengene målt i forhold til funktionalitet og ydeevne. Netop derfor er det yderst populært valg.

Dette er som sagt en billig metaldetektor, men trods det har den mange funktioner og leverer en avanceret ydeevne. På trods af dette, at der er tale om en detektor, der er klar til brug, når den er samlet. Derfor er den også ideel til nybegynderen.

Den leveres med tre programmer og har 9-segments visuel målidentifikation, så du kan identificere dine fund. Dette er en god metaldetektor til prisen, som dui helt sikkert vil få meget glæde af.
 

Til butik

 

Fisher F5 Metaldetektor

Fisher F5 Metaldetektor priser (3.995)

Fisher F5 er – uden tvivl – en detektor for professionelle. Den byder på et hav af professionelle funktioner, der kræver en vis erfaring. Det er en højteknologisk metaldetektor, der er baseret på automatik. Derfor er den nem at indstille og benytte sig af, hvad end den skal benyttes på mark, strand eller derimod i skov.

F5 er særligt kendetegnet ved et stort, visuelt display. Det giver præcise objektidentifikationer og dybdevisning. Den stærke detektor fungerer på alle typer jord. Det skyldes dens computerbaserede jordbalancesystem. Fisher F5 er en detektor, der er den bedste kombination af analog og digital teknologi.
 

Til butik

 

Metaldetektorpakke til hele familien

Bedste metaldetektor priser til hele familien (6.995)

Er metaldetektion en familiehobby hjemme hos dig? I så fald er denne metaldetektorpakke et ideelt valg. Pakke indeholder to metaldetektorer; den seneste Teknetics T2+ og den stærke Teknetics Digitek, der er udviklet med henblik på større børn og teenagere. Det gør det til den bedste detektorpakke til familien.

I pakken medfølger den nyeste og bedste pinpointer, der – til dato – er blevet produceret. Dertil leveres pakken også med både en foldeskovl, en gravekniv og 10 stk. Duracell 9V-batterier. Med andre ord, så er det en pakke, der indeholder alt, som en familie skal bruge, for at gå på jagt med deres metaldetektorer.
 

Til butik

 

Metaldetektor til børn

Billig metaldetektor børn (995)

Har dit barn fået interesse for metaldetektion? I et sådant tilfælde er det oplagt at investere i en model, der egner sig til børn. Det gør sig gældende for Bounty Hunter Junior Target ID. Det er nemlig en model, der er skabt specifikt til børn. Den har bl.a. tre målidentifikationskategorier, der vises som smileyer.

Det markeres dog ikke kun med smileyer på det indbyggede display. Den har også en indbygget lydidentifikation med tre toner, der udsender en lav, mellem eller høj tone, afhængig af den fundne metaltype. Samtidig er den ikke vejer synderligt meget og komfortabel for ethvert barn at benytte sig af.
 

Til butik

 

Danmarkshistoriens største guldfund

metaldetektor bedst i test

I Danmark er der blevet fundet flere store guldfund. Den største blev fundet tilbage i 2012, på en roemark på Østmøn, lidt udenfor Magleby. Her fandt den lokale tømrer Loke Ried nemlig intet mindre end 750 mønter med sin guld detektor.

De havde ligget i jorden i knap 500, og der stammer højst sandsyndlig fra Grevens fejde, som fandt sted mellem 1535-1536. Mønterne blev dengang gravet ned, for at passe på dem under kampene. Skattens størrelse indikerer at ejeren enten har været købmand eller skipper.

I skatten fandt man også sølvmønter som hvide, søslinge, 4 skillinger og 8 skillinger. Nogle af dem er slået i Stockholm under Gustav Vasa på vegne af Christian III. Det skete i forbindelse med kampen mod Chrsistian II.

Loke Ried som fandt mønterne fik en findeløn på 1,1 million kroner for det flotte fund.

Seneste store guldfund fandt sted ved fæsted, som ligger øst for Ribe.

Her fandt 3 amatørarkæologer nemlig et af danmarkshistoriens største guldfund, som stammer fra vikingetiden. Her blev der fundet 6 gulderinge, og en sølvring. Fundet er blevet dateret til at stamme fra omkring 900-tallet. Samlet set var der omkring 900 gram guld i fundet.

De 3 amatørakæologer modtog her en danefægevinst på lidt over 1 million kroner. Idag kan deres fund ses på museet på Sønderskov.

Det skal du overveje før køb

Der findes mange metaldetektorer på det danske marked. Derfor kan det være vanskeligt at vælge den rette model. Det er vigtigt, at du ikke forhaster processen, men derimod tager dig tid til at udvælge den rette løsning. Der er stor forskel på folks behov og derfor skal du fokusere på at gøre dine behov op.

I denne forbindelse er der mange aspekter, der skal tages op til overvejelse. Det er blandt andet vigtigt, at du særligt fokuserer på følgende:

  • Hvad vil du søge efter?: En metaldetektor kan bruges til at søge efter mange metalemner. Derfor er det vigtigt, at du vurderer hvad, du reelt set ønsker at søge efter. Er det gamle mønter, smykker eller relikvier? Eller vil du f.eks. hellere søge efter mere værdifulde emner som guld?
  • Hvor ønsker du at søge?: Der er forskel på, hvor folk ønsker at benytte sig af deres metaldetektor. Har du eksempelvis planer om at søge på stranden, nær søer og åer? Eller er det marker og skove, der bliver dit primære søgeområde? Sådanne ting bør overvejes forud for købet.
  • Hvad lyder dit budget på?: Budget er naturligvis også en afgørende faktor for dit endelige valg. Metaldetektorer findes i mange prisklasser. Derfor er det vigtigt, at vurdere, hvor meget, du har i sinde at købe for inden din eftersøgning – det gør det nemmere at frasortere de dyrere modeller.

Læs også: Beer Pong Bord – Her er de bedste

Hvordan virker en metaldetektor?

Her finder du et godt metaldetektor tilbud

De fleste metaldetektorer benytter sig af VLF-induktionsteknologi. Det fungerer ved at søgespolen udstyres med to elektriske induktionsspoler, der fungerer ligesom antenner. En spole er i stand til at transmittere et hurtigt vekslende magnetfelt, der kan markere og afsøge feltet omkring søgespolen.

Hvis der er metal i nærheden, vil dets elektriske ledningsevne fordreje magnetfeltet. Er der tale om jern-metal, så fordrejes magnetfeltet ligeledes, men dog på anderledes vis. På denne måde er din metaldetektor i stand til at skelne mellem hhv. Jernholdige (Ferrous) og ikke-jernholdige metaller.

Den anden spole fungerer som en modtagende antenne. Den detekterer ændringer i magnetfeltet, der forårsages af metallerne. Elektroniske kredsløb forstærker signalet og analyserer de ændringer, der opstår, når søgespolen føres over målet. Derefter videresendes oplysningerne i form af et visuelt display eller lyd.

Den bagvedliggende software i metaldetektoren har stor indflydelse på dens effektivitet og evne til at skelne mellem metallerne. Bag displayet på enhver detektor finder du en mikrocomputer, der håndtere de signaler, der sendes af søgespolerne. Derfor er det også computeren og softwaren, der bl.a. afgør:

  • Kvaliteten af metaldetektoren.
  • Hvor hurtig den er til at registrere objekter.
  • Hvor effektivt den kan diskriminere (filtrere) signaler fra mineraliseret jord.
  • Hvor mange funktioner den indeholder.

Hvor må man gå med den?

Hvor må man gå med den?

Ét af de mest stillede spørgsmål med hensyn til detektorer er, hvor den egentlig må bruges. Det er dog meget simpelt, da der faktisk kun er én regel: Du må gå alle de steder, hvor du har fået lov til at gå. Det er ikke ensbetydende med, at du eksempelvis ikke må besøge en skov, hvis det er et offentligt område.

Derfor kan din metaldetektor bruges mange steder. Nogle steder er dog hyppigere valgt end andre blandt entusiaster. Nogle områder er privatejede og derfor skal du naturligvis forhøre dig om, hvorvidt du må søge på området. Andre steder er offentlige områder, hvor der ikke stilles samme krav til accept først.

  • Marker: Nogle af de mest spændende fund er blevet fundet på marker. Derfor er det også ét af de mest oplagte steder at søge. Det kræver dog, at du først får lov at lodsejeren. Denne accept kan du enten få ved at møde op hos lodsejeren eller blot ved at etablere kontakt via e-mail eller telefon.
  • Strande: Stranden er også et dejligt sted at gå med detektor. Det er let at grave i sandet og du kan finde mange ting; alt lige fra mønter til danefæ (som selvfølgelig skal afleveres på museet). Faktisk kan du forvente at finde alt mellem 0 kr. og 100 kr. i timen, hvis du søger på en befærdet strand.
  • Skove: I skove kan du også finde interessante fund. Det er særligt oplagt at søge i skoven, hvis der blæser, da der er mere læ i skoven. Er det en offentlig skov, så kan du blot slå dig løs. Er det ikke tilfældet, så skal du igen have kontakt til den eller de lodsejere, der ejer området, du vil søge på.

Der findes også områder, hvor du ikke må bruge din metaldetektor. Det kan give bødestraf, at grave i disse områder, da det er strengt forbudt. Derfor bør du naturligvis afholde dig fra dette – og det er heller ikke nogen undskyldning, at du er nybegynder inden for området. Du må bl.a. ikke grave i følgende områder:

  • Gravhøje: Det er strengt forbudt at søge og grave i gravhøje. De er fredet indtil to meter fra gravhøjes fod. Den eneste undtagelse af de overpløjede gravhøje, som er midt ude på marker og derfor er forsvundet. Finder du noget i en overpløjet gravhøj, så kontakt museet med det samme.
  • Fredede arealer: Du må naturligvis heller ikke bruge din metaldetektor på fredede arealer. Det er ensbetydende med, at du bør undersøge dette forud for din søgning. Graver du på et fredet område, kan det koste dig en bøde. Det kan du blandt andet undersøge via Danmarks Miljøportal.

Læs også: Trampolin test – her er de bedste havetrampoliner

Hvad koster den, hvis den skal være god?

Metaldetektorer findes i mange prisklasser. Som nybegynder kan det være vanskeligt at vurdere, hvad den bør koste, hvis den skal være god. I denne forbindelse skal det understreges, at du som nybegynder ikke har de samme krav som en professionel bruger. Derfor giver det også bedre mening at opgradere på sigt.

En model som Teknetics T2+ Pro, der er særdeles populær blandt metaldetektorentusiaster og har vundet flere priser, kan erhverves til 5.495 kr. For denne pris får du én af de ypperste modeller på markedet. Det kan synes dyrt, men for denne pris er der garanti for en uovertruffen kvalitet og detekteringsevne.

Er du hovedsageligt på jagt efter mønter, kan du med ca. 110 vellykkede timer, hvor du finder 50 kr. pr. time tjene metaldetektoren hjem igen. Hvis du er entusiastisk omkring dette og ser det som en hobby, så bør du også forkæle dig selv med en professionel metaldetektor – det kan f.eks. være Teknetics T2+ Pro.

Hvad kan man finde med en metaldetektor?

find gamle skatte med din metaldetektor - køb metaldetektor

Du kan finde mange metalemner med en metaldetektor. De fleste bruger deres detektor til at finde mønter. Disse kan man beholde selv, med mindre der er tale om mønter, der betragtes som danefæ. Derfor er det også det hovedsagelige formål for de fleste, der vælger at investere i en metaldetektor.

Du kan dog også finde andre emner. Det inkluderer blandt andet danefæ med historisk værdi og smykker. Disse må du dog ikke beholde selv. Finder du danefæ, skal du underrette museet med det samme. Ofte skal du lade det ligge. Eller er der informationer og arkæologisk værdi, der kan gå tabt ved at flytte det.

Finder du moderne smykker, så skal de afleveres på hittegodskontoret. Mange bliver dog motiveret af, at kunne støde på historiske fund, der kan vise sig at have stor betydning for historien i det givne område. Hvis du underretter museet om et værdifuldt danefæ, så bliver du naturligvis belønnet på attraktiv vis.

Tilkøb ekstra udstyr

Der findes mange typer af ekstraudstyr til metaldetektor. Noget af det er selvfølgelig mere nødvendigt end andet. Det dækker over alt fra bolte og møtrikker til søgespolen til mikroskoper. Noget af det mest købte ekstraudstyr er søgespoler og pinpointere, da disse kan forbedre dine chancer for at finde unikke fund.

Endvidere, så dækker det også over tasker og mere praktisk udstyr. Eksempelvis er en taske med plads til skovl, pinpointer, drikkedunk osv. en oplagt investering. Samtidig kan tasken også bruges til at transportere dine fund – du kan hurtigt ende med fyldte bukselommer, hvis du har heldet med dig, når du går på jagt.

De mange forskellige mærker

Der findes et væld af forskellige producenter og dermed også mærker inden for metaldetektorer. Ofte har de et vidtspændende produktsortiment, der betyder, at hovedparten af disse mærker byder på noget, der matcher ethvert behov. Herunder præsenteres du for en liste over de mest velkendte mærker:

  • Bounty Hunter
  • Fisher
  • Teknetics
  • Nokta
  • Makro
  • Quest
  • Deteknix
  • Detector-Link

Der er ikke ét af disse mærker, der er det rette valg for alle. Det afhænger i høj grad af dine behov. Nogle af disse producenter hovedsageligt på detektorer til nybegyndere, mens andre har specialiseret sig inden for metaldetektorer til professionelt brug. Oprids derfor dine behov og afgræns derefter dine valgmuligheder.

Hvad skal du når du finder noget

Når du finder noget, som kan være det man kalder danefæ, altså noget fra fortiden, og så er det lovpligtigt at det bliver indleveret til det nærmeste museum, eller til Nationalmuseet.

Alt der bliver katalogiseret som danefæ tilhører nemlig staten, og det bliver defineret som “genstande fra fortiden, der kommer til veje som jordfund i Danmark, og som er forarbejdet af ædelt metal eller i øvrigt er af kulturhistorisk værdi, herunder mønter”.

Når du finder noget som kan være danefæ, så er det vigtigt at du behandler det med omtanke. Det betyder også at du ikke må rengøre, børste, vaske eller gøre lignende ved genstanden. Dette kan nemlig skade genstanden, og derved kan information omkring den gå tabt.

Når du finder noget der kan være danefæ, så skal du registrere findestedet. Det kan du enten gøre med gps, landkort eller med din smartphone.

Hvilken metaldetektor skal jeg købe?

Når du har besluttet dig for at du skal have en metaldetektor, så kommer spørgsmålet om hvilken du skal vælge. Er det en hobby du skal til at begynde på, så kan du godt forvente at du bliver grebet af det, og derfor anbefaler vi også at du ikke køber for billigt eller for dyrt.

Er du dog i tvivl om det er noget du vil fortsætte med, så anbefaler vi dog stadig at du starter billigt ud.

Det kan dog være en god idé at investere i en metaldetektor, som ligger i mellemklassen, da de typisk kan lidt mere end de billige. Men når du skal på “jagt”, så er det ikke altid nok at have en metaldetektor med. Derfor anbefaler vi også du har pakket en rygsæk med lidt udstyr.

Det kan være en god idé at have graveredskaber med, så du kan frigøre de ting du finder i jorden. Pas dog på at du ikke kommer til at gøre skade på objektet med redskaberne. Det anbefales også at have en pin-pointer med, som er en lille detektor, som er bedre til at lokalisere den præcise position for genstanden.

De fleste mennesker har en smartphone idag, og det er også en god idé at have en med på jagt, da du med den kan markere det præcise findested. Alternativt så kan du bruge et landkort. Hertil kan det også være en god idé at bruge markinspinde, som kan lokalisere det præcise sted, når du skal finde tilbage dertil.

Vi håber at vi med denne metaldetektor test, har været med til at skabe et bedre overblik for dig, når du skal vælge din næste metaldetektor. Dette er en sjov hobby, som man kan få mange timer til at gå med, så det er bare med at komme igang med metalsøgningen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken metaldetektor er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste metaldetektorer, der er på markedet. Ud fra visse parametre såsom, funktioner, brugervenlig og søgefrekvens. Vinderen af vores metaldetektor test er Teknetics G2+.

Hvilken metaldetektor er bedst til prisen?

Vi har i denne test også kigget nærmere på en budgetvenlig metaldetektor, uden at du går for meget på kompromis. Vinderen af vores bedst til prisen er Fisher F11.

Hvorfor købe en metaldetektor?

At “gå på jagt” med en metaldetektor er blevet utrolig populært i Danmark, og det er der da også en god grund til. Det er utrolig hyggeligt at kunne gå en tur på en mark, med en metaldetektor, og følelsen af når du finder noget, er der ikke meget der slår.

Hvad koster en metaldetektor?

Der er selvfølgelig stor forskel på priserne på metaldetektorer, alt afhængig af kvalitet og hvad de kan. Har du ikke de store krav til din metaldetektor, så kan du ansakffe dig en til omkring 1.800 kr. Har du dog lidt større krav til din metaldetektor, så skal du forvente at skulle af med okring 4.500 kr.