En trampolin skal ikke blot være sjov at hoppe på. Den skal også have en robust konstruktion og en høj sikkerhed. Ikke desto mindre, så er en havetrampolin et sikkert hit i haven.

Den kan danne grundlag for timevis af underholdning for børn i alle aldre. Men skal det blive ved med at være en fornøjelse, så er det særdeles vigtigt, at sikkerheden er i top.

Trampoliner findes i mange prisklasser. De varierer på baggrund af mange punkter, men – som udgangspunkt – koster en god havetrampolin fra 3.000 kr. og opefter.

Virker det dyrt, så er du bedre stillet ved at spare op i stedet for at gå på kompromis med sikkerhed og kvalitet. Det gør sig gældende, hvad end den er tiltænkt til nedgravning eller ej.

Var det en firkantet trampolin til nedgravning du kiggede efter? Læs vores guide til den bedste firkantet trampolin til nedgravning her.

Hvis du vælger at investere i en ordentlig trampolin, får du et legeredskab, dine børn vil få glæde af i mange år. Kvalitet og pris følges naturligvis ad.

Heldigvis holder en god trampolin let 10 år, hvorfor der sjældent er behov for udskiftning. Alternativt vil den efter et par år kunne sælges med et mindre værditab end de billigere modeller.

Anbefalinger af de 5 bedste trampoliner

Der findes mange trampoliner på markedet. Derfor kan det virke vanskeligt, at finde hoved og hale i den store jungle.

Heldigvis finder du herunder anbefalinger af de fem bedste trampoliner på det danske marked.

Derfor er der også gode forudsætninger for, at du finder en model, der er passende set i forhold til de krav og præferencer, du har.

Trænger sengen til en opgradering? Har du overvejet en kontinentalseng? Se den bedste kontinentalseng her.

Vi har i denne guide kigget nærmere på disse 5 trampoliner

BERG Champion inkl. Comfort-sikkerhedsnet (Bedst i test)

Berg Champion trampolin

BERG står bag mange trampliner. Dette er dog den bedste blandt deres sortiment af modeller på ben. Der er tale om en prisvindende havetrampolin, der bringer glæde hos både store og små.

Diameteren på 430 cm. (4,3 meter) er en passende størrelse med en god hoppeflade, men modellen fås dog også i mindre størrelser, hvis dette foretrækkes.

Med BERG Champion er du sikret både høj kvalitet og høj sikkerhed.

Beskyttelseskanten er fremstillet i slidstærkt vinyl med 3 cm. tyk skumpolstring og en bredde på hele 38 cm.

Den sortlakerede ramme er ikke blot flot, men den er også varmegalvaniseret. Det giver en god beskyttelses mod rust og det danske vejr, der kan være hårdt mod stål og metal.

Hoppeegenskaberne er helt i top, eftersom Champion-serien er udstyret med BERGs egen, patenterede TwinSpring-løsning. Det betyder, at fjedrene sidder diagonalt i stedet for lige på rammen.

Selve fjedrene er Goldspring-fjedre, der giver en fortrinlig spændstighed og et behageligt spring – som altid er beskyttet af det stærke Comfort-sikkerhedsnet.

Specfikationer

 • Størrelser: 330, 380, 430 cm i diameter
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Vægt: 97,2 kg.
 • Fjedre: 96-127
 • Højde uden net: 90 cm.
 • Højde med net: 270 cm.
 • Farver: grøn og sort.

 

Til butik


 

JumpMaster 430 inkl. sikkerhedsnet (Bedst til prisen)

Jumpmaster trampolin

Rund havetrampolin med en diameter pålydende 430 cm. Deraf er navnet JumpMaster 430 også udledt. Til denne variant medfølger et sikkerhedsnet desuden.

Denne trampolin er særligt kendetegnet ved at yde en høj kvalitet til en fornuftig pris. På baggrund af dette er trampolinen blevet kåret som Bedst til prisen i et væld af forskellige tests.

Mange danskere kender til BERG-trampoliner. Her får du dog en trampolin, der er lige så god, men til en billigere pris.

Trampolinen er udstyret med bredt kantpolstring på 38 cm., der sikrer, at brugeren ikke kommer til skade. Rammen på JumpMaster 430 er lavet i galvaniseret stål, der gør den modstandsdygtig over for vind, vejr og i særdeleshed rust.

Modellen er udstyret med hele 96 fjedre. Det betyder naturligvis, at du vil opleve en rigtig god affjedring. Med en god affjedring er du ligeledes sikret en god oplevelse.

Det medfølgende sikkerhedsnet er selvfølgelig i høj kvalitet, mens det byder på en overlappende åbning. Åbningen kan lukkes helt, så det er umuligt at falde ud, mens der hoppes.

Specfikationer

 • Størrelser: 300, 365, 430 cm i diameter
 • Fjedre: 60-96 afhængig af størrelsen
 • Farve: Grøn
 • Vægt: 94 kg.
 • Maksimal personvægt: 150 kg.

 

Til butik


 

JumpMaster – Trampolin til nedgravning

Jumpmaster inground trampolin

Vil du gerne have en nedgravet trampolin, så er denne model et oplagt valg. Her får du nemlig den bedste kvalitet i forhold til prisen. Det er en JumpMaster-trampolin, som er et relativt billigt brand, men den er lige så god som en BERG-trampolin.

Diameteren lyder på 430 cm., hvorfor der er god plads til at boltre sig på, når vejret er til det.

Sikkerhed er af høj prioritet for JumpMaster. Derfor er denne model udstyret med en tyk kantpolstring med 3 cm. skum og en bredde på 38 cm. Det sikrer, at du ikke kommer i klemme i fjedrene, hvis du lander på kanten.

Rammen er udført i galvaniseret stål, hvorfor den er modstandsdygtig over for rust. Derfor kan den sagtens stå ude hele året.

Både ramme og ben byder på en meget kraftig konstruktion – derfor tilbydes livstidsgaranti på selve rammen.

I og med, at den skal graves ned, er du naturligvis også nødsaget til at grave hullet. Dette hul skal have en diameter på 390 cm. og en dybde på 85 cm. på det dybeste punkt. Hullet skal graves i en skåleform, der giver plads til at hoppe.

Du kan se endnu flere nedgravningstrampoliner i vores guide til den bedste trampolin til nedgravning her.

Specfikationer

 • Størrelser: 365, 430 cm i diamneter
 • Maksimal personvægt: 150 kg.
 • Farve: Grøn.
 • Fjedre: 72-96 stk.

 

Til butik


 

BERG Grand Champion Inground inkl. sikkerhedsnet

Berg Grand Champion trampolin

Dette er en oval variant af klassikeren Champion fra BERG. Det er én af de mest populære modeller på markedet – og med god grund.

Det er – uden tvivl – den bedste trampolin til nedgravning, du kan finde. Det er ideelt valg, hvis du har svært ved at finde plads til den runde model eller ønsker bedre plads på hoppefladen til akrobatik og springtricks.

Grand Champion har nemlig en kende længere flade og et større hoppeareal end Champion-modellen. Derfor er det en trampolin med bedre plads til at udfolde sig.

Denne model er dog også udstyret med de særligt TwinSpring-fjedre, der giver et jævnt, behageligt opspring. Den diagonale placering og den sublime affjedring giver en unik oplevelse.

Beskyttelsen er i top med denne pakke. Du får et medfølgende Deluxe-sikkerhedsnet, men trampolinen byder også på en kantbeskyttelse fremstillet i slidstærkt vinyl.

Selve polstringen i kantbeskyttelsen lyder på hele 3 cm. og byder på en bredde på 38 cm., der dækker over samtlige fjedre. Rammen er varmegalvaniseret for at forøge rammens levetid.

Specifikationer

 • Størrelser: 350, 470, 520 cm i diameter.
 • Højde: 27 cm.
 • Fjedre: 80-144 stk.
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Farver: Grøn, grå og sort.

 

Til butik


 

BERG Favorit 430 InGround

Berg favorit inground trampolin test

Mange tror, at BERG kun laver dyre trampoliner. Sådan forholder det sig ikke. Denne store trampolin til nedgravning er en del af BERGs kendte Favorit-serie.

Det er – uden tvivl – det billigste valg, hvis du ønsker en nedgravet trampolin i høj kvalitet. Den har samme kraftige kvalitet som andre Favorit-modeller, men er dog konstrueret til nedgravning.

Trampolinens diameter lyder på 430 cm. (inkl. kantbeskyttelse og ikke blot hoppeflade). Det er ensbetydende med, at der er god plads til at boltre sig på denne trampolin.

Selve rammen er kraftig og galvaniseret på både inder- og yderside, hvilket beskytter rammen mod det danske vejr. Du kan derfor roligt lade den være gravet ned hele året.

Da BERG Favorit InGround er konstrueret med særligt henblik på nedgravning, så skal du naturligvis grave et hul, der har passende dimensioner til trampolinen. Denne model kræver en diameter på 390 cm. og en dybde på min. 75 cm. på det dybeste punkt.

Selve hullet skal graves i en skåleform, så der er plads til, at dugen skubbes ned, når der hoppes.

Specifikationer

 • Størrelser: 200, 270, 330, 380, 430 cm i diameter.
 • Højde: 27 cm.
 • Fjedre: 36-96 stk.
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Farver: Grøn, grå og sort.

 

Til butik

 

Det skal du være opmærksom på, før du køber din trampolin

Det er ikke nemt at finde en god trampolin til haven. Der er mange ting, der skal inddrages i dine overvejelser.

Derfor er det essentielt, at du ikke forhaster processen. Tværtimod, så skal du allokere tid til at undersøge markedet, klargøre dine egne behov og krav, og lære mere om hvad, der har størst relevans, når du skal investere i en god havetrampolin.

1. Vægt

Kvalitet båder vejer og koster – og sådan forholder det sig også med trampoliner. Hver af de mange dele i en trampolin kan laves i mange materialer.

Her bør fokus være på at vælge kraftige materialer. Des kraftigere materialer, des sikrer og bedre er de. En havetrampolin vejer typisk 50-75 kg., mens en mere professionel model vejer 90-100 kg.

2. Størrelse

Trampoliner fås i mange størrelser. Derfor er dette også en vigtig faktor. Skal trampolinen bruges af små børn, så er der ikke det samme behov for en stor model, som hvis den skal bruges af ældre børn.

Havetrampoliner er typisk runde og har en diameter, der varierer mellem 80 cm. og 500 cm. Derfor findes der en passende størrelse til alle behov.

3. Fjedre

Fjedrene er – sammen med dugen – kernen i trampolinen. De frigiver nemlig en kinetisk energi, der sender brugeren af trampolinen op i luften.

For at sikre optimalt opdrift, skal fjedrene også være stærke og lange. Des længere, de er, des mere kinetisk energi, kan du spare op, når du lander. Er de stærke kan de ligeledes frigive mere på vejen op.

4. Hoppedugen

Selve lærredet, du hopper på, kaldes for en springdug. Den er typisk enten oval eller rund på en havetrampolin, og er fremstillet i kraftigt stof med masser af syninger.

Samtidig er det vigtigt, du vælger en trampolin, hvor hoppedugen er fæstnet til fjedrene på solid vis. Antallet af kantforbindelser kan desuden bruges som en god tommelfingerregel.

5. Kantpude

Sikkerhed bør være af høj prioritet, når du skal investere i en trampolin. Derfor er kantpuden særligt vigtig. Det er den pude, der ligger i trampolinens ydre ring og beskytter mod fjedre og stålkonstruktion.

Det er essentielt, at du vælger en model, der byder på både en god tykkelse og stødabsorbering. Det er med til at beskytte mod skader og uheld.

6. Stel

En trampolin står typisk ude hele året rundt. Her i landet er vejret hårdt, men særligt rust kan dog være et problem for nogle af de billige modeller.

Ved at vælge en model, der har et stel, der er lavet i galvaniseret stål, vil du også være bedre sikret mod dette.

Dertil er det også vitalt, at du har fokus på, at stellet skal være styrkt og dermed også robust.

Læs også: Metaldetektor test

De mange fordele ved at vælge en trampolin til nedgravning

Skal du investere i en trampolin, står du typisk med valget mellem en trampolin på ben eller til nedgravning. Mange vælger dog en trampolin, der er konstrueret med henblik på nedgravning.

Der er flere fordele forbundet med at vælge en sådan model, hvorfor det naturligvis er noget, du bør have med i dine overvejelser, når du skal købe en trampolin.

Sikkerhed

Med en nedgraveret trampolin kan dine børn hoppe løs uden fare for at falde ned højt oppefra. Derfor er dette også den overvejende årsag til, at mange vælger at investere i en trampolin, der er blevet udviklet med fokus på nedgravning.

Det er også derfor, du bør købe et sikkerhedsnet med til trampolinen.

Stormsikkerhed

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det blæser relativt meget her i landet. I mange tilfælde er der tilmed kraftigt stormvejr.

For at undgå, at din trampolin havner i naboens baghave, kan du vælger en nedgravet trampolin. Er den gravet ned i græsplænen, så er der ikke risiko for, at den letter.

Mindre iøjnefaldende

Det er ikke alle, der synes, det er interessant, at have en stor trampolin stående i haven. Det er forståeligt, da den er meget iøjnefaldende.

Vælger du i stedet at investere i en trampolin til nedgravning, vil den naturligvis være mere iøjnefaldende, og det vil virke som om, den fylder mindre.

Børnevenligt

Langt de fleste investerer i en trampolin til deres børn. Det er dog ikke alle børn, der har lige nemt ved at komme op på trampolinen, hvis den står på jorden.

Det er markant nemmere, hvis den er gravet ned, da barnet dermed blot kan træde op på den – og det er selvfølgelig også nemmere at komme af igen.

Hvis du vil vide mere om trampoliner til nedgravning, så kan vi anbefale dig at læse denne artikel om trampoliner i jorden på hoppeguiden.dk, der guider folk til at vælge den helt rette trampolin.

Sådan graver du trampolinen ned

Det er ikke vanskeligt at grave ud til en trampolin. Derfor er det ikke nødvendigt at hyre en entreprenør til arbejdet. Det kræver blot en skovl, trillebør og et par timer.

Inden du kaster dig du i projektet, er det vigtigt, du sætter dig godt ind i, hvordan du skal grave hullet. Det er heldigvis et relativt simpelt projekt, når du først har læst op på lektien.

Det vigtigste er naturligvis, at du graver et hul, der har en passende størrelse til den indkøbte trampolin.

Bliver det for stort, vil der være risiko for, at brugeren kan falde ned mellem trampolin og kant på hullet.

Bliver det – omvendt – for lille, så er der ikke plads til trampolinen. Derfor er det vigtigt, du sikrer hullet har en korrekt størrelse, inden du graver

Dette kan du opnå på flere måder:

Du kan blandt andet vælge at samle trampolinens ramme og grave ud fra denne. Det er en simpel løsning. I alt sin enkelthed går det ud på, at du blot graver langs rammen, så der langsomt dannes en ring og dermed også et hul, der passer.

Efterfølgende flytter du rammen, så du kan grave den resterende del af hullet.

Et andet alternativ er, at benytte en pløk og snor. Du skal blot placere pløkken i midten af trampolinens ramme og trække den rundt i en cirkel.

Dette skal naturligvis gøre med udgangspunkt i trampolinens radius, så den rette diameter dannes. Du bør ridse cirklen i græsplænen, så du har nemt ved at grave ud.

Ønsker du at sætte fart på processen, kan du med fordel leje en mindre maskine. Det kan gøre det både nemmere og hurtigere, at grave ud til den nyindkøbte havetrampolin.

Det kræver dog, at du kan få maskinen ind i haven. Har du ikke synderligt megen plads at gøre godt med, så er det oftest nemmere at grave hullet med en skovl og en spade.

Du kan også få hjælp af en havemand. Hvis du hverken har tiden eller lysten til at grave trampolinen ned.

Derfor er det vigtigt at vælge en i god kvalitet

kvalitetstrampolin

Du kan finde mange trampoliner på det danske marked. Det er ikke alle, der kan bryste sig af samme høje kvalitet.

Når du skal investere i en havetrampolin, så er kvaliteten naturligvis af høj prioritet.

Der er flere årsager til, at du bør sørge for at prioritere kvaliteten højt. Hvad du dog bør være opmærksom på er, at samtlige dele skal være af høj kvalitet.

En højere kvalitet betyder ikke blot en længere levetid. På trods af, at det selvfølgelig er fordelagtigt, at din nyindkøbte havetrampolin kan overleve i mange år, så er det ikke den højeste prioritet.

Tværtimod, så skal du sikre en høj kvalitet, eftersom det medfører, at sikkerheden også er i top – f.eks. en god kantpude, robust konstruktion osv.

Kvalitet koster penge. Det gør sig også gældende i forbindelse med en trampolin. Det betyder derfor også, at du bør investere en fornuftig sum penge i din nyerhvervelse.

Det sikrer, at trampolinen er af høj kvalitet, hvilket – som nævnt – er med til at styrke både levetid og sikkerhed. Det understreger blot vigtigheden af, at du ikke må gå på kompromis.

Det betyder, at kvaliteten af trampolinens enkelte dele er afgørende for, hvorvidt du gør et godt køb eller ej.

Derfor er det ikke noget, du bør gå på kompromis med. Det gør sig gældende, hvad end, den blot skal bruges af børn eller også af voksne.

Kvaliteten skal derfor kunne mærkes i både ramme, fjedre, dug og kantpude – og dertil også sikkerhedsnet.

Tilbehør til havetrampolinen

Tilbehør til havetrampolinen

Der findes mange typer af tilbehør til havetrampoliner. Det er ikke det hele, der er lige nødvendigt, men det meste tjener dog et godt formål.

Kigger du på tilbehør til din havetrampolin, så er det særligt sikkerhedsudstyr, der fylder.

Der findes dog også mange andre typer af tilbehør og udstyr til havetrampoliner – det kan du læse mere om her:

Sikkerhedsnet

Danskerne køber mange typer af tilbehør og udstyr til deres trampoliner. Det mest købte er dog – uden tvivl – de såkaldte sikkerhedsnet. Det er dog ganske forståeligt, eftersom det er det vigtigste stykke udstyr, du kan investere i til en trampolin.

Årsagen til dette er, at det kan forhindre uheld og dermed også, at brugeren kommer slemt til skade.

Selvom du investerer i en trampolin til dit barn med henblik på morskab og underholdning, så er det fortsat et stykke legetøj, der kan resultere i slemme ulykker.

Derfor er det vigtigt, at du højner sikkerheden mest muligt. Det kan du gøre på bedst mulig vis ved at montere et sikkerhedsnet på ydersiden af trampolinen, så brugeren ikke kan falde ud.

Kantpude

De fleste trampoliner leveres med en kantpude. Det kan dog hænde, at den går i stykker eller du ganske enkelt synes, den er for tynd.

I et sådant tilfælde er der heldigvis rig mulighed for at købe en erstatning. Da det er kantpuden, der beskytter mod fjedre og ramme, så er det vigtigt, den beskytter godt – og derfor bør den også være godt polstret.

Ikke nok med, at kantpuden er med til at øge sikkerheden for springeren, så er den også med til at øge holdbarheden af selve trampolinen.

Årsagen til dette er, at den ikke i lige så høj grad vil blive udsat for og påvirket af dårligt vejr. Det er ensbetydende med, at en velpolstret kantpude af høj kvalitet er en god investering, da den beskytter brugeren.

Cover

Der findes mange typer af covers til havetrampoliner. Formålet med et sådant cover er primært at beskytte kanten. Det bruges dog også til at holde såvel hoppedug som beskyttelseskant tør og ren.

Mange tror, at et sådant cover blot kan bruges til almindelige trampoliner (der står på jorden), men det kan dog også bruges til de nedgravede modeller.

I og med, at beskyttelsescoveret beskytter din trampolin, så er det også med til at forlænge dens levetid.

De fleste covers er udstyret med fem små huller, vandet kan løbe igennem. Det forårsager at mindre mængder vand kan løbe igennem og ned fra trampolinen. Ellers vil en stor mængde vand samles på coveret og det kan beskadige fjedrene.

Stige

Det er ikke altid nødvendigt, at have en stige til sin trampolin. Er den gravet ned, er det naturligvis ikke en nødvendighed.

Det samme gør sig gældende, hvis den hovedsageligt bruges af større børn eller teenagere. Det kan dog være en god idé at have en stige, da det trods alt gør det nemmere at kravle både op og ned fra trampolinen.

Læs også: Beer Pong Bord – Her er de bedste

Hvordan skal trampolinen placeres i haven?

placering

En trampolin kan placeres mange steder. Den bør dog ikke placeres vilkårligt. I stedet skal du vælge dens placering med omhu.

Der er nemlig mange aspekter, der bør inddrages i dine overvejelser.

Det er eksempelvis vigtigt, at den står et sikkert sted, så der ikke ligger skarpe genstande, men kan lande på, når man hopper ned fra trampolinen.

Derfor er sikkerhed også den ypperste prioritet i denne sammenhæng. Som følge af dette, så er det naturligvis også vitalt, at den står plant og skridsikkert.

En trampolin kan stå på flere typer af underlag, men græsplænen er dog klart at foretrække. Det er et blødt, men dog fast underlag, hvorfor det anbefales at placere den på din græsplæne.

Der er mange, der tror, at det er bedre at placeret den på eksempelvis fliser. Det giver – ofte – et mere plant underlag, men faktum er dog, at du kommer slemt til skade, hvis du falder ned fra trampolinen og lander på en fliseterrasse eller lignende.

Derfor bør du altid placere en havetrampolin på græsplæne – hvad end den skal graves ned eller stå på ben.

Ydermere, så bør du også tænke naboen ind i vurderingen. De færreste naboer har synderligt megen lyst til, at deres nabobørn kan holde øje med, hvad de foretager sig over hækken. Derfor bør den også placeres et sted, hvor der er taget hensyn til naboerne.

Der er ikke nogle lovmæssige krav i denne sammenhæng, men det er dog blot en god idé.

Er der mulighed for det, så er det naturligvis også fordelagtigt, at du vælger at placere trampolinen på en sådan vis, at du kan holde øje med børnene fra terrassen.

Selvom du investerer i både sikkerhedsnet, kantpude og deslige, så er der fortsat en risiko for, at der kan forekomme uheld.

Derfor skal du naturligvis også holde øje med børnenes brug.

Sådan vedligeholder du din havetrampolin

vedligeholdelse og opsætning

Havetrampoliner er skabt til at stå udenfor. Det er dog ikke alle, der holder lige godt.

Det er eksempelvis derfor, det er anbefalelsesværdigt, at investere i en model udstyret med en ramme i galvaniseret stål.

Om end det er en kende dyrere, så giver det en markant længere levetid. Det betyder dog ikke, at du slipper fuldstændig for vedligeholdelse.

I og med, at en trampolin ofte er en stor investering, så er det også tiden værd at vedligeholde den ordentligt.

De bliver bygget til at modstå vind og vejr, men kræver fortsat en kende vedligeholdelse. Det er dog minimalt, hvorfor det ikke er vanskeligt at finde tid til. Kontinuerlig vedligeholdelse kan forlænge trampolinens levetid på markant vis.

Gode tips til vedligeholdelse af trampolin

Det er vigtigt, at der kun hoppes på trampolinen uden sko. På denne måde undgår du skidt, der kan lave hul i dugen. Dertil bør lommerne altid tømmes for skarpe genstande – lige så meget for brugerens egen skyld.

Den maksimale brugervægt er udstykket af en grund – sørg derfor for at overholde den. Overholdes denne ikke, så slider du mere end nødvendigt på både fjedre, dug og ramme, som i sidste ende skal udskiftes.

Når du skal rengøre trampolindugen og kantpolstingen bør du blot bruge en klud og noget koldt vand. Du skal ikke benytte dig af opløsningsmidler, vaskepulver, sæbespåner eller varmt vand, da det vil ødelægge dugen.

Er trampolinen ikke i brug, så bør du trække et såkaldt cover henover den. Det er med til at holde både blade, fugleklatter og sand væk. Samtidig er coveret også rigtig godt til at beskytte mod solens stærke stråler.

Du bør lave regelmæssige sikkerhedstjek. Det gør sig særligt gældende for fjedrene. De bliver nemlig slidte med tiden. Hvis de er slidte eller rustne, så skal de udskiftes, da de ellers kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Har du din havetrampolin til at stå ude om vinteren, så er det meget vigtigt, at du sørger for at fjerne det tunge sne fra dugen. Gør du ikke dette, så vil det belaste trampolinen og beskadige fjedre og dug.

Sikkerhedsråd – Sådan sikre du børnene bedst muligt

Sikkerhedsråd – Sådan sikre du børnene bedst muligt

En trampolin kan danne grundlag for mange timers sjov og spas. Man kan dog også risikere at komme til skade.

Derfor er det vitalt, at der er fokus på sikkerheden, så du kan sikre børnene bedst muligt.

Der findes en række sikkerhedsråd, du som forælder bør videregive til dit barn eller børn – nogle af dem er dog op til dig som forælder at udføre.

Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital viser, at der i 2015 var mere end 7.000 børn, der blev behandlet for skader efter trampolinuheld på de danske skadestuer.

Derfor er det vigtigt, at du ikke blot lader dit barn (eller dine børn) hoppe uden, du først har instrueret dem grundigt i de sikkerhedsråd, der følger herunder:

Hop kun én ad gangen: Der bør aldrig hoppe mere end én ad gangen. Er der flere, der hopper på samme tid, kan det resultere i sammenstød og skader.

Det betyder, at faren for skader øges betydeligt, hvis flere personer hopper på trampolinen samtidig. Derfor er det vigtigt, du forklarer dine børn, at dette ikke er tilladt.

Monter et sikkerhedsnet: Det er altid en rigtig god idé, at der er monteret et sikkerhedsnet på trampolinen. Det sikrer, at brugeren ikke kan risikere at falde ud over kanten.

Nettet skal dog kunne lukkes fuldstændig, da der ellers er risiko for at falde igennem det. Derfor skal det naturligvis være et sikkerhedsnet af høj kvalitet.

Hold opsyn ved små børn: Små børn har ikke altid helt så nemt ved styre deres hop og, hvordan de lander. Derfor skal du holde opsyn ved små børn.

Det gør sig særligt gældende ved børn under seks år, men er de blot et par år ældre, så er det fortsat anbefalelsesværdigt, at du holder opsyn nær trampolinen.

Giv trampolinen et jævnligt sikkerhedstjek: Der er mange dele på en havetrampolin. Det betyder også, at der også mange dele, der kan forårsager en sikkerhedsrisiko.

Derfor er det vigtigt, du giver trampolinen et jævnligt sikkerhedstjek. Skift blandt andet rustne fjedre, og tjek at dugen er hel og uden huller og revner.

Læs også: Sansegynge – Her er de bedste indendørs og udendørs sansegynger

Tilbud på trampoliner

Det kan være en større investering at skulle købe en trampolin, især hvis du går op i at kvaliteten skal være i top.

Er du på udkig efter kvalitetstrampoliner som Jumpmaster eller BERG, så kan der være mange penge at spare hvis du køber den online hos den billigste forhandler.

På tilbudskongen.dk kan du finde et godt berg trampolin tilbud, hvis du vil være sikker på at finde den billigste pris inden du foretager dit køb.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken trampolin er den bedste?

Markedet for trampoliner er blevet stort, og derfor kan det også være svært at finde ud af hvilken trampolin man skal vælge. Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste trampoliner, der er på markedet i Danmark. Ud fra parametre såsom sikkerhed, kvalitet samt springoplevelse har vi kåret en vinder. Vinderen af vores trampolin test er Berg Champion.

Hvilken trampolin er bedst til prisen?

Trampoliner kan være dyre, og derfor er det ikke alle der har plads i budgettet til de helt dyre. Vi har derfor også kigget nærmere på nogle budgetvenlige trampoliner. Vinderen af vores bedst til prisen trampolin er JumpMaster.

Hvorfor købe en trampolin?

En trampolin er utrolig god underholdning for hele familien. Desuden er det også en god måde at give børn motion på. Trampoliner træner børns motorik, og derfor er det også noget de kan have gavn af senere i livet.

Hvad koster en trampolin?

Prisforskellen på trampoliner kan være stor, alt afhængig af kvaliteten, sikkerheden, størrelsen samt mærket. Har du ikke de store krav til en trampolin, så skal du forvente at skulle af med omkring 4.000 kr. Har du dog lidt større krav til trampolinen, så skal du forvente at skulle af med minimum 8.000 kr.