Crosstrainer test

Det lyder måske ikke som raketvidenskab, når vi siger at det er vigtigt at holde sig i god fysisk form, for at formindske risikoen for sygdomme, og for at føle sig sund, frisk og rask i sin hverdag. Crosstraineren er en af de bedste maskiner til at forbedre din fysik og helbred.

Du bruger nemlig hele kroppen når du træner på en crosstrainer, og med en crosstrainer til hjemmebrug, så kan du gøre det lige præcis når det passer dig.

En crosstrainer er en blanding af et løbebånd, en stepmaskine og motionscykel. Det er en relativ ny form for træningsmaskine, men er alligevel allerede nu blevet en fast del i mange træningscentre landet over.

Men det er ikke kun i træningscentret at crosstraineren har sin fremmarch. Der er flere og flere der vælger at investere i en crosstrainer til brug i hjemmet. Og det er med god grund!

En crosstrainer er både populært blandt de garvede fitness entusiaster og hos nybegynderene. En af grundene til at den er så populær er, at den er yderst effekt, og du får trænet hele din krop, når du benytter dig af den. Den kan være god til at få sparket din træning igang.

I denne guide til den bedste crosstrainer, har vi kigget nærmere på 5 af de mest populære modeller der er på det danske marked lige nu.

Vi har testet følgende 5 crosstrainere:

 

XTERRA Free Style 3.9E Crosstrainer (Bedst i test)

Find den bedste Crosstrainer pris her

Den bedste crosstrainer i vores test er XTERRA Free style 3.9E. Crosstraineren fra XTERRA er godt bygget og er meget robust.

Den har et svinghjul på 8,6 kg og en stræklængde på 45,7 cm. Det er med til at give den en gnidningsfri og lydsvag træning, når du benytter den.

Med denne crosstrainer får du 16 niveauer forskellige modstande, som alle er elektronisk styret.

Dertil får du 10 forudindstillede træningsprogrammer, og de er med til at give dig forskellige niveauer af intensitet når du træner. Dermed har du mulighed for at skræddersy din træning efter dine behov.

Crosstrainer med høj sikkerhed

Crosstraineren har et biomekanisk korrekt design, som er med til at sænke risikoen for skader. Dette biomekaniske design er også med til at sikre dig, at effektiviteten af din træning er høj, og derved får du det maksimale ud af din træning, hver gang du benytter den.

Den har en indbygget LCD-skærm, med blå belysning bagved. Den giver dig en masse træningsdata, såsom tid, hastighed, omdrejningstal, forbrændte kalorier, puls, watt, afstand, belastning og derved kan du bedre følge med i din udvikling.

Du har også mulighed for at tilkøbe XTERRAs trådløse hjertefrekvensmodtager. Den giver dig mulighed for, at benytte de indbyggede hjertefrekvensstyringsprogrammer, og derved kan du maksimerer din træning.

Der er 2 graders indadvendt hældning på fodpladerne, og derved formindsker du spændinger i fødderne, samt knæled når du træner.

Har du ambitioner om at forbrænde fedt eller at forbedre din konditionstræning, så giver denne crosstrainer dig gode resultater. Maskinen kommer med 5 års garanti, og derfor kan du med ro i sindet investere i den.

Vi er ikke alene om, at mene at dette er en rigtig god crosstrainer. Den har i mange andre tests også vundet priser, bl.a hos Bomagasinet der har kåret den som “Bedste crosstrainer til motionisten”. Derudover har CSL givet den prisen som “Bedst i mellemklassen”.

Specifikationer

  • Størrelse: 166 cm x 56 cm x 163 cm
  • Niveauer af modstand: 16 stk.
  • Svingmasse: 8,6 kg
  • Maksimal personvægt: 148 kg
  • Skridtlængde: 46 cm
  • Vægt: 70 kg


 

Til butik


 

Masterfit TP500 Crosstrainer (Bedst til prisen)

Masterfit TP500 crosstrainer tilbud

Modellen TP500 fra Masterfit er en meget holdbar og driftsikker crosstrainer. Du får rigtig meget for pengene her. Crosstraineren fra Masterfit har en skridtlængde på 40 cm, hvilket du ikke ser så ofte i denne prisklasse.

Masterfit TP500’s ramme er konstrueret meget robust, og de lange håndtag giver dig gode grebsmuligheder. Den har også et indbyggede transporthjul, og derved kan du nemt flytte rundt på crosstraineren, uden at sveden driver af dig.

Lavpris crosstrainer med mange muligheder

Maskinen har 16 modstandsniveauer, som er elekronisk justerbare. Den flotte indbyggede computer har 12 træningsprogrammer. Derudover har du også mulighed for at lave dine egne træningsprogrammer, både med og uden pulstræning.

Computeren har mulighed for at gemme data for 4 personer, og derved kan flere i husstanden benytte sig af crosstraineren, uden at den taber data for hver enkelt person. Der er altså rigeligt med muligheder, selvom prisen er holdt nede.

Den indbyggede computer viser følgende data: tid, hastighed, puls, distance, formtestfunktion, kalorieforbrug, intensiteten målt i watt, samt de 12 træningsprogrammer.

Pulsmåleren sidder i det midterste håndtag, og den giver dig mulighed for at måle din puls og derved kan du selv lave en simpel test af din kondition.

Selvom Masterfit TP500 er meget billig, så har den faktisk vundet flere “Bedst i test”, og selvfølgelig også “Bedst til prisen”, som den også bliver kåret til i vores crosstrainer test.

Du får som sagt utrolig meget for pengene med denne crosstrainer, og det er en god model at starte ud med.

Søger du underholdning til børnene også? Så kan du med fordele kigge nærmere på vores guide til den bedste firkantet trampolin her. Firkantede trampoliner giver bedre hoppe muligheder, og dine børn vil elske dig for det.

Specifikationer

  • Størrelse – L x B x H: 165x62x157 cm.
  • Svingmasse: 17 kg
  • 16 niveauer af modstand
  • 12 træningsprogrammer
  • 40 cm skridlængde
  • Maksimal personvægt: 135 kg
  • Vægt: 51 kg

 

Til butik


 

Sole E35 Crosstrainer Bluetooth (Bedst PRO valg)

Sole E35 Bluetooth crosstrainer

Den brugervenlige Sole E35 crosstrainer er en af de bedste crosstrainere der er på markedet.

Den er blandt andet blevet kåret til “Bedst køb” på flere amerikanske forbrugersider. Hvis du virkelig går meget op i din træning, så er dette den bedste crosstrainer til hjemmebrug.

Den nyeste Sole E35 model har indbygget bluetooth, og det gør at du kan overføre din træningsdata fra crosstraineren til din smartphone, iPad eller tablet.

Det giver dig mulighed for at følge din træning konstant, og samtidig se dine fremskridt i Sole’s egen app. Du kan også overføre dataen til andre træningsapps.

Svinghjulet er på hele 11,3 kg, og har 4 hjul. De glider gnidningsfrit, og derved giver de dig en glidende og behagelig træning, som næsten er lydløs. Det ikke bare giver dig følelsen af, at stå på en professionel maskine, som du ofte oplever i et professionelt fitnesscenter, du står rent faktisk på én.

På håndtaget kan du indstille de elektromagnetiske modstandsniveauer, og det gør det nemt at styre din træning – Også selvom du allerede er igang med din træning på i højt tempo.

Denne crossmaskine kan desuden også indstilles så rampevinklen kan justere fra 0-30 grader, hvilket er en fantastisk funktion, da du derved har mulighed for at træne forskellige dele af underkroppen.

Stor multifunktionel crosstrainer

Crosstraineren har en stor indbygget lcd-skærm, der giver dig en masse relevante informationer.

Maskinen har også en indbygget blæser, som hjælper dig med at køle ned når du træner. Yderligere følger der også et pulsbælte med, og er det ikke nok for dig, så er der pulsmåling i håndtagene.

Elsker du at høre musik mens du træner, så kan du bruge de indbyggede højtalere i crosstraineren, og derved har du mulighed for at høre din ynglingsmusik.

Pedalerne på crosstraineren er unikke. De er udformet i samarbejde med fysioterapeuter og de har 2 graders hældning. Det er med til at reducere belastningen på dine ankler og knæ. De kan desuden også justeres i 3 forskellige niveauer, for at de passer bedst muligt til dig.

Er du på udkig efter en af de bedste crosstrainere på markedet, så er dette modellen for dig. Den er en sikker vinder af “Bedste PRO valg” i vores crosstrainer test.

Specifikationer

  • Størrelse (L x B x H: 209 x 55 x 171 cm
  • Vægt: 111 kg
  • Vægt svinghjul: 11,3 kg
  • 50 cm skridtlængde
  • 10 stk træningsprogrammer
  • 20 modstandsniveauer
  • Maksimal personvægt: 150 kg


 

Til butik


 

Odin C5 Crosstrainer

Odin C5 crosstrainer

C5 crosstraineren fra Odin er en en god og professionel crosstrainer, der har en god byggekvalitet samt mange gode funktioner.

Computeren på Odin C5 er en professionel computer, og den store brugervenlige skærm viser dig tid, distance, forbrændte kalorier, hastighed, puls, modstandsniveau, omdrejninger samt watt.

Robust crosstrailer med mange funktioner

Odin C5 har en totalvægt på 43,3 kg, og kan holde til hele 150 kg. Dette indikerer en stabil konstruktion, og derfor kan den da også bruges af de fleste.

Modstanden på den kan justeres elektronisk, og den har 16 forskellige niveauer. Derved har du mulighed for at justere modstanden gradvist med små skridt. Skridtlængden er 41 cm.

Computeren har 21 indbyggede træningsprogrammer, som er med til at give dig en sjov og varierende træning. I håndtagene er der pulssensorer, som giver dig et overblik over din træning.

  • Størrelse (L x B x H): 156 x 78 x 166 cm.
  • Vægt: 43,3 kg.
  • Vægt svinghjul: 15 kg.
  • 41 cm skridtlængde
  • 21 indbyggede programmer
  • 16 modstandsniveauer
  • maksimal personvægt: 150 kg.

 

Til butik


 

Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3

Grundet øget interesse er Bowflex Max trainer M3 desværre udsolgt på ubestemt tid. Vi har i den forbindelse undersøgt markedet, og fundet frem til den bedste tilsvarende erstatning.

Faktisk er vi ikke kommet så langt, da vi har fundet storebroren frem til denne crosstrainer, nemlig Bowflex Max Trainer M6i.

Med Bowflex Max Trainer M6i får du lidt mere med oven i hatten, såsom Bowflex JRNY™ app. Derudover har den større model også lidt flere modstandsniveauer.

 

Til butik

 

Bowflex Max Trainer M3 er en lidt anderledes crosstrainer end de andre i testen. Crosstraineren her benytter sig både af luft- og magnetmodstand. Luftmodstand gør at maskinen får en mere naturtro modstand, og det er noget der tiltaler mange.

Med en Bowflex Max Trainer m3 får du en god crosstrainer maskine, som blandt andet kan hjælpe dig med at træne mave, ben, arme, skuldre og baller – Dertil kommer der også træning af dine lunge og hjerte når du konditionstræner.

Maskinen har 8 modstandsniveauer, hvilket er nok til både nybegynderen, men også den øvede motionist. Disse niveauer styres via display med baggrundsbelysning, og derfor kan du også se skærmen i mørke.

Lille crosstrainer

M3 modellen er meget praktisk, da den ikke fylder særlig meget, og derfor passer ind i de mindre hjem. Dette er en kombination af en crosstrainer og en stepmaskine. Stepmaskiner fylder generelt ikke så meget som crosstrainere.

Maskinen er meget ergonomisk, og derved mindsker du chancen for at få skader. En ergonomisk maskine er desuden også god til dig der har problemer med knæ og ankler, eller er i gang med genoptræning.

Crosstraineren har også et indbygget program til at forbrænde kalorier effektivt. Over det 14 minutters lange program, bliver din forbrænding sat meget højt op, både under og efter træningen.

Dette er altså en virkelig god kombination af crosstrainer og stepmaskine.

Du har desuden også mulighed for, at følge din udvikling med det medfølgende trådløse pulsbælte samt håndpulsmåler. Det giver dig et bedre overblik over om du skal give den mere gas på maskinen eller om du måske godt kan drosle lidt ned.

Specifikationer

  • Størrelse (L x B x H): 117 x 64 x 160 cm.
  • Vægt: 65 kg.
  • 1 indbygget program (14 minutters)
  • 8 modstandsniveauer
  • maksimal personvægt: 136 kg.

 

Til butik

 

Hvilke muskler kan du træne med en crosstrainer?

Når du træner med en crosstrainer, så har du mulighed for at træne mange forskellige muskelgrupper i kroppen, alt afhængig af brugen af den.

Træner du regelmæssigt disse muskler, så vil du hurtigt se og mærke en markant forskel.

Lægmuskulatur

En af de muskler som trænes mest er lægmusklen. Dog kan du øge træningen af læggene, ved at lægge trykket på din fodballe, altså den forreste del af din fod.

Det giver et større tryk på dine læg, og derved trænes de mere effektivt. Denne bevægelse kaldes plantarflexion.

Lårmuskulatur

Quadriceps – eller bedre kendt som de forreste lårmuskler er dem der støtter din vægt fra knæene og ned. Disse muskler bliver også aktiveret, når du træner på en crosstrainer.

Dog giver en gang crosstrainer træning ikke samme ømhed i benene, som eksempelvis en tur på en motionscykel. Dette skylde at en crosstrainer fordeler presset ud på flere af dine muskelgrupper og ikke kun dine lår.

Sædemuskulatur

Sædemuskulaturen – også kaldes bagdelen bliver også trænet når du bruger en crosstrainer. Det sker når du bruger hofteleddene.

Du kan øge træningen af denne muskulatur ved at sætte mere hældning på crosstraineren.

Triceps og brystmuskulatur

Hvis du benytter dig af en crosstrainer med håndtag, så får du også trænet den øverste del af din krop. De 2 muskulaturer, triceps og bryst er det man kalder for skubbe muskler.

Det vil sige at de aktiveres i det du skubber frem med håndtagene. Triceps er den muskel der sidder bag på din overarm.

Biceps og rygmuskulatur

Når du træner med håndtagene, så får du også trænet “trække”-musklerne, som er dine biceps og rygmuskler. Biceps er den muskel der sidder foran på din overarm.

Har du mulighed for at sætte crosstraineren til at gå baglæns, så vil du øge denne form for træning.

Du kan herunder se hvordan du bruger en crosstrainer.

Vedligeholdelse af crosstrainer

Hver gang du bruger din crosstrainer, så bliver den belastet, og med tiden vil den blive i dårligere og dårligere stand, hvis ikke du husker at vedligeholde den. Vi har herunder samlet nogle gode råd til hvordan du holder din crosstrainer i optimal stand.

Efter hver træning bør du desinficerer din crosstrainer. Det giver sig selv at efter at du kommer til at svede i løbet af en gang træning på en cross trainer.

Derfor bør du du fjerne med en fugtig klud hver gang du har trænet. Hvis i er flere i hjemmet, så er det også for hygiejnens skyld.

De vigtigste overfalder du skal tørre af er håndtagene, kontrolpanelet og maskinens krop. Støv og sved sammen kan være en dårlig kombination, da det kan give pletter på din crosstrainer.

Det er vigtigt at du får fjernet støv og sved, da de sammen kan klumpe sig sammen, og derved mindske bevægeligheden af dele i crosstraineren.

Derudover bør du også ugentligt støvsuge crosstraineren af. Gør det til en vane at gøre det sammen med den ugentlige støvsugning.

Bruger du crosstraineren ofte, så er det en god idé at tjekke dens dele. De kan nemlig godt løsne sig, og derved kan den i sidste ende med at falde fra hinanden.

Sker dette mens du træner kan du risikere at komme til skade. Du må til gengæld heller ikke overspænde skruerne, i det håb om at det ikke sker. delene kan knække, eller de kan sætte sig fast.

Hvis du har en crosstrainer med mange funktioner, så kan det være en god idé at gå alle funktionerne igennem engang imellem.

Det er ikke sikkert at du bruger alle funktionerne nu, men ved at tjekke at de virker, så er du sikker på at den dag du får brug for dem, at de så stadig virker.

Ikke så ofte vedligeholdelse

Der er også visse ting som du skal tjekke efter ved din crosstrainer – dog skal de ikke gøres så ofte. Det kan være en god at idé at gøre din crosstrainer hovedrent en gang i kvartalet.

Det kan du gøre med en lille kost, eller evt. en pensel. Her er det vigtigt at du får gjort rent i de små revner og sprækker der er.

Når du alligevel er igang med at tjekke op på maskinen, så er det en god idé at tjekke crosstrainerens bælte, der sidder indeni. Her skal du kigge efter huller, revne og bare generel slitage.

Er dette tilfælde, så må du ikke benytte crosstraineren, da det kan ende ud i en skade. Du bør istedet kontakte forhandleren af crosstraineren.

Du skal også huske at gå crosstraineren dele igennem. Det er blandt andet hjul, led og ramper. Er disse dele beskadiget eller meget slidt, så anbefales det heller ikke at du benytter den. Tag istedet fat i forhandleren.

Tag evt. et kig i manualbogen for at tjekke hvordan du skiller crosstraineren af, og for at se om de anbefaler andre former for vedligeholdelse.

Gode råd til at få det maksimale ud af din træning

Som vi nævnte tidligere i artiklen, så er træning med en crosstrainer yderst effektivt. Vi har her samlet nogle eksempler på hvad du kan gøre for at få endnu mere ud af træningen.

Det er en god idé at lave et crosstrainer program, hvori du har forskellige niveauer af intensitet. Det gør du ved at lave intervaltræning.

Når du skifter mellem rolig træning og hård træning, så forbrænder du flere kalorier. Er du ny i træning, så er det en god idé at starte stille ud, inden du bevæger dig ud i den hårde træning.

Iform har lavet et eksempel på hvordan en interval træning med en crosstrainer kan se ud:

  • 5 x 1 min. hård træning med 1 min. rolig træning imellem.
  • 5 x 2 min. hård træning med 1 min. rolig træning imellem.
  • 8 x 2 min. hård træning med 1 min. rolig træning imellem.
  • 10 x 1 min. hård træning med 1 min. rolig træning imellem.
  • 5 x 3 min. hård træning med 1½ min. rolig træning imellem.
  • 1-2-3-4-3-2-1 min. hård træning med halvdelen af intervallet i pause, dog minimum 1 min.

Efter en dag med hård træning, så kan det være rart at gå til ro i en god seng. Er du på udkig efter en ny seng, så kan du se vores guide til de bedste senge her.

Styrk ryggen

Hvis du gerne vil styrke din ryg, så kan du med fordel give slip på håndtagene mens du træner. De benyttes til at give dig en stabil træning. Giver du slip på dem, så vil du bruge dine rygmuskler mere, og derved styrke dem.

Du kan omvendt også benytte armene, hvis du gerne vil have dem med i din træning. En crosstrainer er nemlig også med til at træne din øvre kropsdel, såsom bryst, arme og skuldre.

Hvis du gerne vil intensivere træningen af dine øvre muskler, så kan du istedet for kun at bruge benene også bruge armene til at skubbe og trække med.

Du kan også benytte dig af tempotræning. Det gør du ved at du gradvist varmer op over 5 minutter, til et niveau du mener er passende.

Når du har ramt niveauet så fortsætter du i mellem 20-40 minutter, for at få det maksimale ud af tempotræningen. Jo hårdere træningen er jo kortere behøver du at blive ved.

Her gælder det om at holde så høj puls og watt som muligt.

Når du træner med en cross træner, så kan du også forøge modstanden, og derved sætte din krop på hårdere arbejde. Det gør at du forbrænder flere kalorier. Jo højere modstand, jo mere forbrænder du.

Alt har lavet en artikel om hvordan du undgår at lave de klassiske fejl. Du kan læse artiklen her.

Følger du et crosstrainer træningsprogram, så får du mest mulig ud af din crosstrainer.

Er du igang med et genoptræningsprogram, så er det en god idé at søge råd ved din læge eller fysioterapeut inden du begiver dig ud i disse træningsformer.

Hvis du går for voldsomt igang under et genoptræningsforløb kan du risikere at overbelaste området, og derved gøre skaden endnu værre.

En anden god måde at forbrænde kalorier på er at hoppe på trampolin. Vi har testet nogle af de bedste trampoliner på markedet.

En crosstrainer er godt for dit helbred

Det siger sig selv at en crosstrainer med til at give dig en sundere krop og flottere krop, men den er også god for dit hjerte blandt andet. Hjertet er også en muskel i din krop, og det bliver også styrket, når du bruger en crossfit maskine.

Når du træner dit hjerte, og det bliver styrket, jamen så bliver det også bedre til at pumpe mere blod rundt i din krop, som er med til at give ilt til dine muskler og organer. Dette giver dig en bedre kondition, og du sænker dit blodtryk.

Du kan læse om hvor vigtigt motion er for dit hjerte her.

Det samme gælder dine lunger. Dine lunger bliver også styrke når du træner med en cross maskine, da den er med til at forbedre din lungefunktion.

Når du forbedre din lungefunktion, så har du nemmer eved at trække vejret, og du bliver ikke så nemt forpustet.

Har du astma eller lignende, så kan du en crosstrainer være med til at give dig en bedre kondition, og derved formindske symptomerne.

Vi håber at denne guide, har været med til at hjælpe dig at danne et overblik over de forskellige crosstrainere, uanset om du er på udkig efter en billig crosstrainer, eller du vil have det bedste af det bedste.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket crosstrainer er bedst i test?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de mest populære crosstrainere, der er på det danske marked. Ud fra parametre såsom kvalitet, funktioner og brugervenlighed har vi fundet vurderet XTERRA Free Style 3.9E til at være den bedste crosstrainer i vores test.

Hvilket crosstrainer er bedst til prisen?

Udover at finde den bedste crosstrainer, så har vi også kigget nærmere på, hvilken crosstrainer der er den mest budgetvenlige crosstrainer. Vi har kåret Masterfit TP500 crosstraineren, til at være den bedste crosstrainer til prisen.

Hvad koster en crosstrainer?

Der er stor forskel på priserne, når vi taler crosstrainere. Det skyldes blandt andet, kvalitet, mærke funktioner mm. Vinderen af vores test koster i skrivende stund 10.900 kr, og crosstraineren der har vundet bedst til prisen koster 6.995 kr. Du kan dog sagtens finde billigere crosstrainere, men kvaliteten er så også derefter.

Hvilke muskler træner jeg med en crosstrainer?

En crosstrainer er en god all-round maskine. Her får du nemlig trænet alle de store muskelgrupper, såsom arme, ben, ryg- og mavemuskulaturen. En crosstrainer er også god til vægttab, da du forbrænder rigtig mange kalorier, når du bruger den.