senge bedst i test

Vi har i denne senge test kigget nærmere på nogle af de bedste senge i de tre mest populære sengetyper; elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser.

Vi har gjort os umage for at lave den bedste senge test, så du kan danne dig et godt overblik over hvad der passer bedst til dig og dine behov.

Når du skal ud og købe en ny seng, så er det en god idé at sætte sig godt ind i markedet, inden du bare køber det første og bedste du ser.

En god seng er vigtig for din nattesøvn

Din seng skal holde i mange år, og hvis du er som de fleste andre danskere, så bruger du i snit 7-8 timer i den om dagen.

Det bliver til rigtig mange timer i løbet af en sengs levetid.

En dårlig seng resulterer i hovedpine, træthed og dårlig ryg. Det er blot nogle af de ting som du kan undgå, hvis du vælger den rette seng.

Vi vil længere nede i teksten komme ind på nogle af de mest relevante ting du skal tage stilling til når du køber en ny seng. Det er blandt andet valg af madras, størrelser på senge, sikkerhed ved køb af seng online og de danske forhandlere.

Vi har som nævnt kigget nærmere på 3 af de mest populære former for senge, og vi har fundet frem til følgende i hver kategori:

Elevationssenge:

Kontinentalsenge:

Boxmadrasser:

Som du måske allerede har bemærket, så går et sengemærke igen – nemlig Venus serien. Venus er da også blevet en af de mest populære modeller på det danske marked, og det er der selvfølgelig en god grund til.

Sengen er danskproduceret, og er lavet i meget høj kvalitet, hvor der er kredset om selv den mindste detajle.

Elevationssenge

Elevationssenge er blevet meget populære i Danmark i løbet det sidste årti, og det er blandt andet den luksus der følger med, der gør den så populær.

Førhen forbandt man tit en elevationsseng med et hospital eller noget der var til syge mennesker. Det er slet ikke tilfældet mere.

Er du typen der godt kan lide at nyde en god bog i sengen, måske se en film eller nyde din morgenmad i sengen, så er en elevationsseng helt sikkert noget for dig. Du har måske prøvet at stable en hel bunke puder, for at kunne sidde ordentligt i sengen. Det slipper du for med en elevationsseng.

Selvom elevationssenge ikke kun er beregnet til folk med dårlig, ben eller lignende, så kan en elevationsseng virkelig være med til at gøre nattesøvnen bedre, hvis du døjer med disse problemer.

Du kan indstille elevationssenge, så du ligger i den stilling som passer bedst til din ryg, og samtidig kan du hæve og sænke den når du skal ud af sengen.

Det kan gøre en verden til forskel for dig som har lidt skavanker og døjer med dette hver gang du ligge dig i sengen, eller skal op af den igen.

Det samme gælder selvfølgelig også for folk uden problemer med ryg, ben eller lignende. Når du skal sove, så er det vigtigt at din krop har den helt optimale støtte, og her kommer en elevationsseng virkelig til sin ret, da den kan justeres lige præcis som du vil have det.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Når det kommer til hvilken elevationsseng du skal vælge, så er der flere ting du skal tage i betragtning inden køb.

Først og fremmest så skal du finde ud af hvor stort dit budget er til din nye elevationsseng. Elevationssenge er langt fra de billigste senge, men det er også dem med den største komfort.

En god kvalitetetsseng med elevation kan give dig mere end du regner med, og derfor kan det også være en god idé at investere ekstra i din seng, da du, som nævnt tidligere, skal have den i mange år.

En kvalitetsseng vil højest sandsynlig også komme med mange års garanti, hvilket er din sikkerhed for at sengen er i orden. Flere danske forhandlere kører med helt op til 25 års garanti på deres bedste elevationssenge.

 

Venus Mayan Elevationsseng (Bedst i test)

bedst i test seng

Som beskrevet tidligere så er Venus serien danskproduceret, og med denne elevationsseng får du noget af det bedste der findes i denne prisklasse.

Venus Mayan er allergivenlig, og sammen med sengen følger der også en Mayan topmadras med, som er 100% organisk.

Venus Mayan har mange certifikater. Blandt andet så er de FSC-certificeret, som er et certifikat der givet gives når materialerne til sengen er lavet uden at påvirke plante- og dyrelivet.

Dertil er Venus Mayan medfølgende topmadras også Svanemærket, som er et af de sværeste certifikater at modtage indenfor miljø- og sundhedsmærkning, når det drejer sig om tekstiler.

Motoren der sidder i Venus Mayan kommer fra danske Linak, som er nogle af de førende i verden indenfor deres fag. Motoren er meget støjsvag, og kan styres med en trådløs fjernbetjening.

Sengens springmadras kommer med hele 220 pocketfjedre pr. m2, og det giver dig 220 individuelle støttepunkter. Dette kan være rigtig godt for dig, som døjer med dårlig ryg, da den giver en utrolig god støtte.

Pocketfjedre er med til at give dig en bedre støtte, og de påvirker ikke hinanden. De tilpasser sig den måde du ligger på i sengen, og din kropsbygning.

Elevationsseng med 7 komfortzoner

Sengen Venus Mayan har hele 7 specialudviklede bedre™ komfortzoner. Disse bedre™ komfortzoner giver dig ekstra god støtte på de steder, hvor din krop er mest belastet, og de steder hvor din krop ikke trænger lige så meget støtte, sørger de også for det.

Der er forskel på hvor meget støtte dine skuldre trænger, sammenlignet med f.eks din lænd.

Det betyder også at hvis du døjer med dårlig ryg, så vil vi klart anbefale at du går efter en seng med komfortzoner, da det kan være med til at mindske smerten, og måske endda fjerne den helt med tiden.

Døjer du ikke med dårlig ryg, så kan en seng med komfortzoner også være god, da den kan være med til at forebygge det fremadrettet.

Venus Mayans springmadras indeholder desuden 25 mm Mintskum, som er med til at forme sig efter din krop.

Mintskummet i madrassen gør at sengen har nemmere ved at ventilere, hvis der bliver for varmt. Mintskummet gør også at madrassen ikke bliver så hurtigt slidt, og dermed er det med til at forøge sengens levetid.

Gode betingelser

Står du og skal have en ny seng, men stadig ikke er sikker på at dette er den rette, så har du mulighed for at købe den med 100 dages fuld returret.

Derudover følger der også 100 dages ombytning af madrassens fasthed med.

Dette er rigtig gode betingelser, og da det tager din krop op til ca. 3 uger at vænne sig til en ny madras, så anbefaler vi klart at du køber en seng et sted hvor der er lang ombytningsmuligheder.

Hvad siger andre kunder om Venus Mayan Elevationsseng?

Vi kan skrive nok så mange rosende ord om elevationssengen Venus Mayan, men det er nu også meget rart at høre fra andre hvad de synes om den.

På Bedrenætter, som forhandler sengen, har 64 personer været inde og give deres anmeldelser af sengen efter de har købt den.

Den får en samlet score på 4,5/5.0, Folk beskriver sengene med ord som dejlig, herlig og fantastisk. En bruger har skrevet: “Den bedste seng jeg kunne ønske mig”.

Sengen har desuden vundet flere forskellige tests uafhængige af hinanden. Venus serien har blandt andet vundet Bedst i test hos Sovneksperterne.dk og hos testmagasinet.

Ordene taler for sig selv, og denne populære elevationsseng er klart værd at fremhæve når man taler om elevationssenge.

Specifikationer:

 • Fås i følgende dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm.
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farver: Antracit, Beige, Lysegrå, Sort
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Fjedretype: Pocketfjedre
 • Madrassernes fasthed fås i Medium, fast og Xtra-fast
 • Garanti på fjedre og rammebrud: 25 år.
 • Garanti på motor: 5 år.
 • 7 bedre™ Komfortzoner
 • Leveringstid: 8-15 hverdage.
 • Certifikater: FSC-certificeret træ & Svanemærket topmadras
 • Finansering tilbydes

 

Til butik

 

Trysil Elevation (Bedst til prisen)

Trysil Elevationsseng

Elevationssengen fra Trysil er en af de billigere elevationssenge, hvor der stadig ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Når du køber en Trysil Elevationsseng, så følger der også en topmadras med. Topmadrassen der medfølger er 6 cm i tykkelsen, og du kan vælge mellem en latex eller en flow-skum topmadras.

Selvom sengen er produceret i Danmark, så får du den altså stadig til en rigtig fornuftig pris.

Sengen er udstyret med 28 lameller, hvor 5 af dem kan justeres. Selve sengen kan justeres op til 65 grader i hovedenden og op til 45 grader fodenden.

Det er mere end rigeligt for langt de fleste danskere, som gerne vil ligge eller sidde komfortabelt.

Motoren fra det verdensomspændende firma Okin, som elevationssenge er udstyret med, kommer med 5 års garanti. Okin har ry for at producere nogle af de bedste elevationsmotorer på markedet.

Vendbar madras med pocketfjedre

Springmadrassen er vendbar og udstyret med pocketfjedre, som er med til at give sengen den rette fasthed, og du har selvfølgelig mulighed for at vælge imellem 3 forskellige varianter.

Her er det et godt udgangspunkt at gå efter hvilken madras der passer til din vægt. Dog kan det være at din krop ikke føler sig helt tilpas med den fasthed, som normalt ville passe, og så har du mulighed for at få skiftet madrassen kerne. Du kan gratis få byttet 1 madras i 100 dage.

Springmadrassen indeholder 25 mm skum mellem fjedrene, som er fugtresistent, og samtidig gør at madrassens holdbarhed stiger, da skummet beskytter fjedrene.

At madrassen er vendbar gør at den holder længere, da du kan fordele dit slid ud på hele madrassen, hvis du husker at vende den jævnligt.

Moderne elevationsseng til lavpris

Krone Elevation er en meget moderne elevationsseng, som kommer i meget høj kvalitet. Der er ikke gået på kompromis med noget, og derfor har vi også valgt den til at være den bedste elevationsseng til prisen i denne senge test.

Du kan, som nævnt tidligere, bytte 1 madras indenfor de første 100 dage, du skal dog være opmærksom på at hvis du vælger at gå op i en ekstra fast madras, så skal du betale ekstra for den,- da denne madras er dyrere end de andre.

Specifikationer

 • Fås i følgende dimensioner: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm.
 • Højde: 53 cm. (19 cm ben, 10 cm bund, 18 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Farver: Sort, Antracit, lysegrå, Beige
 • Trådløs fjernbetjening.
 • Fjedretype: Pocket.
 • Madrassernes fasthed fås i Medium, fast og Xtra-fast
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 5 års garanti på motor
 • 7 Komfortzoner
 • Finansering tilbydes

 

Til butik

 

Kontinentalsenge

En af de mest populære former for senge herhjemme er kontinentalsenge. En kontinentalseng er bygget op i 3 niveauer.

I bunden af sengen er der en boxmadras. Ovenpå den er der en springmadras, og ovenpå den, ligger der en topmadras.

Det giver en meget høj komfort, og en kontinentalseng er utrolig dejlig at ligge i.

Udover den behagelige komfort, så er den også meget moderne at have stående i sit soveværelse. De har et flot look, og derfor er der også typisk den type senge du ser på fine hotelværelser.

Hvis du vil købe en kontinentalseng, så skal du også tænke på hvilken madras du skal have, da du også her kan vælge imellem forskellige fastheder.

Vi har i denne senge test valgt disse 2 modeller som de bedste kontinentalsenge:

 • Venus Original (Bedst i test)
 • Tromsø Kontinental (Bedst til prisen)


 

Venus Original Kontinentalseng (Bedst i test)

køb senge

Venus serien er test vinder i denne guide, og i denne omgang har vi med deres Original model at gøre.

Sengen har de førende certifikater i verdenen indenfor miljø mærkninger af tekstiler. Den er FSC-certificeret og OEKO-TEX klasse 100 mærket.

7 bedre™ komfortzoner

Ligesom elevationssengen Venus Mayan, så har denne kontinentalseng også 7 bedre™ komfortzone. Det ekstraordinære ved disse syv bedre™ komfortzoner er, at de er udviklede med 3 forskellige typer fjedre, i stedet for de normale 2. Det giver zonerne endnu mere fleksibilitet og dermed endnu bedre støtte de helt rigtige steder på din krop.

Disse kan specielt anbefales hvis du døjer med dårlig ryg eller lignende. De kan også være med til at forebygge dårlig ryg.

Både kontinentalsengens springmadras og boxmadras har pocketfjedre, og de er omgivet af 25 mm Mintpolstring.

Mintpolstring er med til at skåne madrassens fjedre, og derved forlænge levetiden. Derudover er det også temperaturregulerende, og giver dig dermed et bedre soveklima.

Hvad siger eksperterne om Venus Original kontinentalseng?

Venus serien består af 5 forskellige senge. Alle har de til fælles, at man sover rigtig godt i dem. Faktisk er der kun små forskelle på topmadrasserne og deres betræk. Du kan derfor roligt vælge en Venus seng, uanset hvilken af modellerne det er.

Det er altid rart at høre andres mening om senge serien, og der kan vi roligt fastslå at vi ikke er de eneste der er vilde med den. Denne senge serie er et absolut mesterværk.

F.eks har Sovneksperterne.dk en Venus øverst i deres senge test, uanset om det er deres kontinentalseng test, elevationsseng test eller boxmadras test. Venus serien vinder dem alle. Sovneksperterne knytter bl.a denne kommentar til Venus kontinentalsengen “absolut eksklusiv seng til en god pris”.

Eksperterne hos Sov-bedre udtaler at “med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design”. Og testmagasinet er enige og skriver bl.a at “Vil du have det bedste, er Venus din nye drømmeseng”

Tidligere købere er også utrolig glade for sengen, og de giver den en samlet bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5.

Hvis du overvejer at købe en Venus Original, men stadig ikke er helt sikker på det er den rigtige, så fortvivl ikke. Hos Bedrenætter får du nemlig 100 dages ombytningsret samt 100 dages fuld returret, hvilket betyder at du kan få alle dine penge retur i helt op til 100 dage efter at du har købt sengen.

Specifikationer

 • Sengen fås i følgende størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
 • Højde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farve: Beige, sort, antracit og lysegrå
 • Fjedretype: pocket
 • Madrassernes fasthed fås i medium, fast og Xtra-fast
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 7 bedre™ komfortzoner
 • Certifikater: FSC-certificeret træ & Svanemærket topmadras
 • Finansering er muligt

 

Til butik

 

Tromsø Kontinental (Bedst til prisen)

Tromsø Kontinental

Tromsø modellen fra Sengefabrikken er en af deres mest populære modeller i Danmark.

Tromsø Kontinental bliver produceret på deres danske fabrik, og derfor er du også sengen er produceret under gode forhold, og lavet af stolte fagmænd.

Sengen passer ind i det moderne hjem, og den fås i 2 forskellige farver. Du kan vælge at få den i enten sort eller grå.

Du har også mulighed for at vælge højere ben til sengen, og det kan være godt, hvis du har problemer med dårlig ryg eller ben. Det optimale er, hvis du stiger ud af sengen, i stedet for at du stiger op af sengen.

Det vil sige, at når du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige højder, så skal du vælge den højde, der passer bedst til dig som normal siddehøjde.

Syv komfortzoner og madras der kan vendes

Kontinentalsengens springmadras kommer med 7 komfortzoner, og de er alle med til at give den korrekte støtte på de steder, hvor du støtter med kroppen mest.

Sengen har 2 lag fjedre, og derfor kan madrassen også vendes. Det er med til at øge komforten i sengens levetid. Samtidig er madrassen også vendbar, hvilket gør at du kan fordele slidtagen på madrassen, hvis du husker at vende den jævnligt.

Sengen er udstyret med pocketfjedre, som er den moderne form for fjedretype, og de giver en individuel støtte, der hvor du presser på madrassen.

Du har mulighed for at vælge en madras der er ekstra fast, og gør du det, så får du hele 504 pocketfjedre pr/m2. De kaldes multipocketfjedre.

Hvis du ønsker at tilkøbe en gavl til kontinentalsengen fra Krone, så har du mulighed for at vælge imellem 4 forskellige typer. De er alle med til at give sengen et moderne look i soveværelset.

De forskellige type gavle der kan tilkøbes er følgende: Chesterfield, klassisk trenset, stribet og plan.

100 dages prøvetid af Tromsø

Vælger du at købe sengen igennem Sengefrabrikken, så følger der 100 dages prøve tid af sengen med. Det betyder at du har mulighed for at ombytte 1 madras gratis, hvis du ikke har valgt den rigtig fasthed.

Det kan være svært at vælge den rigtige i første omgang, da det kan tage omkring 3 uger for din krop at vænne sig til en ny madras.

Kontinentalsengen fra Tromsø kommer med 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, og derfor kan du være sikker på at sengen holder i rigtig mange år.

Dette er en rigtig god og stilren seng, og er den bedste seng til prisen i vores kontinentalseng test, da du får rigtig meget for pengene her.

Specifikationer

 • Sengen fås i følgende dimensioner: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 210 x 210 cm
 • Højde: 57/66 cm. (ben: 10/19 cm, boxmadras: 22 cm, springmadras: 18 cm, topmadras: 7 cm
 • Farver: Grå, Sort.
 • Fjedretype: Pocket
 • Madrassernes fast fås i medium, fast og ekstra-fast.
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 7 Komfortzoner.
 • Leveringstid: 10-20 hverdage.
 • Finansering muligt.

 

Til butik

 

Boxmadrasser

En boxmadras er en seng, hvor madrassen er blevet placeret i en box – Deraf navnet boxmadras.

Rammen er som regel lavet af er træ. Konceptet bag en boxmadras er meget simpelt, og derfor kan de fleste også samle den selv, når de får den leveret.

Dertil vejer de heller ikke lige så meget som de to andre typer senge, og derfor er de også nemmere at flytte rundt på.

Det sker ofte at folk alt for sent vælger at skifte deres boxmadras ud, og det kan resultere i at man får en dårlig ryg, da en dårlig madras med tiden kan ødelægge din ryg.

Den mest optimale løsning til dårlig ryg er nok en elevationsseng, men dermed ikke sagt at en boxmadras også kan have en god effekt på dig, hvis du har dårlig ryg. De bedste boxmadrasser idag laves også med komfortzoner, som giver den rette støtte til dig og din krop.

Vi har i denne senge test fundet frem til 2 boxmadrasser, som er bedst i test og bedst til prisen.

Boxmadrasserne vi har med i guiden er:

 • Venus boxmadras (Bedst i test)
 • Nordkap Box (Bedst til prisen)


 

Venus Boxmadras

bedste i test senge

Endnu engang finder Venus serien frem til titlen som “Bedst i test”, og som nævnt før så er det også en af de bedste sengemodeller der er på markedet.

Venus Boxmadras er da også en af de mest populære boxmadrasser der finde på det danske marked, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Venus senge er kvalitetssenge.

Der er kræset meget om denne boxmadras, som er danskproduceret. Den er lavet i meget høj kvalitet, og selv de mindste detaljer er der taget højde for.

Denne boxmadras kan fås i sort, lysegrå, antracit og beige og fås i 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm og 180 x 200 cm.

7 Komfortzoner

Springmadrassen i denne boxmadras er med til at gøre denne seng til en af de bedste. Springmadrassen har hele 7 komfortzoner, som giver dig støtte på de korrekte steder.

Springmadrassens indmad er pocketfjedre, som giver dig en individuel støtte, og derved påvirker det ikke hele madrassen, når du ligger på den.

Disse type fjedre er gode til dig som har ekstra behov for støtte, eksempelvis hvis du har dårlig ryg.

Har du ikke dårlig ryg, så er den selvfølgelig også god, da den kan være med til at forebygge at du får disse skavanker fremadrettet.

Madrassen er desuden vendbar, så levetiden på den forlænges. Levetiden forlænges også af det hybridskum der er brugt til at ligge imellem fjedrene.

Udover at skummet forlænger levetiden på madrassen, så er de også med til at gøre madrassen åndbart, og er derfor også temperaturregulerende.

Venus boxmadras’ ramme er bygget op af træ, og det gør at den føles stabil og komfortabel. Træet er massivt fyrretræ, og rammen er 20 cm i højden. Sengen i helhed er 63 cm.

Svanemærket topmadras

Sammen med denne Venus boxmadras medfølger der også en allergi- og miljøvenlig topmadras, som er svanemærket.

Svanemærket er et af certifikater du kan få indenfor miljøcertifikater, og ved at vælge produkter der har dette certifikat er du med til at støtte op om en mere bæredygtig natur, samtidig med at du formindsker klimaforurening.

Hvad synes andre om Venus Boxmadras?

Venus er som tidligere nævnt en af de mest populære boxmadrasser der er at finde på det danske marked, og derfor har vi også fundet nogle af de anmeldelser frem, som den har fået her.

Marianne S har tidligere købt en Venus boxmadras, og i samme ombæring har hun knyttet følgende kommentar til sit køb hos Bedrenætter.dk:

“Jeg har været så positiv over denne seng og hele oplevelsen med at satse på at købe seng over nettet. Fik hurtig levering og fragtmanden var meget venlig og hjælpsom. Er yderst tilfreds!”

Per M. Har også koblet en kommentar til sit køb:

“Vildt god seng til prisen, og så er den dansk 🙂

Jeg er forbløffet over, at man kan få så god en seng til under 7.000,- og så en dansk fremstillet. Sjældent har jeg sovet så godt.Support via chat fungerer også fremragende også sent i weekenderne.

Varm anbefaling herfra.”

Dette er blot nogle af de mange anmeldelser sengen har fået af godkendte købere på bedrenætter.dk. Sengen får da også topkarakter på langt de fleste af anmeldelser, og ligger på en score der hedder 4,5/5.0, hvilket er meget imponerende.

Springmadrassen der medfølger er der 100 dages prøvetid på. Det betyder at har du valgt den forkerte fasthed af madrassen, så kan du vælge at bytte den til en der passer bedre til dig.

Bedrenætter, som forhandler sengen, kører desuden også med fuldreturret i 100 dage efter dit køb, hvilket indikerer at de stoler utrolig meget på deres produkt.

En anden indikator på at de tror på deres produkt er at de giver hele 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud, og derfor er der garanti for en god seng, der holder i rigtig mange år.

Venus vinder sikkert vores “Bedst i test” for boxmadrasser.

Specifikationer

 • Fås i følgende størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 200 cm
 • Højde: 63 cm (Ben: 19 cm, Madras: 36 cm, Topmadras: 8 cm.)
 • Farver: Sort, Lysegrå, Antracit og Beige.
 • Fjedretype: Pocket fjedre
 • 7 komfortzoner
 • Garanti på brud på ramme og fjedre: 25 år.
 • Leveringstid: 8-15 hverdage.
 • Topmadras er svanemærket.
 • Finansiering muligt.

 

Til butik

 

Nordkap Box (Bedst til prisen)

stor seng

Boxmadrassen fra Nordkap er en af de billigste senge i denne guide til de bedste senge, men trods det, får du stadig utrolig meget for pengene.

En billig boxmadras kan være et rigtig godt alternativ, hvis ikke budgettet rækker til en elevationsseng eller en kontinentalseng.

Denne boxmadras fra Nordkap er danskproduceret, og selve rammen er produceret af massivt svensk fyrretræ, hvilket er utrolig robust og giver en god stabil konstruktion.

Springmadrassen er lavet i 2 lag, hvoraf det nederste lag er lavet af bonellfjedre. Bonellefjedrene er med til at øge holdbarheden på madrassen, da de er meget hårdføre og stabile.

Bonellfjedre har været brugt i rigtig mange år til at lave madrasser. De er en del billigere end de mere moderne pocketfjedre, og Nordkap kan derfor producere denne seng billigere end boxmadrasser der udelukkende er lavet med pocketfjedre.

Det øverste lag fjedre i springmadrassen er pocketfjedre, som giver en individuel støtte, og er mere behagelige at ligge på end de klassiske bonellfjedre.

Pocketfjedre er med til at give en bedre støtte og komfort.

5 komfortzoner

Selvom dette er en rigtig billig boxmadras, så får du alligevel en madras med som indeholder 5 komfortzoner.

Det er vigtigt at en madras giver dig den korrekte støtte, der hvor du støtter mest, da det kan være med til at forebygge ondt i ryggen. Det kan også være med til at lindre smerte ved allerede eksisterende smerte i ryggen.

De er med til at give dig et solidt grundlag for en god nattesøvn.

Topmadras af latex eller memoryskum

Når du vælger at købe en Nordkap boxmadras hos Sengefabrikken, så følger der også en valgfri topmadras med.

Her har du mulighed for at vælge imellem 2 forskellige typer. De 2 typer topmadrasser er en 4 cm tyk latex topmadras, eller en 4 cm tyk memoryskum topmadras.

De 2 forskellige topmadrasser har hvert deres formål.

En latex topmadras er til dig som har en tendens til at få det varmt om natten. Latex giver nemlig din krop lov til at ånde, og er desuden også god til at transportere fugt væk mens du sover.

Topmadrasser lavet er latex har en noget hårdere overflade, hvorimod at du får en blødere topmadras, hvis du vælger en af memory skum.

En topmadras lavet af memoryskum er lavet til at kunne holde på din kropsvarme. Så er din en frossenpind, så er det en god idé at vælge en topmadras af memoryskum.

Underlaget er, som nævnt, noget blødere end en latex madras, og foretrækker du at sove rigtig blødt, så kan en memoryskum topmadras være det rigtige valg for dig.

Uanset hvilken topmadras du vælger, så kan de let tages af og vaskes.

Boxmadras i mange størrelser

Hos Sengefabrikken finder du mange senge størrelser for denne Nordkap boxmadras. De kan fås fra 70 x 200 cm, og helt op til 210 x 210 cm.

Sengen fås desuden i farverne grå og sort.

Hos Sengefabrikken kommer sengen med 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Ydermere så får du 30 dages ombytning af madras med, hvilket betyder at du har mulighed for at bytte kernen i madrassen ud, hvis du har valgt den forkerte størrelse i første omgang.

Det er måske ikke verdens bedste seng, men du får utrolig meget for pengene med denne Nordkap Box og den giver dig alt hvad du har behov for, for at få en god nattesøvn.

Derfor har vi også valgt at give den titlen som den bedste til prisen i denne senge test.

Specifikationer:

 • Fås i følgende størrelser: 70 x 200 cm, 70 x 210 cm, 80 x 190 cm, 80 x 200 cm, 80 x 210 cm., 90 x 190 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 190 cm, 120 x 200 cm, 120 x 210 cm, 140 x 190 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 160 x 190 cm, 160 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
 • Højde: 55 cm. (Ben: 22 cm, ramme, 26 cm, topmadras 7 cm)
 • Fjedretype: Bonell- og Pocket fjedre
 • 5 komfortzoner
 • Garanti på ramme- og fjederbrud: 15 år.
 • 8-15 hverdages leveringstid
 • Finansiering muligt

 

Til butik

 

Forhandlere af kvalitetssenge i denne guide

Det kan måske være skræmmende for nogen, at købe en så vigtig og dyr ting, som en seng på nettet. Derfor vil vi gerne fortælle lidt om forhandlerne, så du kan føle dig tryg når du handler hos dem.

Bedre Nætter

Når vi snakker sengehandel på nettet, så kommer man ikke udenom Bedre Nætter. De er en af de største forhandlere af senge online, og har efterhånden en del års erfaring på markedet.

Bedre Nætter foretrækkes af mange, da de har rigtig gode betingelser. Bedre Nætter har også nogle af de bedste senge på markedet i Danmark.

Bedre Nætter åbnede deres døre op for onlinehandel tilbage i 2013, hvor de havde en mission om skulle bringe luksussenge ind i de danske hjem til overkommelige priser.

Hos Bedre nætter kører udelukkende deres salg online, og det betyder at du kan priser er rigtig skarpe i forhold til forhandlere som har en fysisk butik, da de har slipper for at skal betale en masse i personaleomkostninger og husleje af dyre showrooms og butikker.

Selvom deres forretning udelukkende bliver drevet online, så går du ikke ned på god kundeservice. De er faktisk til at træffe alle ugens dage mellem 9-23, og derfor burde det være muligt for alle at kunne fange dem på telefonen, hvis der er behov for det.

Du har også mulighed for at skrive med deres kundeservice via deres chatfunktion.

De har efterhånden indtaget Danmark med storm og har derfor også begivet sig ud på det skandinaviske marked, hvor de idag også sælger senge i både Sverige, Norge og Finland med stor succes.

Siden deres begyndet i 2013 har de solgt mere end 50.000 senge, hvilket må siges at være meget imponerende.

Købsbetingelser hos Bedre Nætter

Som nævnt i introduktionen af Bedre Nætter, så er en af grundene til deres store succes deres betingelser. Bedre Nætter tror utrolig meget på de produkter de sælger, og derfor giver de også 100 dages fuld returret på dine varer.

Det betyder at hvis du fortryder dit salg efter 90 eksempelvis, så kan du få alle dine penge retur for sengen, hvis den er i samme stand som den blev afleveret, uden problemer.

Du får også 100 dage til at finde ud af om madrassen er den rigtige for dig. Du har nemlig mulighed for at skifte madrassens kerne inden for de første 100 dage, uden beregning.

Dette er en rigtig god ting at kigge efter ved forhandlerne, da det typisk tager din krop 3-4 uger, før den har vænnet sig til den nye madras.

Af samme grund så kan vi også skyde den påstand til jorden, at det er bedst at prøve at ligge i sengen i en fysisk på butik først.

Du og din krop får intet ud af at ligge 2 minutter i fuld beklædning på en seng i et showroom et sted. Den slags tager tid for din krop.

Du er sikkert helst fri for at skal have hen og bytte den madras efter dit køb, og der for kan du også tage fat i Bedre Nætters kundeservice, hvis du er i tvivl om hvilken madras der er den rigtige for dig.

Det kan gøres enten på deres kundeservice telefon, eller via deres chatfunktion på deres hjemmeside.

Bedre Nætter giver desuden også 30 dages prisgaranti på deres varer. Har du købt en seng hos dem, som efterfølgende kommer på tilbud hos en konkurrent, eller hos Bedre Nætter selv, så har du mulighed for at søge om refundering af differencen, hvis det er inden for 30 dage efter du har købt sengen.

Det eneste du skal gøre for at få differencen er blot at sende dokumentation til Bedre Nætter, og så får du pengene udbetalt på din konto.

Når du handler ved Bedre Nætter, så er der altid gratis fragt. Uanset om du køber en hovedpude til 200kr, eller du køber en seng til 50.000, så bliver produktet leveret til kantstenen som minimium.

Hvis du har behov for at få hjælp til opbæring og montering, så kan du tilkøbe det for et beskendt beløb udover.

Desuden tilbyder Bedre Nætter også finansiering af alle deres varer. De har nemlig et samarbejde med Santander, og det betyder at du får et rente- og gebyrfrit lån, hvis du ønsker det.

Det kan godt være dyrt at skulle ud og investere i en ny seng, så det er rart at man i det mindste har muligheden for at dele betalingen op.

Hvad siger kunderne om Bedre Nætter?

Det er tit mange penge man skal betale for en ny seng, og derfor er det også sundt at have sin tvivl om forhandleren inden man køber.

Som nævnt tidligere så har Bedre Nætter solgt over 50.000 senge, så derfor har vi samlet nogle af deres kunders anmeldelser, for at få et indblik i deres oplevelser med deres køb hos dem.

Nyeste anmeldelse i skrivende stund er fra Julie Pia Jensen, som har givet følgende anmeldelse til sit køb hos Bedre Nætter:

“Fantastisk seng og service!

Vi købte en seng i maj måned, og vi har aldrig sovet bedre! Super god seng og kvalitet. Derudover har vi fået den bedste service med få dages leveringstid og ansatte, der altid har været klar til at hjælpe uanset tidspunkt. Bedre Nætter kan varmt anbefales herfra”

Nadia, som også er godkendt køber har givet følgende kommentar til sit køb af en Venus seng fra Bedste Nætter:

“Virkelig fantastisk seng

Virkelig fantastisk seng! Vi har en Venus og sover rigtig dejligt. Og så har servicen været helt forrygende. Skiftede madras fra medium til fast helt kvit og frit, og da den nye madras ankom med et hul i fra en kniv, fik jeg hurtigt leveret en ny! Meget tilfreds kunde”

Dette er blot 2 af mange rigtig gode anmeldelser som Bedre Nætter har fået, og derfor kan vi også kun anbefale Bedre Nætter, som et af de bedste steder at handle seng på nettet.

 • Telefon Kundeservice: 9-23 alle ugens dage.
 • Chatfunktion via hjemmeside
 • 100 dages ombytning af madras
 • 100 dages fuld returret
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Prisgaranti i 30 dage efter køb
 • E-mærket webshop
 • Rentefri finansiering muligt gennem Santander

Sengefabrikken

En af de forhandlere som også er en af de store spillere på det danske sengemarked er Sengefabrikken.

De blev stiftet tilbage i 2014, og de har siden starten kun handlet med kvalitetsprodukter, som de kan stå indefor.

Sengefabrikken har siden 2014 haft mere end 20.000 danske kunder igennem deres online shop, og det må siges at være en imponerende mængde.

Når du handler hos Sengefabrikken, så kan du være sikker på at varerne er iorden. De gennemtester nemlig alle deres produkter.

Sengefabrikken er nemlig også med i hele processen omkring produktionen af sengen. De er med til at designe sengen, konstruktionen af den, og så selvfølgelig står de også for salget af den.

Det betyder også at du ikke skal betale til et dyrt mellemled, som vil have en del af kagen. Det sikrer dig at du får den bedste pris.

Udvalget hos Sengefabrikken er kæmpe stort, da deres senge fås i mange forskellige farver og størrelser.

Derfor burde det også være muligt for dig at finde den seng der passer lige præcis til dit soveværelse.

De har et fagligt dygtigt personale, som ved utrolig meget senge, og de nyder at bruge deres viden til at hjælpe dig med at finde den rette seng.

Deres kundeservice har åbent mellem 8-21 alle ugens dage.

Sengefabrikkens betingelser

Når du skal købe din seng online, så er det en god idé at sætte dig ind i hvilke betingelser forhandleren har, inden du køber sengen.

Sengefabrikken er en af de forhandlere som har de bedste betingelser af de danske online forhandlere af senge.

Hos Sengefabrikken får først og fremmest 30 dages prisgaranti med. Det betyder at skulle du finde senge billigere et andet sted, så har du mulighed for at få difference tilbagebetalt til dig.

Det samme gælder hvis Sengefabrikken selv sætter sengen på salgen efterfølgende, så kan du også efterfølgende tage fat i dem, hvis blot det er indenfor 30 dage efter du har købt sengen, så overfører de differencen med et smil.

Når du handler seng hos Sengefabrikken, så er der også 30 dages ombytning af topmadras eller springmadras. Det sikrer dig at du får valgt den rigtige madras, da det tager tid for din krop at vende sig til den nye madras.

Vil du have en madras der enten er hårdere eller blødere, så har du mulighed for at gøre det i denne periode.

Hvis du skal have ombyttes din madras, så dækker Sengefabrikken også omkostningerne i forbindelse med fragten.

Skulle du inden for de første 30 dage efter du har modtaget sengen, fortryde dit køb, så har du mulighed for at få det fulde beløb tilbage også.

Når du handler hos Sengefabrikken, så skal du ikke betale for fragten. Uanset om du køber handler for 50 kr eller for 50.000 kr.

Hvad er kundernes mening om Sengefabrikken?

Sengefabrikken har som nævnt allerede solgt over 20.000 senge i Danmark, og vi har her fundet nogle af deres kunders anmeldelser frem.

Anja og Carsten Søhoel har handlet madrasser hos Sengefabrikken, og de har skrevet følgende til deres oplevelse med Sengefabrikken.

“Har aldrig haft bedre madrasser og servicen online kan kun få mine varmeste anbefalinger. Der er god kommunikation og formidling fra medarbejderen og man får hjælp og svar på alt (ja og oveni fik vi en pæn rabat) Og madrasserne blev leveret helt til døren. Det ikke sidste gang vi handler her.

De bedste anbefalinger fra Anja og Carsten Søhoel”

Aggerholm har også haft en god oplevelse med Sengefabrikken, og har anmeldt dem følgende:

“Fremragende oplevelse med Sengefabriksudsalg.

Vi bestilte – lidt skeptiske over at bestille seng via nettet – en elevationsseng fra hjemmesiden. Super nemt og overskueligt.

En uge efter bestilling(trods vi forventede noget længere leveringstid) leveres sengen fuldstændig problemfrit i indkørslen af en venlig og imødekommende chauffør.

Under hele forløbet var der kanon kommunikation ift. levering – vi blev informeret om alt via telefonopkald. Sengen fungerer helt som forventet, super god kvalitet og flot design. Super, super god oplevelse – vi kan kun rose og sende de bedste anbefalinger herfra.”

De 2 anmeldelser står langt fra alene. På Trustpilot har Sengefabriksudsalg i skrivende stund 4.6/5.0 i anmeldelse, hvilket er meget imponerende.

 • Åbent for kundeservice på telefon: 8-21 alle ugens dage
 • Muligt at chatte med kundeservice via hjemmeside
 • 30 dages ombytning af madras
 • 30 dages fuld returret
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan købes
 • E-mærket webshop
 • rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

Sengetid

Hvis du er på udkig efter en kvalitetsseng, så kan sengetid være stedet du skal kigge imod. De har rigtig mange luksusprodukter til rimelige priser.

Sengetid er også en af de forhandlere som også udelukkende kører deres forretning online.Det betyder at de har skåret meget ned omkostningerne, så du kan få en en så billig seng som muligt.

Hos sengetid er kvalitet noget de sætter højt på dagsordenen, og det kan også ses på deres produkter. De sælger udelukkende senge, som er blevet produceret i Danmark.

De er lavet af danske fagmænd, som ved hvad de foretager sig. Sengetid har mange varer i deres sortiment, og derfor kan du sikkert også finde det du har brug for hos dem.

Sengetid er selvfølgelig E-mærket, som er din garanti for at det er en sikker nethandel du køber din varer ved.

Sengetids betingelser

Som vi har nævnt tidligere, så er det vigtigt at kigge betingelserne igennem inden du køber en ny seng hos en forhandler. Derfor har vi også valgt at kigge ned i Sengetids betingelser.

Hos Sengetid finder vi også nogle rigtig fine betingelser, som er en nødvendighed. Du får blandt andet 101 nætters prøvetid på din nye seng.

Det betyder at du i denne periode har mulighed for at ombytte madrassens fasthed. Passer den fasthed du valgte i første omgang ikke, så bytter de den kvit og frit, til en der passer bedre.

Det samme gælder for den medfølgende topmadras. Enten så følger der en latex topmadras med eller en topmadras af memoryskum. Fik du valgt forkert i første omgang, så kan du også bytte den indenfor denne periode.

Når du køber en seng hos Sengetid, så får du også en lang garantiperiode med. Du får som minimum 15 års garanti med på din seng. De har dog også mange senge som de giver helt op til 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Mange penge at spare hos Sengetid

LIgesom mange af de andre forhandlere, så kan du være heldig at finde et godt tilbud, på lige præcis den seng du ønsker dig. Gør du det, så kan du være heldig og spare rigtig mange penge.

Sengetid kører nogle gange tilbud, hvor du kan være heldig at spare helt op til over 65%. Sengetid reklamerer desuden i fjernsynet med deres tilbud, så det kan være du allerede kender til dem derfra.

Hvad synes kunderne om Sengetid?

Vi har endnu engang været på udkig efter nogle af de kunder der har været forbi Sengetid, for at finde nogle af deres erfaring frem.

Bente Bruun har skrevet følgende til sit køb:

Meget tilfreds

Jeg har været fuldt tilfreds – lige fra vejledning i forbindelse med købet, endog på en søndag – til overholdelse af tidsfrist og levering. Søde påpasselige unge mænd leverede først på aftenen, efter lastbilen var gået i stykker midt på dagen. Hele dagen blev jeg holdt godt underrettet. Ville komme senest kl 20 – kom kl 18.

Nu har jeg sovet i sengen nogle uger og nyder en større seng. Lidt blødere end min tidligere seng, hvilket man skal vænne sig til. Derfor rigtig godt med lang byttefrist. Indtil videre ender det med stor sandsynlighed med den, jeg har nu.

Jeg vil helt klart anbefale jer!”

Ole Magni har også delt sin oplevelse med blandt andet følgende kommentar:

“Super oplevelse

At handle hos sengetid.dk har været en fantastisk oplevelse gennem hele forløbet. Før køb fik vi super hjælp og vejledning af søde, forstående og hjælpsomme medarbejdere via chat og telefon. Leverings termin og procedurer absolut pålidelig. Helt igennem en rigtig god oplevelse som absolut kan anbefales.

Sidst men ikke mindst, sengen vi har købt er helt fantastisk, veludført og solidt som vi glæder til at bruge i mange år.

Tak for en rigtig gid oplevelse med sengetid.dk.

Med venlig hilsen

Lene & Ole Magni”

 • Kundeservice telefon: 9-22 alle ugens dage.
 • Chat muligt via hjemmeside
 • 101 dages ombytning af madras
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring, montering og bortskaffelse kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Finansiering tilbydes

Størrelser på senge

Når du skal have fundet dig en ny seng, så kan det også være du ønsker dig en ny størrelse seng.

Det kan også være du er flyttet, og skal have en seng der passer til det nye soveværelse.

Det siges at man som minimum skal have 80 cm plads i bredden. Det er nok plads til at du kan vende dig uden at du tilter udover kanten.

Hvis du er en person der til tider ligger meget uroligt om natten, så kan det være en idé at investere i en seng der er bredere end de 80 cm.

Når vi taler længden, så er det en god idé at vælge en seng der er minimum 10 cm længere end du selv er.

Er du eksempelvis 185 høj, ja så er en seng der er 200 cm i længden rigeligt. Er du over 190 cm høj, ja så anbefales det altså at du vælger en seng der er 210 cm.

Er du helt oppe over de 2 meter i højden, så kan nogle af forhandlerne faktisk specialfremstille en seng der passer til dig.

Sengene vi har testet i denne guide har følgende mål:

Venus Mayan Elevation (Bedst i test – Elevationssenge)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Krone Elevationsseng (Bedst til prisen – Elevationssenge)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Venus Mayan (Bedst i test – Kontinentalsenge)

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Krone Signatur (Bedst til prisen – Kontinentalsenge)

 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 210 x 210 cm

Venus Boxmadras (Bedst i test – Boxmadrasser)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Nordkap Boxmadras (Bedst til prisen – Boxmadrasser)

 • 70 x 200 cm
 • 70 x 210 cm
 • 80 x 190 cm
 • 80 x 200 cm
 • 80 x 210 cm
 • 90 x 190 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 190 cm
 • 120 x 200 cm
 • 120 x 210 cm
 • 140 x 190 cm
 • 140 x 200 cm
 • 140 x 210 cm
 • 160 x 190 cm
 • 160 x 200 cm
 • 160 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Hvilken seng skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rigtige seng, så afhænger det hovedsageligt af dine præferencer. Hvis din krop har fået en del skavanker med tiden, så er det helt sikkert også noget du skal tage hensyn til.

Derudover så spiller din kropsbygning også en stor rolle.

Har du ikke en god seng, hvor du kan få en god nattesøvn, jamen så er dagen efter højst sandsynlig ødelagt.

Derfor er det også utrolig vigtigt at du har en god seng at sove i, specielt i den travle tid vi lever i.

En god seng kan hjælpe dig godt på vej til en god nattesøvn, men den kan ikke gøre det hele. Det er også vigtigt at have styr på dine søvnrutiner, ellers kan din krop ikke finde ud af hvornår du skal sove og hvornår du skal være vågen.

Har du ikke en god søvnrutine, så vil du ofte føle dig uoplagt og træt.

Der findes mange fede senge, men det er ikke sikkert at de passer til dine behov, og derfor er det en god idé at sætte dig ind i hvad dine kriterier er for at få en god nattesøvn først.

Fordele ved en elevationseng

En elevationsseng er god til dig der har behov for at kunne hæve hoved- og benenden på sengen. Den gør at du nemmere kan tilpasse din liggeposition, og derved også øge komforten.

En seng med elevation giver dig derfor også mulighed for at benytte sengen til andet end at sove i.

Hvis du godt kan lide at ligge og læse en bog i sengen, se film eller spise morgenmad i sengen, så er en elevationsseng en rigtig god løsning for dig.

Med en elevationsseng kan du også hæve fodenden, som kan være med til at mindske vand i benene og du kan samtidig også give din krop bedre forudsætning for at undgå dårligt blodomløb.

Har du problemer med at hoste, når du ligger i en seng, så kan du også også hæve hovedenden.

Har du problemer med ryggen, så kan en elevationsseng helt sikkert hjælpe dig til en bedre nattesøvn, og du har dermed også mulighed for at indstille sengen til den position du sover bedst i.

Hvis I er flere der sover i sammen, men gerne vil have en seng med elevation, så kan i tilkøbe en split topmadras, som er beregnet til elevationssenge, så I kan styre dem individuelt.

Fordele ved en kontinentalseng

Som vi også nævnte under beskrivelserne på kontinentalsengene længere oppe, så er den største fordel ved en kontinentalseng at den har 3 lag af madrasser.

I bunden af kontinentalseng er der enten en boxmadras eller en skum madras, som er med til at give et godt udgangspunkt for sengen.

Oven på den ligger der en springmadras, og det er den der er den vigtigste del af sengen. Den kan fås med med forskellige type fjedre, og med eller uden komfortzoner.

Alt sammen er noget der påvirker hvordan du ligger om natten.

Øverst har du topmadrassen, som er prikken over i’et. Den er med til at give det sidste touch på, hvordan du ligger. Den er med til at fordele din kropsvægt mere jævnt ovenpå sengen.

Kombinationen af disse 3 madrasser giver en utrolig god liggekomfort, og de er tilsammen med til at give dig en bedre støtte af hele din kropsvægt, uanset hvordan du ligger i din seng.

Kontinentalsenge er typisk lidt højere end andre type senge, og det skyldes selvfølgelig at de har flere lag af madrasser.

Det kan være en fordel for dig, hvis du har problemer med at komme op eller ned i sengen, eller hvis du har problemer med ryggen.

Det skyldes det højere indstigningspunkt. Det samme gælder hvis du har problemer med knæ, lænd eller hofter.

Fordele ved en boxmadras

En boxmadras er en springmadras, hvor der er lavet i en ramme, og med ben. De er utrolig simple konstrueret, og derfor er det også en billig type seng.

Det betyder også at du nemt selv kan samle sengen, og de er også nemme at flytte rundt på, hvis det skulle blive aktuelt.

De fleste boxmadrasser er dog forholdsvis lave, og derfor er de måske ikke så gode til dig der er høj, eller har problemer med ryggen.

Til gengæld er boxmadrasser utrolig praktiske

De tilegner sig de personer som ikke har de store krav til deres seng, men selvfølgelig stadig gerne vil ligge godt.

De er som nævnt også noget billigere end de andre type senge, så er budgettet stramt, så kan en boxmadras også være en rigtig god mulighed.

Sådan finder du den rigtige madras

Det er stort set umuligt selv at finde ud af om du ligger korrekt på madrassen, da du helt automatisk rykker på din liggeposition i det øjeblik du prøver.

Derfor skal du have en til at tjekke det sammen med dig.

Når du tjekker om madrassen er den rigtige for dig, så skal du have så lidt tøj på som muligt. Det vigtigste er at du ikke har sko eller en stor sweater på, når du tjekker madrassen.

Du skal ligge dig på ryggen på madrassen, med armene i en naturlig position. Det kan enten være ned langs siden eller over hovedet – alt afhængig af hvad du føler er mest naturligt.

Når du ligger sådan, så skal du få din ven, ægtefælle, kæreste eller hvem der nu hjælper dig til at føre hånden ind ved lænden.

Hånden skal kunne glide ind mellem lænd og madras, uden for stor modstand, men samtidig skal der heller ikke være for meget luft. Gør den det, så giver madrassen dig den korrekte støtte.

Når det er gjort, så skal du ligge dig om på siden. Når du ligger sådan, så skal din rygsøjle gå i en lige linje, uden at den knækker.

Dette kan du ikke se selv, og derfor skal du få personen der hjælper dig til at stå bag dig, for at se om den nu også har den lige linje. Dertil skal personen også tjekke at din nakke får den korrekte støtte.

Din nakke skal ligge i en naturlig forlængelse af din ryg, uden at den giver et knæk. Det gælder både ved skuldrene og nakkehvirvlerne.

Vægt er altafgørende når du vælger madras

Det er vigtigt at du er ærlig omkring din vægt når du skal vælge madrassen til din seng. Madrassernes fasthed er nemlig lavet ud fra vægtklasser.

Du har måske en idé, ligesom så mange andre at en madras skal være blød at ligge i. Dette giver ikke den korrekte støtte, og du kommer med tiden til at sove dårligt.

Vælger du at få en madras, som er blødere end den du reelt passer til dig, så kan det få konsekvenser for dig senere hen, da din krop ikke får den optimale støtte.

Du skal som udgangspunkt gå efter følgende fasthed af madras:

 • Medium madras: under 75 kg.
 • Fast madras: 75-95 kg.
 • Ekstra fast madras: 95+ kg.

Dette er som udgangspunkt de rigtige intervaller, når du skal vælge din fasthed. Det er dog kun dig selv der kan mærke hvordan din krop har det med de forskellige madrasser, derfor lyt altid til din krop.

Hvis du er meget høj, så kan det også være en god idé at gå op i fasthed, da din ryg ikke kommer til at svaje så meget så.

Sover du sammen med en partner, så kan det være en god idé at vælge 2 individuelle madrasser – specielt hvis I ikke er i samme vægtklasse.

Gør I ikke det, så risikerer i at en af jer kommer til at sove dårligt, og i sidste ende ender ud i at få dårlig ryg.

Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Grunden til at du kan vælge imellem forskellige topmadrasser er primært fordi at der er forskel på hvor varmt vi har det om natten.

Nogle topmadrasser er beregnet til at bruge din kropsvarme til at holde dig varm i løbet af natten, mens andre topmadrasser er beregnet til at køle dig ned.

Latex topmadrasser

En topmadras af latex er lavet til dig der har det varmt om natten, måske endda du ligefrem sveder når du ligger i din seng.

Latex er meget ventilerende, og mere åndbart en eksempelvis memoryskum. Derfor giver en topmadras af latex nemlig din krop lov til at ånde.

Latex topmadrasser er også gode til transportere fugten væk fra kroppen, og derved justere temperaturen ned i din seng.

Derfor vil du seng altid føles køllig og behagelig, og det kan derfor mindske dine udfordringer med at du har det for varmt i sengen fremover. Også selvom du har en tyk dyne.

Latex er et naturligt produkt, der er tappet fra gummitræer, og derfor er de også meget allergivenlige.

Memoryskum Topmadrasser

Denne type topmadras har mange navne. Udover memoryskum, kan de også gå under navnet Wonderpur eller memory foam.

Denne type topmadras er lavet til dig der er lidt en frossenpind. De er nemlig lavet til at holde på din varme når du ligger i din seng.

Dertil kan det nævnes at en topmadras af memoryskum også er blødere at ligge på end en latex topmadras.

Du får også følelsen af at du synker mere end i en memoryskum topmadras, end du gør i en latex topmadras.

Fysisk butik eller ej?

test af senge

Mange har desværre den filosofi om at man skal ud og prøve en seng i en butik før at man køber den.

Det får man simpelthen ikke noget ud af.

Hvis du ligger i en seng med fuld beklædning i en seng i 2 minutter, så kan du ikke mærke forskel om du ligger i en god eller dårlig seng.

Det kan din krop simpelthen ikke nå at vænne sig til.

Søvn- og sengeeksperter siger at det som regel tager din krop 3-4 uger at vænne sig til en ny seng, og dermed er denne påstand skudt til jorden.

Når du sover om natten så ligger du aldrig en hel nat på ryggen. Vi ligger i mange forskellige position i løbet af en nat, og derfor kan du ikke bare teste en madras ved at ligge på ryggen i 2 minutter i en butik.

Derudover kommer du også til at betale noget mere for en seng du køber i en butik,fremfor en du køber på nettet – Hvis det udelukkende er en online handel.

Fordelen ved at handle ved en online forhandler er at de ikke skal betale til dyre lokaler og personaleomkostninger er heller ikke så høje. Dermed har de mulighed for at sælge der es senge noget billiger end dem du finder en i fysisk butik.

Når du handler online, så gå efter de butikker der er e-mærket. Det er nemlig din sikkerhed for at det er en ordentlig webshop.

Valg af dyne

En god seng er nok det primære i en god nattesøvn, men en dyne har også noget at skulle have sagt.

Du kan have nok så god en luksus seng, men har du ikke en god dyne, så kan det hurtigt føles ubehageligt at sove i den seng alligevel.

Der findes mange forskellige dyner, såsom sommer-, vinter- og helårsdyner. Til fælles har de alle, at de skal holde dig tilpas tempereret når du sover.

Det er en god idé at kigge på hvilket materiale din dyne er lavet af, da det typisk er det der nøglen til at din krop kane ånde i løbet af natten.

Er du en “varm” person når du sover, så skal du vælge en dyne som har en god åndbarhed. Det sikrer dig at din krop kan ånde, og dermed vågner du ikke op badet i sved i løbet af natten.

Er du allergiker, så siger det sig selv, at du skulle vælge en dyne der er allergivenlig.

Her kan du få nogle dyner som er syntetiske, og de kan gøre en kæmpe forskel for dig, som døjer med allergi.

Silke kan også være godt valg til dig der døjer med allergi.

Har du ikke allergi, så foretrækker du sikkert en dun dyne. Og her faldet spørgsmålet ofte på om det skal være fra gæs eller fra ænder.

Der er ingen formular på hvordan en dyne skal være, da det kun er dig der ved hvad du foretrækker, så det valg lader vi være op til dig.

Gåsedun varmer dog mere end andedun, og derfor passer de bedre til dig som gerne vil have ekstra varme om natten. Gåsedun føles dog mere behagelige end andedun, og en dyne med gåsedun, er dyrere end en dyne med andedun.

Valg af hovedpude

En god hovedpude er med til at din nakke støtte, når du ligger i din seng. Har du ikke en god hovedpude, jamen så får du garanteret heller ikke en optimal nattesøvn.

Døjer du med dårlig nakke eller ryg, så kan det være en god idé at vælge en ergonomisk hovedpude, da den giver bedre støtte.

Man vælger fejlagtigt hovedpude ud fra hvor blød den er – eller endnu værre fordi det er et godt tilbud. Har du ikke valgt en hovedpude ud fra din nakke kommer til at ligge, så kan du ende med at få kroniske nakkeproblemer.

Når du skal vælge en hovedpude, så skal du som udgangspunkt gå efter hvordan du primært sover.

Sover du på siden, så skal du vælge en mellem eller høj hovedpude, og den skal fylde hullet ud, der er mellem din nakke og madrassen.

Her kan du tage udgangspunkt i at puden skal være samme højde som der er fra dine øre og ned til dine skuldre. Og den mindre, så kommer du hurtigt til at ligge unaturligt med din nakke, og det er ikke sundt.

Puden skal desuden være fast, hvis du sover på siden ellers falder den nemt sammen når du ligger dig på den.

Foretrækker du at sove på ryggen i din seng, så skal du ikke bruge så høj en pude. Den skal være en lav eller mellem hovedpude. Sover du på ryggen med en høj pude, så får din nakke et unaturligt knæk, og det føles ikke rart.

Sover du på maven, så vil det første råd være at prøve at vænne dig af med det. Din nakke får nemlig et unaturligt knæk når du sover på maven. Prøv at se om du kan vænne dig til at sove på ryggen eller på siden istedet.

Er det ikke muligt for dig at sove på andre måder end på maven, så anbefales det at du får en så lav hovedpude som muligt, så din nakke knækker så lidt som muligt.

Det er også en god idé at sove helt uden hovedpude, hvis du sover på maven, da der ikke er noget til at give det knæk i nakken så.

De fleste vil dog gerne have benytte sig af en hovedpude i deres seng, uanset om de sover på ryggen, siden eller på maven.

Mange døjer med søvnproblemer

seng bedst i test

Desværre er det sådan at mange i Danmark døjer med søvnproblemer, og kan en ny kvalitetsseng ikke afhjælpe det, så er gode råd dyre.

Der handler det mange gange om, at du skal komme ind i en rytme med din krop.

Mange har også en tendens til at se tv, sidde på computeren eller med deres telefon lige inden sengetid.

Det er en virkelig dårlig idé, da lyset derfra kan snyde dine øjne til at tro at det stadig er dag, og derved aktiverer dine hjerne.

Søvnvejleder Mikael Rasmussen har blandt andet udtalt følgende omkring hvad man kan gøre for at få en god nattesøvn:

“Det handler om, at du skal prioritere. Du skal sørge for at få dine antal timers søvn, og så handler det rigtig meget om, at du skal gøre din hjerne klar til at sove”

Han tilføjer følgende:

“Det vigtigste er, hvis du har søvnproblemer, at du skal stå op på samme tidspunkt hver morgen. Din døgnrytme skal synkroniseres. Og så skal du huske, at selvom du kun har sovet fem eller seks timer om natten, så kan du godt komme igennem dagen, for det hjælper din døgnrytme dig med”

Har du problemer med at sove om natten, så skal du heller ikke tage dig en lur midt på dagen. Det er vigtigt at søvnpresset er stort, når du går i seng om aftenen. Har du ikke problemer med at falde i søvn om aftenen, så kan du roligt tage dig en lur i løbet af dagen.

Fysisk aktivitet i løbet af dagen hjælper dig også med at kunne slappe bedre af om aftenen, og derved falde lettere i søvn. Når du så er kommet ind i soveværelset, så er det vigtigt at der er så mørkt som muligt.

Derfor er det også en dårlig idé med teknologi i soveværelset. Vågner du om natten, så skal du ikke tænde lyset, da det også er med til at aktivere din hjerne.

Sammen med disse ting, så kræver det også at du har en god seng at sove i.

Professor i medicin, og indehaver af søvnklinikken ScanSleep, Søren Berg har udtalt følgende:

“Du skal sikre dig et godt sovemiljø. Det vil sige en ordentlig seng og gode fysiske forhold”.

Vi håber at denne senge test har været med til at give dig et bedre overblik over hvilken seng du skal foretage dit næste senge køb.

Der findes et hav af gode senge, men du skal stadig vælge den seng der passer bedst til dine behov.