Spinning blev for alvor populært i slutningen af 90’erne, og er den dag i dag stadig en af de mest populære former for fitness, både i centre og derhjemme. Spinning er da også en af de fitnessgrene hvor du forbrænder flest kalorier på kortest tid.

Hvis du har et mål om at tabe kilo eller at styrke din kondition, så er en spinningcykel med sikkerhed et rigtig godt redskab for dig.

En spinningcykel kan dog også bruges hvis du gerne vil styrke din benmuskulatur, derfor er der også mange cykelryttere der bruger spinningcykler off-season, eller når vejret ikke er til at cykle udendørs.

Mange forbinder spinning med noget der foregår i fitnesscentre i hold, men faktisk har spinningcyklen fundet vejen ind i de danske hjem, og er i dag en af de fitnessmaskiner som der findes flest af i de danske hjem.

I denne test har vi kigget på 5 af de mest populære spinningcykler der er på det danske marked lige nu.

Vi har i denne guide kigget nærmere på disse 5 spinningcykler

Masterfit TP900 Spinningcykel (Bedst i test)

Masterfit TP900 Bedste Spinningcykel til hjemmebrug

Vi starter med vinderen af vores spinningcykel test, nemlig Masterfit TP900. Modellen her er Masterfits topmodel, og den bruges både i mange fitnesscentre, men den bruges også i mange danske hjem af dem der har sans for kvalitet og komfort.

Konstruktionen af spinningcyklen er utrolig kraftig, og svinghjulet er på hele 22 kg, hvilket er med til at give dig et jævnt tråd når du cykler på den.

Der er taget hensyn til at man sveder mens man spinner, i det at man har overdækket magnetbelastningen, så du ikke kommer til at svede ned i den.

Det sikre dig at vedligeholdelse og rengøring af spinningcyklen er meget nemmere, samtidig med at holdbarheden også forlænges.

Konstruktionen er som sagt meget kraftig, og det ses også på spinningcyklens styr. Her får du mange forskellige grebsmuligheder, så du hele tiden har mulighed for at have den bedste position til dine arme når du træner.

Træner du over en længere periode, så er det en god idé at have et styr med mange grebsmuligheder, da det hurtigt kan blive ubehageligt at sidde i samme position.

Var det ikke en spinningcykel, men derimod en motionscykel du var på udkig efter? Se vores guide til de bedste motionscykler her.

Spinningcykel med høj watt-belastning

Den cykel har som nævnt en høj magnetbelastning, og faktisk kan den holde til hele 1000 watt i belastning, hvilket det er de færreste der kommer op på. Cyklen har 16 modstandsniveauer, så du selv har mulighed for at justere efter dit træningspas.

Computeren der sidder på styret som viser også din watt-belastning, udover hastighed, distance og tid.

Du har mulighed for både at spinne med almindelige træningssko eller med spinningsko. Fordelen ved at vælge spinningsko er at her har du mulighed for at lave din træning mere effektiv, og derved få mere ud af din træning.

Masterfit TP900 er en utrolig god allround maskine, og passer både til dig der vil til at igang med at spinne, og ønsker noget af utrolig høj kvalitet, og til dig der har dyrket denne fitnessgren i længere tid.

Derfor har vi også valgt at kåre den til “Bedst i test” i vores spinningcykel guide. Spinningcyklen kommer i et moderne og stilrent look, og er helt sort.

Specifikationer

 • Størrelse: (LxBXH): 131x65x130 cm.
 • Vægt: 57 kg.
 • Far ve: Sort
 • Svinghjul: 22 kg.
 • Modstandsniveauer: 16 stk.
 • Maksimal personvægt: 150 kg.

 

Til butik

 

Abilica Racer 2.1 Spinningcykel (Bedst til prisen)

Abilica Racer 2.1 Spinningcykel pris

Vi har også kigget nærmere på den mest budgetvenlige spinningcykel, og vinderen af vores “Bedst til prisen” i denne guide er Abilica’s Racer 2.1 spinningcykel.

Racer modellerne fra Abilica er lavet for at få en så autentisk følelse af at køre på landevej som muligt. Abilica som er producenten bag Racer serien er kendt for deres høje kvalitet af deres produkter.

Computeren der sidder på styret viser de nødvendige data, såsom hastighed, distance, forbrændte kalorier, kadence osv. De er med til at give dig et godt overblik over dine træningspas.

En af de mange fordele ved denne cykel er at sædet også kan justeres flere veje. Det kan både justeres op og ned, og frem og tilbage, hvilket gør at du har mulighed for at finde den perfekte siddeposition, når du skal træne.

Denne spinnigcykel fra Abilica kommer med kombipedaler samt filtbremser. Det betyder at du kan træne med dine almindelige træningssko, eller med dine spinningsko. Svinghjulet der sidder på cyklen bliver trukket af en rem, og er meget lydreduceret.

Hvad siger andre om Abilica Racer 2.1?

Nogle gange kan det været rart at høre fleres mening om et produkt inden man køber det. Vi har derfor kigget nærmere på andre der også har haft spinningcyklen i kikkerten. Hos Pricerunner kalder de Abilica Racer 2.1 for det bedste lavpris valg indenfor spinningcykler.

Og vi er da også ganske enige med Pricerunner. Dette er en spinningcykel som giver dig rigtig meget for pengene. Derfor har vi også valgt at kåre den til at være “Bedst til prisen” i vores spinningcykel test.

Specifikationer

 • Størrelse: (LxBXH): 120x55x117 cm.
 • Vægt: 45 kg.
 • Far ve: Sort og grå
 • Svinghjul: 22 kg.
 • Maksimal personvægt: 130 kg.

 

Til butik

 

Keiser M3i Spinningcykel (Bedste PRO valg)

Keiser M3i Spinning cykel

Her har vi med en model at gøre, som kommer fra den absolut højeste hylde. Den er resultatet af mange års erfaring og udvikling af teknologi indenfor professionelle spinningcykler.

Cyklen er utrolig stilren, og derfor passer den også ind i de moderne hjem, såvel som i fitness centre. Størstedelen af cyklens komponenter er desuden produceret i rustfrit stål.

Cyklen fra Keiser har utrolig mange indstillingsmuligheder, hvilket gør at den kan tilpasses til stort set alle brugere, uanset højde, køn eller kilo. Den kan indstillinges til personer fra 148 cm og helt op til 223 cm. Den maksimale personvægt er 159 kg.

Keiser har designet deres cykel i en V-form, for at give brugerne den helt optimale siddeposition, når man cykler på den. Det giver dig en utrolig god komfort, og gør at du kan træne over en længere periode, uden at få ondt i kroppen.

Verdens mest nøjagtige watt-måling

Keiser M3i er som den eneste spinningcykel i verden certificeret EN957. Det er at certifikat der gives, hvis watt-målingen er +/- 10% nøjagtig. Det er dog ikke ensbetydende med at watt-målingen er +/- 10%. Den er meget mere præcis, men det tager certifikatet ikke hensyn til.

Spinningcyklen M3i fra Keiser er produceret i USA, og ligeså testet. Før at cyklen kommer på markedet, så er den gennemgået flere tests og kontroller, så du er ikke på at kvaliteten af denne indoor bike er helt i top.

Den medfølgende computer har følgende funktioner:

 • Lyssensor som sørger for automatisk baggrundsbelysning
 • Visning af tid, distance, ydelse i watt, kalorieforbrug, puls og pedalomdrejninger
 • Indbygget pulsmodtager som passer til f.eks. Polar H7 og H10
 • Kompatibel med trænings-apps via bluetooth.

Holdtræning via APP

Når du træner på Keiser M3i, så kan du benytte deres egen app Groud Cycling, som selvfølgelig er gratis. Med den kan du hoppe på et holdtrænings hold.

Det giver dig det sociale, som du måske kender fra træningscentret, og app’en er samtidig med til at give dig et godt overblik over din træning.

App’en giver dig et detaljeret oversigt over dine træningsdataer, og du har desuden også mulighed for at køre en ftp test, eller du kan træne efter efter en af de guide træningssessioner der er.

Denne spinningcykel er desuden også kompatibel med Bkool app’en.

Dette er helt klart en af de bedste, hvis ikke den bedste spinningcykel der er på markedet, uanset om det er til fitnesscentre eller til en kræsne personer der ønsker det bedste derhjemme.

Specifikationer

 • Størrelse: (LxBXH): 125x66x115 cm.
 • Vægt: 38,6 kg.
 • Far ve: Sort og grå
 • Maksimal personvægt: 159 kg.

 

Til butik

 

Toorx SRX 50 S Spinningcykel

Toorx SRX 50 S Spinningcykel

Denne model SRX 50 S fra Toorx er en stilren spinning cykel, som ikke fylder særlig meget. Den måler 121 x 53 x 115 cm, og derfor er den da også den mindste spinningcykel vi har med i denne guide.

Modellen her fra Toorx ses både i fitnesscentre, men også i private hjem.

Kraftigt Svinghjul

Det 20 kilos tunge svinghjul er lavet med perfekt balanceret stål, som er med til at give dig et glidende tråd. Dette er et af de kraftigste svinghjul, der er på de spinning cykler vi har med i vores spinningcykel guide.

Selvom spinningcyklen vejer 41 kg, så er den alligevel nem at flytte rundt med, da der sidder transporthjul foran på cyklen. Svinghjulet der er monteret på denne spinningcykel er på 24 kg.

Specifikationer

 • Størrelse: (LxBXH): 121x53x115 cm.
 • Vægt: 41 kg.
 • Far ve: Sort
 • Svinghjul: 20 kg.
 • Maksimal personvægt: 125 kg.

 

Til butik

 

Kettler Speed 5 Indoor Bike

Kettler Speed 5 billig spinningcykel

Den sidste spinningcykel vi har med i vores test, er denne indendørs cykel fra Kettler. Kettler er en af de mest populære fitness producenter på markedet, hvilket ikke er ubegrundet.

Denne Spinningcykel har et svinghjul på hele 18 kg, hvilket er rigeligt til den almindelige fitnessbruger.

Svinghjulet bliver trukket via en rem, og det giver dig en let og glidende følelse under din træning, uanset hvor høj belastning du kører med. Midt stellet er der placeret en nødstop knap, som kan bruges hvis cyklen “løber” fra dig. Cyklen kører nemlig uden friløb.

Robust spinningcykel

Spinningcyklen er opbygget af et utrolig kraftig stel og styr, som giver cyklen en god stabilitet, hvilket er dejligt når du cykler på den.

Den bløde sadel er også med til at give dig ekstra stabilitet under dine træningspas. Materialet er ekstremt blødt. Sadlen er selvfølgelig justerbar, så du har mulighed for at indstille den, så den passer perfekt til dig – Både i vandret og lodret.

Hvis du er overvægtig og overvejer at starte til spinning for at tabe dig, så kan denne model måske være den rigtige for dig.

Den har en maksimal personvægt på 130 kg. Dette er en god begyndermaskine, og derfor fortjener den også en plads i vores guide.

Specifikationer

 • Størrelse: (LxBXH): 107x51x115 cm.
 • Vægt: 48 kg.
 • Far ve: Sort.
 • Svinghjul: 18 kg.
 • Maksimal personvægt: 130 kg.

 

Til butik

 
En anden form for cykel der er blevet meget populært i løbet af de sidste par år er elcyklen. Se vores guide til de 5 bedste elcykler her.

Hvorfor bruge en spinningcykel?

Spinning er en af de mest effektive former for fitness, hvis du et mål om at tabe dig. Derudover er spinning også med til at styrke din benmuskulatur, samt mindsker risikoen for hjerte-kar sygdomme.

En spinningcykel er selvfølgelig noget mere sikkert at benytte end udendørscykling, da risikoen for at vælte og komme til skade, ikke er der på en spinningcykel.

Det er også en af de fitnessmaskiner, som skåner ryg- og mavemuskulaturen. Derfor kan en spinningcykel være rigtig god til dig, hvis du har problemer med et af disse områder.

Derudover er fitness på en spinning eller motionscykel også noget nemmere, end at benytte en crosstrainer eller et løbebånd. Vil du alligevel begive dig ud i træning på en crosstrainer, så kan du se vores guide til de 5 bedste crosstrainere her.

Er det et løbebånd du heller vil prøve dig selv af med, så kan du se vores guide til de bedste løbebånd her.

Det kræver ikke det store af dig at benytte en spinningcykel, dog skal du sørge for at du sidder ordentligt på den, for ikke at komme til at lave et forkert vrid i kroppen.

Hvad er spinning?

Træning på en spinningcykel er en af de nyere formere for fitnesstræning. Det blev opfundet tilbage i 90’erne af et firma der hed Mad Dogg Athletics i USA, og siden da er det gået stærkt for fitnessgrenen.

Cykling på en spinningcykel er idag en af de mest populære former træning, både i fitnesscentre men også i private hjem. I Danmark har vi da også taget fitnessgrenen til os, og har i de sidste par år også taget det ind i vores hjem.

Spinning foregår på en cykel som minder meget om en motioncykel. Forskellen er blot at en spinningcykel er lavet til at cykle stærkt på, og derved åbne en højere kadence og højere intensivitet.

Motionscykel eller spinningcykel – Hvad er forskellen?

Er du ny inden for fitness, så kan det godt være svært lige at gennemskue, hvad forskellen på en motionscykel og spinningcykel er.

Ved første øjekast så ligner de 2 maskiner også hinanden. Forskellen på de 2 cykler er i grove træk måden du cykler på den på, og hvordan cyklerne er bygget op.

En spinningcykel er lavet til dig der godt vil have følelsen af at sidde på en racercykel på landevejen.

Sædet som sidder på en spinningcykel er lavet tyndt, hårdt og ikke så komfortabelt sæde – Ligesom racercykler, og derved får du også den følelse som du ville få på en racercykel på landevejen.

Selve designet er da også lidt anderledes på en spinningcykel kontra en motionscykel. På en spinningcykel sidder svinghjulet, som er det modstandssystem der bruges “udenpå”.

På en motionscykel er det ikke synligt. De svinghjul der bruges på spinningcykler er typisk også tungere, og de er også direkte forbundet til pedalerne.

Det gøres enten med en rem eller med en kæde. Der findes de samme indstillinger på motioncykler og spinningcykler, såsom hastighed, modstand osv.

Sådan kommer du i gang med spinning derhjemme

Som nævnt tidligere i artiklen, så forbinder mange spinning med noget man gør i hold i et fitnesscenter. Det er dog langt fra den eneste måde at dyrke spinning på.

Det første du skal gøre for at komme igang derhjemme er selvfølgelig at anskaffe dig en god spinningcykel.

Den skal desuden indstilles korrekt, så du har de bedste forudsætning for gode træningspas. Er din cykel ikke indstillet korrekt, så taber din træning hurtigt værdi.

Der er utrolig mange indstillinger der skal tages højde for. Derfor har vi herunder samlet lidt punkter, som gerne skal gøre det nemmere for dig at få indstillet spinningcyklen, så den passer perfekt til dig.

Først og fremmest så er det vigtigste at du selvfølgelig anskaffer dig en god spinnigncykel. Anskaffer du dig en model, hvor kvaliteten ikke lever op til dine behov, så bliver du meget hurtig træt af det.

Når du begynder at cykle derhjemme, så skal du først og fremmest finde det modstandsniveau som passer bedst til dig. modstandsniveauet er nemt at ændre, og jo mere trænet du bliver, jo mere kan du skrue op for modstanden.

Jo højere modstand du kan køre med, jo højere kommer din puls også, og derved stiger din forbrænding, og styrker din kondition. for at få det optimale ud af dine træningspas, så er det en god idé at køre i intervaller.

Du kan læse mere omkring hvordan du kommer godt i gang med spinning her.

Vælg en cykel med mange justeringsmuligheder

Når du skal vælge din spinningcykel, så skal du også vælge hvilket styr, du føler passer bedst til dig. Mange spinningcykler har et “racerstyr”.

Det er individuelt hvad man synes er bedst at cykle med, dog vil vi altid anbefales dig at vælge et styr der kan justeres på, så du har mulighed for at variere måden du sidder på.

Det samme gælder din sadel. Det er vigtigt at du har mulighed for at justere den, så den passer til din træning.

Er i flere der træner i hjemmet på jeres spinningcykel, så er det essentielt at der er mulighed for at justere på sadlen, så I ikke kommer til at sidde ukomfortabelt.

Det er en rigtig god idé at vælge en spinningcykel, der har en sadel der både kan justeres vertikalt og horisontalt.

Drivkraften på en spinningcykel sker via pedalerne, derfor er de også rigtig vigtige at kunne indstille. Føler du ikke dine fødder sidder ordentligt i pedalerne, så vil du hurtigt føle dig ukomfortabel, og derved miste lysten til at træne.

Bruger du almindelige træningssko, og ikke spinningsko, så husk at vælge en cykel, hvor det er muligt at justere størrelsen.

Sådan cykler du korrekt på en spinningcykel

spinning cykler

Hvis du cykler korrekt på en spinningcykel, så er det en enormt effektiv måde at træne på.

Udover at du øger din kondition, så har du også mulighed for at forbrænde rigtig mange kalorier.

Du kan faktisk forbrænde omkring 800 kalorier i timen, hvis du giver den gas.

Du skal dog ikke forvente at du som nybegynder, bare sætter dig op på en spinningcykel og forbrænder 800 kalorier i timen.

Som vi nævnte ovenfor, så er det vigtigt at du indstiller din spinningcykel, så du får de mest optimale forhold for at træne korrekt.

Det er vigtigt at din sadel sidder i den rette højde, at pedalerne passer og at styret sidder korrekt. Gør tingene ikke det, så kommer du til at sidder dårligt. Er du rigtig uheldig, så kan du risikere at komme til skade, hvis ikke du har indstillet cyklen korrekt.

Det er vigtigt at når du skal træne på en spinningcykel, at du har spist og drukket inden træning. Mange tror nemlig fejlagtigt at man ikke skal spise før træning. Det har din krop ikke godt af. Det rigtige er at spise et par timer før at du skal træne.

Derudover er væske selvfølgelig rigtig vigtigt. Spinning er en af de aktiviteter der kan få din puls utrolig højt op, og derfor kommer du også automatisk til at svede meget. Derfor er det vigtigt at holde væskebalancen i orden, for at du ikke kommer til at føle dig utilpas.

Træn max en time af gangen

Når du starter på at spinne, så er det ikke så vigtigt at du sidder og træner på cyklen i lang tid. Hold det til en time, hvor du giver den fuld gas.

Kan du ikke cykle en hel time i starten, så stopper du selvfølgelig før, men det vigtigste er at du får puls godt op. Det får du mere ud af end at cykle i et neutralt tempo over en længere periode.

Vi vil længere neden komme ind på, hvordan forskellige træningsprogrammer ser ud, når du skal cykle på en spinningcykel. Det er vigtigt at du har fokus på at køre med høj modstand. Du får nemlig ikke særlig meget ud af at cykle på et lavt niveau.

Det kan være en god idé at høre musik med højt tempo, mens du cykler. Det gør det nemlig nemt for dig at sætte et tempo, der passer til musikken. Mange gør det faktisk helt uden at tænke over det. Dette trick vil helt sikkert hjælpe dig med at kunne køre hurtigere.

Træningsprogrammer

Når du skal træne spinning, så er det en god idé at køre efter et program, for at få det mest optimale ud af din træning. Vi vil herunder prøve at sammensætte lidt forskellige træningsprogrammer, som du kan bruge derhjemme.

Når du skal træne derhjemme, så er det en god idé at sætte musik på som du godt kan lide. Som vi nævnte tidligere, må det gerne være noget med et højt tempo i, der kan få dig til at cykle i takt med musikken.

Inden du starter, så er det også vigtigt at du har fokus på din træning, så du kan give dig selv 100% i din træning.

Herunder har vi sammensat 3 forskellige træningspas, som er i forskellige niveauer.

Middel

 • 15 minutters opvarmning (stigende intensitet)
 • 5 x 4 minutters høj intensitet efterfulgt af 2 minutters lav intensitet
 • 5 minutters nedkøling (faldende intensitet)

Hård

 •  15 minutters opvarmning (stigende intensitet)
 • 5 x 60 sekunders maksimum intensitet efterfulgt af 6 minutters middel intensitet. (Du skal cykle 60 sekunder i fuld fart efterfulgt af 6 minutters “vedligehold” på moderat intensitet og forfra igen. Sådan gør du 5 gange.)
 • 5 minutters nedkøling (faldende intensitet)

Meget hård

 • 15 minutters opvarmning (stigende intensitet)
 • 35 minutters på så høj intensitet du kan klare uden at gå i stå
 • 5 minutters nedkøling (faldende intensitet)

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken spinningcykel er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste spinningcykler på det danske marked. Vi har ud fra kvalitet, komfort, brugervenlighed og pris fundet frem til en vinder. Vinderen af vores spinningcykel test er Masterfit TP900 Spinningcykel

Hvilken spinningcykel er den bedste til prisen?

Vi har fundet den spinningcykel vi mener, giver mest værdi for pengene. Har du ikke et så stort budget til din nye spinningcykel, så har vi fundet frem til en spinningcykel som er rigtig god, og som kan købes til en fornuftig pris. Vinderen af vores “Bedst til prisen” i vores spinningcykel test er Abilica Racer 2.1 Spinningcykel.

Hvilke muskler træner du på en spinningcykel?

Du tror måske kun at du træner dine ben, når du cykler på en spinningcykel. Det er ikke korrekt. Faktisk får du trænet en stor del af dine muskler i din krop. Udover at du træner, ben, lår og baller så får du også trænet store muskelgrupper, såsom ryg- og mavemuskulaturen.

Spinningcykel eller motionscykel?

Ved første øjekast så ligner de 2 cykler meget hinanden. Den store forskel på de 2 cykler, er at på en spinningcykel er designet lavet til at du skal sidde ligesom du ville gøre på en racercykel. På en motionscykel sidder du mere som du vil sidde på en normal cykel. Sadlen på en spinningcykel er også tyndere, ligesom den også er på en racercykel.